Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

TALEPLER SAYIN BAKAN’DA

2017 yılında Afyonkarahisar’a yapılan yatırımlar ile 2018 yılı hedeflerinin değerlendirildiği toplantı Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun ev sahipliğinde dün yapıldı.
Değerlendirme toplantısında slayt sunumu eşliğinde yaptığı konuşmasına memleketi Afyonkarahisar’da olmaktan ve hemşerileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu Afyonkarahisar’a, Afyonkarahisarlılar’a ne kadar önem verdiğini defalarca ifade etti. Bunun kanıtı olarak da ortaya koydukları eserlerini, hizmetlerini gururla sergiledi, anlattı. Bakan Eroğlu konuşmasının son cümlelerinde bunları söylemiş olsa da biz yazının en başında Bakan Eroğlu’nun bu cümlelerine yer verelim ki, konu daha net anlaşılsın. Bakan Eroğlu diyor ki; “Tüm Afyon’u kucaklıyoruz. Hepimiz kardeşiz. Şu parti, bu parti yok. Afyon’un her yeri mübarektir, yeni ve orijinal fikirleri bize aktarın”
Daha ne desin?…
Bakan’ın bu sözlerini kanıtlarcasına törendeki tüm katılımcılara birer form dağıtılarak, taleplerini ve projelerini bu formlara yazmaları istendi. Gördüğümüz kadarıyla pek çok kişi bu formları doldurup görevlilere teslim ettiler. Biz de bir talebimizi forma yazarak görevlilere teslim ettik. Ne zaman gazete sütunlarından “başıboş sokak köpekleri” sorunun dile getirsek Belediye yetkililerinden hep aynı cevabı alıyorduk zira.
“Bu konuda Belediye’nin yasal yetkisi yok. Yetki Sayın Bakanımızın uhdesindeki Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nda. Bu konuda yasal düzenleme gerekiyor” yanıtını alıyorduk. Sayın Bakan’dan bu konudaki bir yasal düzenleme yapılmasını talep ettik. Sonucu hep birlikte izleyeceğiz.

BU İŞ TAMAM GİBİ…

Sayın Bakan, Kocatepe Gazetesi’nin ve bu sütunların okurlarının yakından takip ettikleri “Afyonkarahisar’a 2. Üniversite kurulması” konusunu kürsüden dile getirdiğinde bizim de heyecanımız bir kat daha arttı. Biliyoruz ki Afyonkarahisar bu yönde önemli adımlar atıyor, Afyonkarahisar’a 2. Üniversite geliyor. Ama yine de bu güzel haberi duydukça heyecanlanıyoruz.
Bakan Eroğlu salonda bulunan haziruna yüksek sesle seslenerek, “2. Üniversite için hazır mısınız?” diye sordu. Bu soru üzerine bir alkış fırtınası koptu. Öğrenci varlığı 40 bini geçen illerde 2. üniversite kurulması fikrinin doğduğunu hatırlatan Bakan Eroğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Hatice Özkal ile Ali Özkaya’ya bu konuda espriyle karışık önemli görev yükledi. Sözlerinin espri olduğunu destekleyen şekilde gülümseyerek konuşan Bakan Eroğlu, “Ali Bey’le, Hatice Hanım bu konuyu takip ederlerse iyi olur. Ben desem bu konuyu, her şeyi Afyon’a istiyor diyorlar. Yeri bizden, yapması hayırseverlerden, konunun takibi Hatice Hanım ve Ali Bey’den, destek Valimizden” diyerek sözlerini sürdürdü.
Bakan Eroğlu Afyonlular’a bu konuda bir tiyo da vermeyi ihmal etmedi ve “Sayın Cumhurbaşkanımız Afyon’a geldiğinde 2. Üniversitemizi istiyoruz diye bağırmayı unutmayın” dedi.

İŞADAMLARINA KESİN ÇAĞRI

Bakan Eroğlu Afyonkarahisarlı işadamlarına yönelik çağrısını da yineleyerek, bu kez tarih ve saat vererek uyarıda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Afyonkarahisar’a yaptığı ziyarette tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliği, bu bitkilerin işlenmesi konusunda Afyonkarahisarlı işadamlarına çağrıda bulunan Bakan Eroğlu, “Babayiğitler çıksın meydana, bu işi üstlensin. Yoksa ben dışarıdan birilerini getirerek bu işleri yaptırmak zorunda kalacağım” uyarısında bulunmuştu. Bakan Eroğlu bu uyarısını seracılık meselesinde yaşananları örneklendirerek desteklemişti.
Dün de yine Afyonlu işadamlarına seslenen Bakan Eroğlu, “Ey hemşehrilerim 30 Nisan 2018 günü saat 16.59’a kadar size süre. Allah aşkına şu işe el atın. Gelin bu işe sahip çıkın, yoksa ben dışarıdan adam getirip bu işi gerçekleştireceğim” diye seslendi.

PROJELERİ VE TALEPLERİ HAZIRLAYIN

Afyonkarahisar’a 15 günde bir kabine üyelerinden bir bakanı konuk olarak getirmeyi planladığını anlatan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, “15 günde bir inşaAllah bakanlarımızla Afyon’a geleceğiz. E, gelen eli boş gelmez nasıl olsa” dedi. Bu doğrultuda sektör temsilcilerinden talep ve projelerini hazırlamalarını isteyen Bakan Eroğlu, “Yeşil Şehir Afyonkarahisar” projesi konusunda da Afyonkarahisarlıları seferberliğe davet etti. Önümüzdeki günlerde Afyonkarahisar’ın cadde ve sokakları “Ihlamur caddesi”, “Nergis sokağı” gibi üzerinde bulunan bitkilerle anılacak. Haydi hayırlı olsun.

“AFYON’A EN ÇOK HİZMET EDEN BAKAN”

Bu söz bize ait değil. Değerli bir işadamı büyüğümüze ait. Toplantı bitip, dağıldığımız sırada anlatılan hizmetlerden etkilendiğini gözlemlediğimiz işadamı büyüğümüz, “Sayın Bakan bu güne kadar Afyonkarahisar’a en çok hizmet eden Bakan” cümlesini kullandı.
Gazeteye döndüğümüzde şöyle geçmişe doğru gittik. Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği siyasetçilerden ya da Afyonkarahisar ile bağlantılı olan siyasetçilerden “Bakan”lık görevinde bulunanlar kimlerdi diye baktığımızda şöyle bir tablo çıktı karşıma:
Ali Çetinkaya: Cumhuriyet Devrinin unutulmaz ismi. Mİlli Mücadele kahramanı. Atatürk’ün Bayındırlık Bakanı. Ulaştıma işlerinin Bayındırlık’tan ayrılması üzerine Ulaştırma Bakanı oldu.
Hasan Dinçer: CMKP Milletvekili olarak koalisyon hükümetinde 1963-1964’de Başbakan Yardımcılığı, aynı hükümette Milli Savunma Bakanlığı, 1965’deki ilk Demirel hükümetinde Adalet Bakanlığı, 1970’de Devlet Bakanlığı yaptı.
Arif Demirer: 1955’de Menderes Hükümeti’nin Ulaştırma Bakanı…
Dr. Mete Tan: 1978’de Ecevit Hükümeti’nde Sağlık Bakanı, Güneş Öngüt de aynı hükümetin Ulaştırma Bakanı.
İsmet Attila: 1993’de Çiller Hükümeti’nde Maliye Bakanı, 1995’de Anayol hükümetinde Tarım Bakanı… Yaman Törüner 1995’de Anayol hükümetinde Devlet Bakanı…
Dr. H. İbrahim Özsoy: 1997’de Anasol Hükümeti’nde Sağlık Bakanı…
Abdülkadir Akcan 1997’de Anasol-M Hükümeti’nde Bayındırlık ve İskan Bakanı…
Senatörlerden Ahmet Karayiğit 1979’da Demirel Hükümeti’nde Köyişleri ve Kooperatifler Bakanı.
Geçmişten bu yana Bakanlık görevinde bulunan Afyonkarahisarlı, ya da Afyonkarahisar’la bağlantılı siyasetçilerimiz böyle. Allah bu memlekete bir tek çivi çakan herkesten razı olsun, aramızdan ayrılanların ruhu şad olsun.
1997’den 2007’ye kadar Afyonkarahisar Bakan çıkaramadı. 2007’de bu hasret Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun Çevre ve Orman Bakanı olması ile sona erdi. O günkü Kocatepe’nin 1. sayfasında Bakan Eroğlu’nun boydan bir fotoğrafına yer verip, “Hasret bitti” diye manşet attığımızı bugün gibi hatırlıyoruz.
Bürokratlığı döneminde olsun, Bakanlığı döneminde olsun, son 15 yılda Sayın Eroğlu’nun ilimize yaptığı hizmetler saymakla bitmiyor. Daha nice hizmetlere uzun yıllar imza atmalarını diliyoruz. Düşünün hele; ya Bakanlarımız olmasaydı, bunca hizmet Afyon’a gelir miydi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti