Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Seçim – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 8 Ocak 2010 Cuma 02:00:00
  Koltuklar ve makamlar kimseye baki değil. Kimse bu dünyada baki değil ki, bulundukları yerler baki olsun.
Makamlara talip olanlar, bu makamların baki olmadığını bilerek göreve geliyorlar. Ancak bazen öyle haller yaşanıyor ki, bu unutuluveriyor. Kendilerinde ke-ramet görenler bulundukları makamla “şeref” bulduklarını zannediyorlar. Bulunduğu yere şeref katanların makbul olduğu göz ardı ediliyor. Makamdakiler “bana ne oldu bilemem, eski hallerimi diyemem” havasına bürünürken, çevresindekiler de “şeyh uçmaz, mürit uçurur” sözünü doğrularcasına davranıyorlar.
Hatırlayın lütfen yerel seçimler öncesini!
*
Afyonkarahisar’ın “seçilmişleri”yle ilgili değişim süreci devam ediyor. Bürokraside yaşanan değişimler ve yerel seçimlerin ardından sivil toplum kuruluşlarındaki seçimler hep gündem konusu oldu. Belediye Başkanları, İGM ve Belediye Meclisi üyeleri yenilendikten sonra ATSO ve Ticaret Borsası seçimleri yaşandı. O günkü çekişmeler bugün hala tazeliğini koruyor.
İki yıl önceki Afyonkarahisar protokolü fotoğrafı ile bugünkü Afyonkarahisar protokolünün fotoğrafını yan yana koyduğunda ne kadar çok simanın değiştiğini görüyorsunuz.
Şimdi meslek kuruluşlarının seçimleri başladı. Kasaplar ve Sucukcular Odası’nın dünkü kongresinde uzun yıllardır bu odanın başkanlığını yürüten İhsan Dumanlı görevi yeni başkan İbrahim Yörük’e bıraktı. Bugün Madeni Sanatkarlar Odası’nın, yarın Bakkallar Odası’nın seçimleri var. Oda seçimleri önümüzdeki günlerde tamamlandıktan sonra Esnaf Odaları Birliği’nde seçime gidilecek. Yeni dengelerin ardından yılların ESOB Başkanı İbrahim Kavas’ın karşısına da aday çıkacağı belirtiliyor.
*
Yerel gündemde “seçimler” tazeliğini korurken, ülke gündeminde de “seçim” sözü sık sık tekrarlanır oldu. Muhalefet bu yılın seçim yılı olacağına vurgu yaparken, iktidar da doğal olarak “Seçim, meçim yok” diyor. Siyasetten anlayanların yorumlarında erken seçime “kuvvetle muhtemel” gözüyle bakılıyor.
*
Seçilmişlerin “eski”leri toplumdaki yaşantısını sürdürüyor. Kimisi itibarına itibar katmış bir halde. Kimileri de eski dostlarının bile görünce kaldırım değiştirdiği haldeler. Baki kalan bu kubbede bir hoş sada imiş.. Ne mutlu, hizmetle hayırla anılanlara…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER