Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Abdullah Amca’dan – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 2 Ağustos 2011 Salı 03:00:00
  “Diyanet İşleri Başkanlığı’nın “Memurlara zekat verilebilir” fetvasını kınıyorum” diye söze başlayan Abdullah Amca “Mübarek günlerde benim dediklerimi de yazacak mısın?” dedi, öfkeli gözlerle bakarak.
Uzun zamandır görmüyorduk, eski mahalle-mizin değerli büyüğünü. Kendisi de pek çıkmıyordu, görünmüyordu etrafta. İhtiyar adam bu sıcakta, oruç ağza bir şeyler söylemek, yazdırmak için geldiyse önemlidir mutlaka diye düşündük. “Ne demek amca, elbette yazarız” dedik. “Yaz o zaman” dedi ve elindeki kağıttan okumaya başladı. Okuduğunu dinledik, sonra gazetedeki sütunlara alacağımıza söz vererek, okuduğu yazıyı elinden aldık. İşte söyledikleri:
“Zekatlar öncelikle Müslüman fakirlere ve miskinlere verilmelidir. İstisnaî durumlar dışında memurlar, şerî ölçülere göre fakir değildir, miskin hiç değildir.
Otomobil almış, en pahalısından tv almış, evine klima taktırmış, yazlık almış… Bunlar yüzünden gırtlağa kadar borçlanmış… Böyle bir kimseye niçin zekat verilsin?
Bendeniz zekat verirken veya başkalarının zekatlarını vekaleten dağıtırken, zekat parasıyla sigara alanlara, nargile içenlere, telefon masraflarını ödeyenlere, külüstür otosuna yakıt alanlara vermiyorum. Bugün ülkemizde milyonlarca işsiz, en küçük bir memurluk kazanabilmek için hasret içinde bekliyor. Zekatlar, memurlara değil, zekatı hakkeden işsizlere, düşkünlere, pe-rişan kimselere verilmelidir. Şöyle bir memur düşünelim: Başına ve ailesinin başına birtakım olağanüstü dertler, sıkıntılar gelmiştir. Borca batmıştır, selde evi yıkılmıştır vs… İstisnaî olarak buna zekat verilebilir.
Yahudiler dünya çapında bir Holokost Endüstrisi kurdular, bazı Müslümanlar da Zekat Endüstrisi…
Zengin Müslümanların bir kısmı “Ben zekatımı veririm, ondan sonra her “şeyi” yaparım…” gibi laflar ediyor. Ne kadar yanlış ve eksik düşünce.
Öyle cin fikirli Müslüman (veya İslâmcı) öğrenciler varmış ki, altı yerden birden burs alı-yormuş. Bu da burs endüstrisi…
Önce zekatları topluyorlar sonra bina, binanın içine de hela yaptırıyorlar, dernek ve cemaat masraflarını karşılıyorlar. Zekat para-larıyla bu gibi işler yapılamaz.
Ey cemaati müslimin! Zekatlarımızı, hiçbir şeyi olmayan Müslüman miskinlere, büyük geçim sıkıntısı çeken Müslüman fakirlere, muhtaçlara, dullara, yetimlere, yalnız kalmış ihtiyarlara, ailesinin harçlık gönderemediği askerlere, işsizlere vs. verelim.
Şunlara vermeyelim: Zekat parasıyla sigara alacak, Zekat parasıyla cep telefonu masrafını karşılayacak. Külüstür bir Şahini var, ona benzin alacak.”
Biz din alimi değiliz, Abdullah Amca da öyle. Bu söylenenlere din adamlarımız ne der acaba?

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER