Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

OTOGAR KAVŞAĞI’NA DİKKAT – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 21 Ocak 2017 Cumartesi 12:12:33
 

Afyonkarahisar’ın otogarı AFTAŞ, yolcuların memnuniyet duyduğu bir mekân. Hatta ilk açıldığı dönem vadettiği birçok unsurun üzerine çıkması dolayısıyla takdir ediliyor. AFTAŞ ekibi, Kadir Altınkaya öncülüğünde alkışı hak ediyor.
Fakat konumuz AFTAŞ veya otogar değil. Otogar’a giden yol.
Otogar Kavşağı, daha önce birkaç kez ulusal basın kuruluşlarına yansıyan MOBESE kameralarındaki görüntülerden hatırlayacağımız üzere, kazaya müsait bir yer. Bundaki en önemli etken ise Otogar ile bağlantıyı sağlayan ana yolların şehirlerarası karayolları olması. Konya tarafından İzmir tarafına gidecek yolcular da, Antalya tarafından Ankara istikametine gidecek araçlar da bu yolları kullanıyor.
Bu yolda 2 veya 3 araç birbirine çarpabilir, daha önce yoldan çıkan araçları, birbirine çarpan araçları gördük.
Ancak Otogar Kavşağı, aynı zamanda ilçe, belde ve köy minibüslerinin yolcu indirdiği yer hâline geldi. Otogar Kavşağı’nda inen yolcuların büyük bir kısmı Afyonkarahisar Devlet Hastanesi’ne yöneliyor.
Afyon Kocatepe Üniversitesi Öğretim Görevlisi Türker Göksel, Otogar Kavşağı’nda sürücülerin “yaya geçidi”ni önemsememesi ve hız dolayısıyla az kalsın canından oluyordu. Verilmiş sadakası varmış ki böyle bir kaza olmadı.
Türker Hoca’nınki bir örnek. Otogar Kavşağı’nda, Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi önündeki gibi canımız yanmadan tedbir alınmalı.
Benim önerim, Ahmet Necdet Sezer Yerleşkesi önünde Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım’ın düzenlediği toplantıda dile getirdiğim gibi yürüyen merdivenli üstgeçit. Yapılabilir mi? Uşak’ta bile yürüyen merdivenli üstgeçit gündeme gelebiliyorsa, Afyonkarahisar’da da gündeme gelebilir, gelmelidir.
Otogar Kavşağı ile ilgili başka bir sorun ise Afyonkarahisar Belediye Meclisi MHP Grup Başkanı Halil İbrahim Baykara tarafından gündeme getirilmişti. Baykara, Otogar Kavşağı’nda bekleyen yolcuların oturması için kamelyalar konulmasını önermişti. Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban da bu öneriyi yerinde bulmuştu. Baykara’nın konuşmasından hemen sonra Otogar Kavşağı’nda bekleyen yolcuların oturmaları için iki oturak konuldu. Yolcular, nedense bu oturakları kullanmıyor. Bir gün, yolcular da kendilerine kıymet veren birilerinin olduğunu görür ve yapılan hizmeti kullanırlar diye umuyorum.
NOT: Otogar Kavşağı’ndan bahsetmişken, bir de not yazmak istedim. Otogar’dan sonra bölgeye Toplu Konut İdaresi konutları da geldi. Ardından da İl Özel İdaresi Yerleşkesi kuruldu. Otogar’a yolcu getiren minibüslerin bazıları TOKİ Konutları’na giriyor. Önerim şudur: TOKİ tarafına dönen minibüsler, bu dönüşü İl Özel İdaresi Yerleşkesi önünden gerçekleştirsinler. Böylece İl Özel İdaresi’ne gidecek yolcular da Otogar’dan sonra yürümek zorunda kalmazlar.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER