Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

TANITIM GÜNLERİ DEĞERLENDİRMESİ-2 – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 13 Eylül 2017 Çarşamba 13:28:34
 

Afyonkarahisar Marmara Dernekleri Federasyonu tarafından düzenlenen Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’nde “Ne beklendi” sorusuna dün cevap bulmaya çalışmıştık.
Bugün ise “Ne oldu” sorusunun yanıt vermeye çalışalım.
Afyon MADEF olarak kısaltılan demokratik kitle örgütünün böyle bir girişim yapması ve ağır bir yükün altına girmesi önemli. Bunu vurgulayayım.
Ancak böyle bir yükün altına girerken karşılaşılabilecek sorunlara da hazırlıklı olunmalıydı. Burada bir eksiklik görüldü.
Maltepe Orhangazi Etkinlik Alanı 26 dönüm. Yani geniş bir alan. Stant düzeni yaygın bir vaziyet alınca, ne kadar kişi gelirse gelsin alanda hiç kimse yokmuş gibi göründü.  Alandaki yoğunluk gösteren fotoğraflar ve görüntüler, “karşılıklı” olarak ayarlanmış ve adeta bir sokak havası veren koridorda çekildi.
Yemek stantları, alanın bir ucunda, gezme stantları alanın diğer ucunda olduğu için vatandaşlar, en fazla 2 saat yorulmadan gezebildi. 2’nci saate girilirken yorgunluk emareleri ve bıkkınlıklar başladı. Böyle bir etkinlikte bıkkınlık başladığında ise memnuniyetsizlikler de haliyle artıyor.
Alanda gördük ki tüm afişlerde logosu olan, protokolde de imzaları bulunduğu belirtilen kuruluşlarımız, Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’ne gerçek bir destek vermediler. Somut yazmak gerekirse: Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Ticaret Borsası, Afyonkarahisar Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, Tanıtım Günleri’ne az zaman kala yaptıkları genel bir hazırlıkla 4 günü kurtarma yoluna gittiler.
ATSO Başkanı Hüsnü Serteser ve ESOB Başkanı Abdülkadir Konak’ı, sadece Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılacağı programdan bir saat önce gördük. Bakan Eroğlu, alandan ayrıldıktan sonra Serteser ve Konak da görünmedi. Afyonkarahisar Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Mühsürler ise Tanıtım Günleri’nde hiç görünmedi. Ancak Mühserler’in Canlı Hayvan Borsası’nın açılışı ve açılışla ilgili Fuar organizasyonu olduğunu hatırlatmak gerek. Mühsürler’in telaşesi dolayısıyla Tanıtım Günleri’ne gelemediğini düşünüyorum.
Afyon MADEF’e “Tecrübesiz”, “Amatör” “Acemi” denilebilir; fakat fuar tecrübesi olan ATSO, bu eksikliği neden gidermiyor?
ATSO, MADEF’e inanmıyorsa, neden Tanıtım Günleri toplantısına ev sahipliği yaptı?
MADEF, Tanıtım Günleri afişlerinde ATSO ve ESOB’tan izinsiz olarak logoları kullandıysa bunun bir yaptırımı olmalıdır.
MADEF, Tanıtım Günleri afişlerinde kullandığı logoyu, protokollerle ve taahhütlerle, dolayısıyla izinle kullandıysa o zaman ATSO ve ESOB’tan daha üstün bir gayret bekleme hakkına sahibiz.
Burada ATSO ve ESOB’u özellikle yazıyorum. Çünkü Afyonkarahisar ekonomisinin itici gücü, bu 2 kuruluşta örgütlü.
Tanıtım Günleri’ni önemseyen, bu etkinliğe sahip çıkan kurumları da yazmak gerek. Bu kurumlar, Afyonkarahisar Valiliği, Afyonkarahisar Belediyesi, İl Özel İdaresi ve ilçe belediyeleriydi. Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun himayesi ve teşviki, Bakanlık Müşaviri Halil Ürün’ün gayretlerini gözardı edemeyiz.
Bununla birlikte Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na bağlı Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Bakan Eroğlu’nun gitmesinden sonra standını toplamasına ne diyeceğimizi bilemiyoruz.
Peki, Afyonkarahisar’ın ünlü lokumcuları, sucukçuları, büyük mermercileri neredeydi? Neden Afyonkarahisar Turizm ve Tanıtım Günleri’ne katılmayı tercih etmediler?
Herkesin sorulara da eleştirilere de verecek cevapları vardır elbette.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER