Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan

ŞİRKETLER SİZİN DEĞİL AĞALAR!

Ticari hayatımızda bir çok şirket bulunmaktadır. Bu şirketlerin sahipleri yani ortakları, yönetimleri, başkanları, müdürleri, çalışanları, alıcıları, satıcıları, faydalanıcıları vardır.
Şirketler ticari amaçla yani kar etmek için kurulurlar. Kar etmeleri ise ortakların uyumu ve güvenilirliği, liyakatli ve çalışkan yöneticilerle yürüme, düzgün yatırımlara girişme, yeterli öz kaynakla ve minimum israfla çalışma gibi birçok sebeplerle şirketlerin ömrü yıllarca devam edebilir.
Değerli dostlar; ilimizle ilgili bir tespiti sizlerle paylaşmak isterim. Bazıları varki ticaretin nasıl yürüdüğünü hiç bilmeden, hatta hiç ticaret yapmamış olmasına rağmen her gittiği yerde şirketleri batırıyor, çıkarıyor. Ticaret dedikodusu yapıyorlar. Yahu be adam o şirket batsa eline ne geçecek? Ömründe bir işe yaramamışsın bari dilini tut. Kendi işi ile ilgilenmeyen, başkasının dedikodusunu marifet bilen bir sürü insan yaşıyor bu şehirde. Bırakın herkes işine baksın. Başarılı firmalara destek, sıkıntıda olanlara da dua etmeliyiz. Bir şirket batsa yüzlerce insan işsiz, ekmeksiz kalacak. Kimseye faydası olmayacak. Bunlar gibi dili bozuklara fırsat vermeyelim. Böyle zor dönemlerde bir kişiye dahi iş verebilenlere minnettar olmalıyız. Esnaf dayanışmasını da ilimizde yaygınlaştırmalıyız.
Şimdi şirket sahiplerine sorsam;- Bu şirket kimin? desem. Büyük çoğunluk “ benim” diye cevap verir. Hayır öyle değil. Şirketin sahibi sen değilsin. En azından sadece sen değilsin. O şirket kamuya malolmuştur. O şirket herkesin. Nasıl mı? Şöyle;
Yanlış hesapların, israfın, lüksün, gösterişin, hırsın, hesapsızlığın, gevşekliğin yüzünden şirketini batırırsan kimler zarar görecek biliyor musun?
Öncelikle çalışanlar, size mal ve hizmet satan satıcılar, sizden mal alan alıcılar, müşteriler, onların aileleri, yakınları ve devletimiz herkes zarar görecek. Çünkü şirket borçlarını ödeyemeyecek, mal teslimi yapamayacak, taahhütler yerine gelmeyecek, vergiler ödenmeyecek. Şimdi anlaşıldı mı, neden o şirket sadece sizin değildir.
O yüzden şirketiniz ile ilgili kararları keyfi ve duygusallıkla alamazsınız. Çalışma ekibinizi özellikle şirket mali müşavirinizi ve şirket hukuk danışmanınızı, yöneticilerinizi iyi belirlemeniz gerekir. Mesleğimden de edindiğim tecrübeyle sabittir ki ikazlarımızı dikkate almayan firmalar şimdi yoklar.
Sonuç olarak, şirket sahibi ağalar, şirketleriniz sadece sizin değildir, yaptığınız yanlışlar birçok insana zarar verir. Haberiniz olsun, dikkatli olun.
Şımarmayın, şaşırmayın!

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti