Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İrfan Ünver NASRATTINOĞLU

MİLLETİMİZ İSTİKRARA OY VERDİ

İlk kez yaşadığımız, Cumhurbaşkanı seçiminin ikinci turunda da, Cumhur İttifakı adayı, AKP Genel Başkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, kıran kırana yaşanan yarışta ipi göğüsleyip yarışı kazandı. Demek ki Milletimiz Sayın Erdoğan’dan da, onun oluşturduğu Hükümetten de, siyasetten de, diplomasiden de, AKP’den de memnundur.
Bu seçim, aynı zamanda bir referandum idi. Zira Milletimiz Sayın Erdoğan’ın son beş yıllık Cumhurbaşkanlığı icraatından memnun mu idi? Yoksa artık bir değişiklik mi isteniliyordu?…
Seçim sonuçları ile görüldü ki, bizim Milletimizin sağduyusu güçlüdür ve bu yüzden de, ne olursa olsun, istikrardan yanadır. Bu görüş iledir ki, Sayın Erdoğan Cumhurbaşkanlığı görevini sürdürmelidir…
Kimileri, benim Afyonkarahisarlı hemşehrilerimi, şu veya bu yönleriyle eleştirebilirler. Ama şu bir gerçektir ki, Afyonkarahisarlı akıllıdır, zekidir ve neyin doğru, neyin yanlış olduğunu iyi bilir.
Savaşlar işgaller yaşayan benim hemşehrilerim, 1946 yılında ilk kez yapılan demokratik seçimde, Celal Bayar-Adnan Menderes ve arkadaşlarının kurdukları Demokrat Partiye oy vermişlerdi. Çünkü vesayet rejiminden sıkıp usanmışlar, demokrasiyi benimsemişlerdi.
Hemşehrilerim Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yıldönümünde gerçekleştirilen bu son seçimde de aynı doğrultuda, duygu ve düşünce ile sandıklara koşmuşlar ve doğru olanı yaparak oylarını istikrardan yana kullanmışlardır.
Seçim sonuçları Vatanımıza ve Milletimize hayırlı olsun.
Kuşkusuz seçim zaferinde, Cumhur İttifakı içinde yer alan tüm siyasi parti ve düşüncelerin rolü olmuştur. Ancak, Afyonkarahisar’da seçimin açık ara kazanılmasında, bana göre üç-beş kişinin önemli payı vardır. Bunların başında Milletvekilimiz Sayın Ali Özkaya gelmektedir. Ali Bey, salt Afyonkarahisar Merkezinde değil, ilçeleri, kasabaları ve köyleriyle ilimizi her karış toprağını adım adım dolaşarak; yazılı ve görsel medyayı da arkasına alarak, AKP’nin, ilimize kazandırdığı nimetleri bıkıp usanmadan anlatmış ve hemşehrilerimizi ikna edip inandırmıştır. Kuşkusuz Sayın Veysel Eroğlu, Sayın İbrahim Yurdunuseven, Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Zeybek, AKP İl Başkanı ve yöneticileri de sürekli halkın arasında dolaşıp, Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan’ın Afyonkarahisar ile ilgili düşüncelerini anlatmışlardır. O arada Milletvekilimiz Sayın Mehmet Taytak’ın çabalarını da unutmamak gerek.
Evet, Milletimiz istikrara oy verdi. Kurulu düzen, daha da geliştirilerek devam edecektir.
Peki ya bu düzeni yıkıp Millet İttifakı adı verilen muhalif grubun adayı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu kazansaydı, ne olacaktı?…
86 yaşındayım. 1957 yılından bu yana seçimlerde oy veren, siyaseti yakından takip eden, Sürekli Basın Kartı sahibi olan, Türkiye içinde ve dışında birçok basın ve kültür kuruluşlarının üyesi olan, yıllardır çeşitli yayımorganlarında yazıp yayımlayan, ve halen Kocatepe Gazetesi yazarı olan benim kanaatim odur ki, ülkemiz büyük bir kaosa sürüklenecek ve kolay kolay içinden çıkılamayacak bir duruma düşecektik.
Allah, Milletimizin duaları doğrultusunda bizi kaostan kurtarıp, istikrara kavuşturdu.
Bu aşamadan sonra, siyasetin, partilerin ve kişilerin ne yapmaları gerektiği hususu ile ilgili düşüncelerimi daha sonra yazacağım.
Tekraren diyorum ki; seçim sonuçları Vatanımıza ve Milletimize hayırlı olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti