Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Şeker’e alımda torpil mi var?

Murat Arısoy 13 Mart 2015 Cuma 13:37:00
  Belki biliyorsunuzdur. Afyon Şeker Fabrikası’na 43 işçi alınacak. Alımlarda hem Kamu Personeli Seçme Sınavı, hem de mülakat esas alınacak. Alımların belirlenmesinde KPSS yüzde 70, mülakat ise yüzde 30 oranında tesir edecek. Daimi işçi statüsünde çalıştırılacak 43 işçinin branşları ise şöyle:
3 Endüstriyel Bakım ve Onarım Elektrikçisi, 15 Mekanik Bakım Onarımcısı, 1 Kaynakçı, 5 Endüstriyel Bakım ve Onarım Elektronikçisi ve 19 Kimya Proses Teknisyeni.
Afyon Şeker Fabrikası’na 43 işçi alınacak ama İş-Kur bu sayının 3 katını çağıracak. İşe alınacak daimi işçiler, Afyon Şeker Fabrikası özelleştiğinde adeta ortada kalacak. Zira işçilerin sözleşmesinde bu durum açıkça belirtilecek.
Bu durumu biraz daha açmak gerekiyor: Daha önce Kamu İktisadi Teşebbüsü’nde çalışan işçi, kurumu özelleştirildiğinde kurumun muadili başka KİT’lere yönlendiriliyor, herhangi bir mağduriyet yaşamıyordu. Bu yıl Afyon Şeker Fabrikası’na alınacak daimi işçiler, bu haktan mahrum kalacak. Bu yıl göreve başlayacak işçiler, Afyon Şeker Fabrikası’nın özelleştirilmesi durumunda tazminatlarını alacaklar, o kadar. Sonrası? Sonrası henüz meçhul.
Afyon Şeker Fabrikası’na alınacak daimi işçiler, fabrika içinde de tartışmaya neden oluyor. Fabrika’da 170 gün çalışan geçici işçiler, “Biz işi biliyoruz. Daimi kadro olacaksa, bu öncelikle bizim hakkımız” diye itiraz ediyorlar. Fakat orada da yapılacak işin boyutu, teknik özellikleri devreye giriyor.
43 daimi işçi adayında “meslek lisesi” mezuniyeti aranacak. Zaten ihtiyaç duyulan elemanlar da teknik eleman.
Aslında daimi işçi adaylarında “aranacak” başka bir konu da “torpil”.
Birçok işletmede olduğu gibi Afyon Şeker Fabrikası’na alınacak işçilerin yolunun AK Parti İl Başkanlığı’ndan geçeceği belirtiliyor.
Hatta mülakatın işçilerin gözü önünde gerçekleştirileceği, AK Parti’nin de bu yönde bir çalışma yapması gerektiği dile getiriliyor.
Bizimki de lâf işte…
Yoktur canım öyle bir şey…
Bir kısım medya uyduruyordur mutlaka.
“Torpil”i sözlüklerden çıkaralı çok oldu değil mi?

Trio değil Sbio 🙂
Afyonkarahisar, son dönemde önemli bir “kafe” kazandı. Kafenin adı Trio. Yemekleri güzel, fiyatları kendi dengindeki kafelerle eşdeğer, porsiyonu bol kepçe, nezih bir işletme Trio. Personelin güleryüzü de dikkat çekiyor. Ancak 7 Haziran seçim süreci başladığından bu yana neredeyse tüm “buluşmalar” Trio’da düzenleniyor. Trio için kendi kendime bir isim de türettim: Seçim Basın İletişim Odası: Sbio.
Benim gibi diğer basın mensubu arkadaşlarımın da dikkatimden kaçmıyor “Sbio”.
Vardır bir hayır…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti