Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

MÜNAFIK İKİ YÜZLÜ VE İNFAK ETMEYEN İNSAN DEMEKTİR

Muharrem Günay 9 Şubat 2013 Cumartesi 02:00:00
  Allah’ın varlığına ve birliğine, Hz. Muhammed’in peygamberliğine ve Hz. Peygamberin getirdiklerine kalbi inanmadığı halde dili ile inandığını söyleyen Müslümanlardan geçinmek için Müslüman geçinen kişiye denir.
Kur’an-ı Kerim’de Münafıklar; “İnsanlardan, inanmadıkları halde, “Allah’a ve ahiret gününe inandık” diyenler vardır.” (2/Bakara-8) şeklinde tarif edilmişlerdir.
Münafık; kendini mümin göstermek suretiyle sözde imanlı olduğunu iddia eden fakat Allah’a, Peygamberine ve müminlere karşı düşmanlığını gizleyen kimsedir. Bu husus Kur’ân’da şöyle açıklanmaktadır:
“İnsanlardan öyleleri vardır ki, (onun) dünya hayatına dair (aldatan yıldızlı) sözü, senin hoşuna gider ve (hatta bunlar), sözlerinin özlerine uyduğu konusunda da Allah’ı şahit tutar. Hâlbuki gerçekte o, (İslâm’ın ve Müslümanların) en azılı düşmanıdır. (Bakara 2/204)
“Onları gördüğün zaman, cisimleri (kalıp ve kıyafetleri) hoşuna gider. Eğer (dünyalık söz) söylerlerse, sözlerini dinler (yaldızlı vaadlere kanar)sın. (Ama) sanki onlar (elbise giydirilip) yaslanan keresteler gibidir. Her (İslâm’a ait bir toplantı ve) seslenişi, (korkularından) kendi aleyhlerinde sanırlar, (İslâm’a ve müslümanlara) asıl düşman onlardır. Onlardan sakın(ın). Allah kahretsin onları! Nasıl da (hakikatten aldatılıp) döndürülüyorlar.” (Münâfıkûn63/4)
“Ey Peygamber! Kalpten inanmadıkları halde ağızlarıyla ‘inandık’ diyen (münafıklar) ile Yahudilerden küfürde yarışanlar seni üzmesin…” (Maide, 5/41)
Kur’an-ı Kerim’de münafıkların özellikleri çok detaylı bir şekilde anlatılır. Bu anlatımlar isim zikredilmeksizin yapılır. Fakat ayetlerin nüzul/iniş sebepleri incelendiğinde Kur’an’ın indirildiği dönemde Müslümanlarla iç içe yaşayan münafıklardan söz edildiği anlaşılır. Ayrıca Kur’an’da münafıkların özelliklerinin anlatıldığı “MÜNAFIKUN” adlı bir sure vardır. Münafığın Kur’an’da ifade edilen en temel karakteri riyakâr olmasıdır. İkiyüzlü davranmak, insanlara karşı farklı yerlerde farklı tavır ve görüntü içerisinde olmak münafığın yapısında vardır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti