Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mustafa Yılmaz DÜNDAR
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

SEN TANRI MISIN? – 70-

BU HALDE OLMAK “BEN TANRIYIM” DEMEKTİR
Allah Mütekebbir’dir, hissedişine “BEN” der, başka bir “BEN” diyecek yoktur. Allah’ın dilediği hayatı ortaya koyabilmesi için kulun da “BEN” demesine izin verilmiştir. Bu izin “B” Takdim Formu” içerisindedir, Hakk yapı bu kapsamda “BEN” der. Kulluk yapması için “BEN” demesi gerekiyor. Ama kul uyarılır: “Dikkat et, sakın “BEN” derken haddi aşıp, Edep Perdesi’ni yırtıp “BEN” deme! Ancak Allah “BEN” der. “BEN Benim” Çünkü ben Mütekebbir’im. MÜTEKEBBİR benim! Ama kul dünya hayatına başladığında Çevresel İz Düşüm’le kendisindeki dosyaların tümü kopyalandı. Arasında Mütekebbir Dosyası da var, o da kopyalandı; o dosya zulmete geldiği için kişi şimdi “BEN” derken “BEN” tanrıyım” diyor; “Merak Dosyası” örneğindeki gibi! Hakk yapıda bir Merak Dosyası var, Allah’ı merak ve tefekkür etmek için! Fakat ‘İz Düşüm’le Vehmin Zulmetine gelen bu dosyayı Esfele Safiliyn yapı “muhtarım” demekte kullanıyor. “Muhtariyeti Tercih Gücü”nü suistimal eden bu yapı Merak Dosyasını, merak yeteneğini insanları merak etmek için kullanıyor. Bu yüzden merak “çok günah”tır. Hakk yapıdaki Merak Dosyasını kullanırsanız, yani o dosyayı yerinde kullanırsanız o “çok sevap”tır, çünkü TEFEKKÜR’dür. Dosyayı yanlış yerde kullanmak SUÇ kabul edilmiştir. Dosyaların asıl yeri Hakk Yapı’dır, “Merak” dâhil, “Mütekebbir” dâhil dosyaların esas yeri Hakk Yapı’dır.
Mesela Mütekebbir dosyası yerinde kullanılıyorsa, o kişi bilir ki, Ancak Allah “BEN” der. “B” yapıyla “B” anlamında söylediği “BEN” izin verilen “BEN”dir. Bu “BEN” ne manaya gelir, neyi anlatmak için söylenir?” manayı ilerleterek göreceğiz. Devam edelim: Mütekebbir dosyası İz Düşüm’le zulmete düştüğünde Muhtar Bakış Açısı’yla kullanıldığı için kişi Mütekebbir Dosyası’ndan yararlanarak “varım ve muhtarım” diyor. İşte TANRI budur, bu halde olmak “ben tanrıyım” demektir! Bu açıkladığımız, bu dünyada bu kadar açık rastlamayacağınız önemli bir uyarı ve tebliğdir! Nedir bu? Dünyada vehmin zulmetiyle yaşayan kişi, İz Düşüm’le gelmiş dosyaları suistimal ederek kullanan kişi, yani muhtar olarak “BEN” diyen kişi Rablığını İlan etmiş olur! Efendimiz SAV’e söylenen buydu: La ilahe (o tanrılar yok) İlla Allah!
“Ve Rabbeke fe kebbir” ayeti gelince, Efendimiz sallallahu aleyhi vesellem bu ayeti duyunca “Allahuekber” dedi. Ekberiyeti yaşadı ve dile getirdi…
HER TARAFINI KAPLAYAN
BU KİRDEN ELBİSENİ TEMİZLE, KURTUL ONDAN
Dördüncü ayet: “Ve siyabeke fe tahhir; elbiselerini arındır.” Bu ayete Efendimiz açısından bakıldığında mana; “örttüğün o gerçeği artık saklama” demektir. Bize ise “zulmetten temizlenin” diyor. “Bu zulmetten temizlen, elbiseni arındır. Her tarafını kaplayan bu kirden elbiseni temizle, kurtul ondan. O kire sahip çıkma. Sen ona âşıksın, o kirle övünüyorsun. O kirle yaşarken kendini ondan memnun sanıyorsun ama yanlıştasın!” Kur’an hatırlatıcı ve bir öğüt olduğu için böyle uyarıyor: Kendini, elbiseni temizle! Bu ayete zahiren bakıp bildiğiniz elbise olarak düşünürseniz de mana doğrudur. Eğer Allah’ı tebliğ edeceksen TEMİZ OL TEMİZ! Efendim sallallahu aleyhi vesellem hep güzel kokardı ve tertemizdi. Ayet O’na ‘hep temiz ol’ dedi. Sen de, hem görünen elbiseni, insanların elbise dediğinin temizliğini anla, hem de Kul Elbisesi’nin temizliğini anla ve zahirden batına kadar her şeyini temizle!
KİŞİLİK İTİBARİYLE İSE HAKK YAPI
MUHAMMEDİ YAPI’DIR, DİĞERİ DECCAL’DİR!
Beşinci ayet: “Ver ruczefehcur: Her türlü kirden (her türlü şirkten) uzak dur.” Ve tekrar kirlenme, elbiseni tekrar kirletme! Neden?
19. Tefekkür Sayfamızı incelemeye devam edelim. HAKK yapı ve Kul Elbisesi dediğimiz yer, TEMİZ ve ESAS YER’dir. Esas yer Kul Elbisesi’dir, esas olan HAKK Yapı’dır. HAKK Yapı yön itibariyle SAĞ’dır. İz Düşümle oluşan “A” yapı, zulmani “BEN” İz Düşüm olduğu için esas yer değildir, yönü de SOL’dur. Vehmin Zulmeti olan yazılım SOL, Hakk yapıdaki yazılım SAĞdır. Eğer kişi HAKK yapıyla yaşıyorsa SAĞCI’dır, Vehmin Zulmetiyle yaşıyorsa SOLCU’dur. Vehmin zulmetiyle yaşayan (solcu) İz Düşüm’le çalınmış, kopyalanmış dosyaları kullanır. Hakk Yapı ile yaşayan (sağcı) dosyaların orijinalini, esasını kullanır, onları yerinde kullanan sağcıdır.
Kişilik itibariyle ise Hakk Yapı MUHAMMEDİ YAPI’dır, diğeri DECCAL’dir! Hakk yapı Muhammedî kişiliktir, Vehmin Zulmeti ise kişilik olarak Deccal’dir, kişiliği Deccal’dir! Deccalı, Deccaliyet’i daha önce genişçe paylaşmıştık.
Davranış itibariyle bakalım: Muhammedi yapı HAKKtır, Vehmin Zulmeti BATIL’dır. Sol Dosyalar dediğimiz İz Düşümle kopyalanmış/çalınmış dosyaların kullanıldığı yer vehmin zulmetidir, tanrılık ilanının olduğu yerdir. Burası aynı zamanda Batıl’dır, ŞEYTAN’dır. Biraz sonra bu konuya gireceğiz.
KUL ELBİSESİNİN TEMİZLENMESİ
ANCAK ZULMETİN KALKMASI İLEDİR
Bunlar dünya hayatından sonraki yerleri itibariyle nasıldır? Önemli yanlardan birisi budur. Eğer kişi ŞİRK KİRİ’nden temizlenmemişse, KUL ELBİSESİ kirle kaplı kalırsa, kişi kiri benimsemiş ve ona sahip çıkmışsa bu yapının dünyadan sonraki yeri cehennem ortamıdır, onun daha sonra yaşayacağı yerin adı CEHENNEM ORTAMI’dır. Elbiseni bu kirden temizlemişsen iş değişir… Bizim için çok önemli olan nokta şudur: Kul elbisesinin temizlenmesi ancak zulmetin kalkması iledir. Yani “A” ile “BEN” diyen muhtar yapının, İz Düşüm yapının tamamen kalkması ile elbisen temizlenmiş olur. Bu kapsamda Fatır Suresi 32. Ayete bakacağız. Muhtar yapının geri dönüşsüz kalkmış hali VELİ yapıdır. Onu Allah DOST edinmiştir! VELAYET “A” Takdimindeki “BEN” yaşantısı olan muhtar, batıl, İz Düşüm ve SOL denilen yapılara ait yaşantının geri dönüşsüz fonksiyonsuzlaşmasıdır. Çalınmış, kopyalanmış dosyaların tek tek fonksiyonsuz hale getirilmesinin neticesi VELİLİK’tir. Şuna dikkat edelim; onlar yok olmaz, ancak fonksiyonsuz hale gelir. “Muhtar, batıl, İz Düşüm ve Sol” isimlerini verdiğimiz yapı siz dünyada durdukça duracaktır! Önemli olan onun kullandığı dosyaları çalışmaz hale getirmektir. Onları fonksiyonsuz hale getirdin mi Nefs-i Mutmainne’desindir. NEFS-İ MUTMAİNNE o halin ismidir. “B” kapsamındaki “BEN”in (vehmin) tüketilmesi ise NEFS-İ MARDİYE’dir. Orada Vehmi “BEN” de kalkar. İleride geniş görürüz inşaAllah.
ASİL HASTALIK BURADA
“Muhtariyet İddiası ile kendi varlığını Allah’a eş ve ortak koşan” cümlesinin altını çizin. Çünkü bütün mesele budur, asıl hastalık budur. Bu hastalığı fark etmek, onu teşhis etmek, onu itiraf etmek ve ondan kurtulmak o kadar önemlidir ki… Çok önemli olduğu için bu kadar çok tekrar ediyoruz…
“Muhtariyet iddiası ile varlığını Allah’a eş ve ortak koşan ve bu kâfir yapıyı “A” idrakıyla “BEN” diyerek takdim ediyoruz.” Demek ki bu yapı, bu kir KAFİR’miş! Çünkü Allah’ı örtüyor! Hakk dosyaları çaldı ve onları İz Düşüm’le kopyaladı. Onların gerçeğe uygun kullanımına izin vermiyor, gerçek kullanımını örtüyor, başka amaçla kullanıyor. Örneğin Mütekebbir Dosyası’nı amacının dışında kullanıyor ve Rablığını ilan ediyor. Kendisindeki tüm dosyaları da öyle…

 

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER