Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Ramazan Balkan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

DERSİM KATLİAMI-V

İntikam! İntikam! İntikam!
İntikam!
İntikam!.. Kürt namusuna sürülen lekeyi temizlemek için.
İntikam!.. Süngülenen yüz binlerce Kürt evladının feryadını dindirmek için.
İntikam!.. Girdaplara atılan, ateşlerde yakılan gelin ve kızlarımızın Kürdistan afakında uğuldayan iniltilerini teskin için.
İntikam!.. Darağaçlarının altında ölümü kahramanca selamlayan, “Yaşasın hür ve müstakil Kürdistan” diye haykırarak şahadet tacını giyen binlerce vatan kurbanlarının gayelerini tahakkuk ettirmek için.
İntikam!.. Kürdistan denilen harabezar (harabe) anayurdun istihlası (kurtuluşu) için.
İntikam! Kürt diyarında uluyan sırtlan ve çakallar ırkının mülevves (pis) vücutlarından Kürt vatanını tathir (temizlemek) için.
İntikam!.. Medeniyet denilen kahpenin peşine sığınarak bize uluyan köpekleri susturmak için.
İntikam!.. İntikam!.. İntikam!..
Şehitlerimizin kanlı cesetleri üzerinde kanla, gözyaşlarıyla yazılı vasiyetname işte bu bir tek kelimedir!..
Yukarıda kısa bir bölümünü verdiğim metni Rıza Zelyut’un “Dersim İsyanları ve Seyit Rıza Gerçeği” adlı kitabından aldım. Rıza Zelyut ise bu metni 1927-30 Ağrı isyanı ile 1937-38 yıllarındaki Dersim isyanlarında katkısı olan İ. Nuri Dersimi’ye ait “Kürdistan Tarihinde Dersim” kitabından aktarmaktadır. İhsan Nuri, Osmanlı ordusunda yüzbaşı rütbesinde askeri baytar (veteriner) olarak görev yaptığından Baytar Nuri olarak ta bilinir.
İhsan Nuri, 1937’de Seyit Rıza’nın yenilmesi üzerine Tunceli’den kaçarak Suriye’ye sığınmıştır. Burada Dersim Tarihini yazarken Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’ne özenerek kitabının sonuna “Kürt Gençliğine Hitap” eklemiştir. Bu hitap yukarıdaki intikam yeminiyle biter. İhsan Nuri; “Kürt diyarında uluyan sırtlan ve çakallar ırkının pis vücutlarından Kürt vatanından temizlemek” için intikam yemini ederken bu pis vücutlu sırtlan ve çakallar ırkından kastedilen pek tabiî ki Türklerdir.
Benim kanaatime göre bu derece ağır itham ve suçlama ve intikam yemini her iki topluma da fayda sağlamaz. Ben Altan Tan gibi bu coğrafyada “ya tam kardeş ya da hep birlikte köle” olacağımızın kanaatindeyim. BOP projesinde Orta-Doğu’da 22 ülkenin sınırlarının değişti-rilmesi var. Son günlerde Irak, Mısır, Libya ve Suriye’de yaşananlar bunun işareti. Bu sivil itaatsizlik olarak Türkiye’ye de sıçratılmaya çalışılıyor. Sanmayın ki, Türkiye’den bir Kürdistan çıkarıldığı zaman Kürdistan tam bağımsız olacak.
Ve sanmayın ki bu kopuş usulet ve suhuletle olacaktır.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER