Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ÜNİVERSİTE VE AFYONKARAHİSAR -2 – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 10 Temmuz 2014 Perşembe 03:00:00
  AKÜ Afyonkarahisar’ın
gözbebeği
Bu bağlamda Afyon Kocatepe Üniversitesi’ nin temelleri 1974 yılında atılsa da 1992 yılında kurulan, şu an yaklaşık 40 bin öğrenci, 1321 akademik personel, 902 idari personel, 5 enstitü, 14 fakülte, 4 yüksekokul, 1 devlet konservatuvarı, 15 meslek yüksekokulu, 28 uygulama merkezi ve Afyon Kocatepe Üniversitesi Hastanesi ile dev bir kurum olarak işlevini sürdürmektedir.
İçine kapanık, kabuğunu kıramamış bir kent iken 1992 yılından itibaren üniversitenin sağladığı dinamizm Afyon’u bugün büyük kent olsun mu, olmasın mı tartışmalarının yapıldığı bir noktaya sürüklemiştir. Kurulduğu tarihten itibaren bugüne kadar 5 rektörle yönetilen Afyon Kocatepe Üniversitesi tıpkı cumhurbaşkanlığı seçimlerinde olduğu gibi 6. rektörünü seçmeye 6 ay kala yeni bir kriz ile baş başa kalmış görünüyor. Üniversitelerin yönetimsel uygulamalarını eleştirmek basının temel işlevlerinden birisidir. Ama yapıcı eleştiriler yerine yıkıcı eleştiri yapmak ne basına, ne üniversiteye, ne de bulunduğu kente bir şey kazandırır. Son dönemde yapılan eleştirilerin üslubu üniversitenin kurumsal imajına ve Afyon’a büyük zararlar vermektedir. Her kentte, her kurumda görevini yapmayan, eksik yapan ya da hiç yapmayan çalışanlar bulunabilir. Bu kişiler eleştirilebilir, cezalandırılabilir hatta kentle ve kurumla ilişkisi kesilebilir. Ama bu kişiler yüzünden bütün kenti ve kurumu yargılamak, değerini küçültmek o kuruma ve kente büyük zararlar verir. Bu yanlış ve kötü imaj şu dönemde üniversite tercihleri yapan velileri ve öğrencileri sizce nasıl etkiler ?
Eleştiriye eyvallah, ama kurumu yıpratmayalım
Afyon son yıllarda önemli devlet destekli yatırımlar alsa da; önemli bölge müdürlüklerini, fabrikalarını, ordu birliklerini yitirdi, önemli devlet kurumlarının il düzeyindeki birimlerine yeni eleman alınmadığı için istihdam açısından gerileyen bir kent konumundadır. Bu durum da Afyon’dan göçleri artırdı. Göçün daha da artmasını üniversitenin varlığı ve teşvik sonrası özel sektör yatırımları önledi. O yüzden bugün Afyon ekonomisinin can simitlerinden birisi üniversitedir. Özellikle yaz döneminde üniversite öğrencileri kentimizi terk ettiklerinde onların eksikliğini en çok esnaf vatandaşlarımız çekmektedir.
Bundan ötürü üniversitemizi eleştirelim ama, ayı sevgisi gibi severek ona aşırı zarar vermeyelim. Üniversite hepimizin, onu büyütmek, geliştirmek, sorunlarını çözümlemek; hem üniversite yöneticilerinin, hem il yöneticilerinin, hem de o il yaşayanlarının temel görevidir. Rektör seçimlerinin tıpkı diğer seçimlerde olduğu gibi temel amacından saptırılması hem ili, hem üniversiteyi derinden sarsmaktadır. Seçim yöntemi değiştirilerek anlamsız kavgalara, çekişmelere son verilmelidir.
Kişiler geçicidir, kentler ve kurumlar KALICIDIR…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER