Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Reklamımız Başbakan’dan

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde yaptığı tüm konuşmalarda ilimizi ilgilendiren bir kaç satır oluyor hep… Başbakan; “Biz Afyonkarahisar’dan yola çıktığımızda…” ya da “Biz Afyonkarahisar’dan yola çıkarken…” diyor hemen hemen her konuşmasında. AK Parti’nin zihniyetini prensiplerini anlatırken hep “Afyonkarahisar”a atıfta bulunuyor.
Bu durum Afyonkarahisar için bulunmaz bir reklam vasıtası bizce.
Geçtiğimiz günlerde bu reklam fırsatının nasıl doğduğunu, Başbakan’ın bu atıfta bulunmasına neden olan günlerin hikayesini dinledik Serdar Tütüncü’den. Serdar Tütüncü Afyonkarahisar’ın turizm sektöründe emeği geçen isimlerden. Tarih 2001… Tütüncü o günlerde İkbal Termal’in genel müdürü konumundadır.
Fazilet Partisi’nin kapatılmasının ardından Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül ve Bülent Arınç öncülüğündeki Yenilikçiler Grubu partileşme sürecine girmiştir. Afyonkarahisar Milletvekili Sait Açba da Yenilikçiler ile birlikte hareket etmektedir. Toplantı organizasyonu görevi verilen Tokat Milletvekili tarafından Parti’nin kuruluş toplantısı için Abant’taki bir otelle anlaşma yapılmıştır. Bu sırada Afyonkarahisar’da olan Sait Açba ile Serdar Tütüncü arasında bu toplantının konusu geçer. Tütüncü, “Hocam bu toplantıyı biz alamaz mıyız?” der. Açba da “Bilemiyorum ama, görüşmek gerekir” deyince toplantının organizasyonunu üstlenen Tokat Milletvekili ile temasa geçilir. Tütüncü, “Efendim hemen tüm broşürlerimiz ve tanıtım gereçlerimiz ile birlikte 2 saat içerisinde yanınızda olabilirim. Otelimizle ilgili size bilgi vermek istiyorum. Bu toplantıya biz ev sahipliği biz yapmak istiyoruz” deyince, “Madem siz bu kadar isteklisiniz, zahmet etmeyin, yarın ben oraya gelip, oteli incelerim” yanıtını alır.
Afyonkarahisar’a gelen yetkili heyet, oteli inceler, Afyonkarahisar’ın ulaşım açısından kolaylığı, merkezi konumu dikkate alınır. “Abdullah Gül ve Tayyip Erdoğan haricindeki herkes kendi hesabını ödeyecek”, “Otele basın mensupları alınmayacak” gibi şartlardan sonra toplantının Afynkarahisar’da yapılmasına karar verilir. AK Parti’nin kuruluşu, tüzüğü, üyeleri bu toplantıların ardından Afyonkarahisar’da kamuoyuna ilan edilir.
İşte bu çabalar sonucunda bugün Başbakan Erdoğan’ın her konuşmasındaki “Afyonkarahisar” reklamının fırsatı yakalanmış olur.
Bugün, Afyonkarahisar’ın turizm açısından fiziki şartları o günlere oranla çok daha gelişmiş olmasına rağmen, böylesi reklam potansiyeli olan organizasyonlardan uzak kalışı düşündürücü geliyor bize. Aksayan bir yönümüz var ama, neresi? Umarız geç olmadan bu aksaklıkları keşfederiz…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti