Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Suçlu arayarak çözülmez – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 19 Temmuz 2014 Cumartesi 03:00:00
  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 17 ve 25 Aralık’taki Rüşvet ve Yolsuzluk Operasyonları ile gündeme gelen, farklı suçlamalarla karşı karşıya kalan Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’nın öğrenci yurdundaki iftardaki konuşmasında uyuşturucu sorununa değinmiş.
Bir Başbakan’ın ülkenin can yakıcı sorunu hâline gelen uyuşturucu hakkında görüş beyan etmesi elbette çok güzel. Erdoğan, Doğan Haber Ajansı’nın yayınladığı habere göre uyuşturucu için şu ifadeleri kullanmış:
“Bonzaici bir gençlik var değil mi? Esrar, eroin, bu tür şeylere müptela bir gençlik var değil mi? Bu sorunun sorulması lazım. Acaba bu gençlik nasıl yetişti? Bu sorunun sorulması lazım. Bu gençlik nasıl yetişti? Bir yerde bir kaçak var. İşte TÜRGEV gibi bir kurum olursa, buradan uyuşturucu kullanan gençlik yetişmez. Bunu böyle bilmemiz lazım. Bu eğitim verilmeli ki, anne baba da rahat olsun.”
Burada bir yanlışlık yok mu?
3 Kasım 2002 seçimlerinde ilk kez oy kullanıyordum, yani yaşım daha yeni 18’di. Seçim, Eylül’de olsa oy kullanamayacaktım. Ben 18 yaşımdayken iktidara geldi Adalet ve Kalkınma Partisi. 30 yaşımdayım, hâlâ iktidarda Adalet ve Kalkınma Partisi var. 2002’de doğan bir bebek, bugün 12 yaşında.
Bonzaici, tinerci, uyuşturucu bağımlısı, alkolik, sigara tiryakisi gençlek yetişiyorsa, Başbakan Erdoğan ve hükümetin, biraz kendi durumunu sorgulaması gerekmiyor mu?
12 yıldır, Ekmeleddin İhsanoğlu mu yönetti ülkeyi, Selahattin Demirtaş mı yönlendirdi hükümeti?
12 yılın 11 buçuk yılında zaten Erdoğan Başbakan’dı.
Ülkede bir uyuşturucu sorunu var, bağımlılık sorunu var. Ama müsebbip, Erdoğan’ın deyimiyle “CeHaPe” mi, “MeHaPe” mi, “Paralel Örgüt” mü?
Sigaraya başlama yaşı, 12’lere düştü.
Uyuşturucu kullanma yaşı 16’lara düştü.
Tiner yine başka bir belâ?
12 yıldır gençlerimizi korumak için ne yapıldı?
“TÜRGEV” gibi vakıfların çoğalmasından başka bir öneriniz var mı?
Bırakınız, arkadaş kurbanı gençleri…
Yaşını başını almış işadamları da uyuşturucu kullanmıyor mu?
Bu sorun, gerçekten milli bir seferberlikle çözülür.
Başbakan Erdoğan, “Topyekün mücadele edelim” desin, bayrağı en önde taşıyayım.
Fakat sanki 12 yıldır ülkeyi başkaları yönetiyormuşçasına “Bonzaici bir gençlik var değil mi? Esrar, eroin, bu tür şeylere müptela bir gençlik var değil mi? Bu sorunun sorulması lazım. Acaba bu gençlik nasıl yetişti?” demek, hakikatle örtüşmez.

“BEN UYUŞTURUCU İLE MÜCADELE ETTİM, KAMU GÖREVLİLERİ DE BENİMLE”
Madde Bağımlılığı ile Mücadele Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı Kemal Baykara, sesini duyurmak için elinden geleni yapıyor. Baykara’nın dikkat çektiği konular, bir türlü “kamu görevlileri”nin gündemine girmedi.
Söz şimdi Baykara’nın:
“Biz uyuşturucu ile mücadele ediyoruz, kamu görevlileri de adeta bizimle mücadele ediyor. Bize ‘Popüler olmak için bu konuyu kullanıyorsun’ diyorlar. Ben albüm mü yapıyorum ki popüler olmak isteyeyim? Bu bir sorun ve çözülmesi gerekiyor. Örneğin bir başvuru yapıyorum, diyorum ki ‘Bakkallarda, 18 yaşından küçüklere açık sigara ve alkol satılıyor’.
Valilik bana cevap olarak ‘Bu işletmeleri bildirmek sizin vatandaşlık göreviniz. Bunu gerekli yerlere bildirin.’ İyi de ‘gerekli yer’ neresi? Biz gençlere bağımlılık yapan maddeleri satanları kime şikayet edeceğiz? Bazı il müdürlüklerine yazı yazdığımızda ‘Biz görevimizi yapıyoruz, sen muhatabımız değilsin’ diyorlar.
Son günlerde ‘bonzai’ çok tartışılıyor. Bonzai, işin görünen yüzü. Tiner ve çakmak gazı, bonzaiden de tehlikeli, bunlar daha çok satılıyor. Ben hep derim: Patlayan mısırları bir tavaya koyup ısıtmaya başladığınız zaman, önce patlamış mısırları sayarsınız. Bir-iki derken hepsi patlar. Uyuşturucu meselesi de böyle. Bonzai ile patladı, ama artık önü kesilmez hâle geldi.”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER