Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

EĞİTİM MUCİZESİ KÖY ENSTİTÜLERİ – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 19 Nisan 2012 Perşembe 03:00:00
  Dünya eğitim tarihinde Türk Eğitim Sistemi diye anılan 17 Nisan 1940 tarihinde Köy Enstitüsü okulları açılma yasası kabul edildi.
Köy Enstitüleri, köy halkımıza modern üretim araçlarını tanıtmak, köylerdeki öğretmen eksiğini gidermek içingidermek için açılmıştır. Köy Enstitüleri köye öğretmen yetiştiren özel bir uygulamaydı. Köy Enstitüsü okullarında yaparak, yaşayarak, üreterek eğitim yapmak, Köy Enstitüsü okullarının en büyük özelliğiydi. Köy Enstitüsü okulları temeli düşünce, deney, akıl ve bilime dayalı eğitim kurumlarıydı.
F.R.Atay: Köy Enstitülerinde okuyan gençlerimiz yepyeni bir nesilin bu okullarda yaratılmakta olduğunu zevk alarak, gurur duyarak gördük. Şehirlerin kasvetli insanı karamsarlaştırıcı havasından bunalanlar Köy Enstitüsü okullarına gelip gezip görmeliler. Köy Enstitüsü okulları hasta dimağlar ve ruhlar için bir şifa kaynağı olacaktır diyor.
Ord. Prof. Dr. E.Ziya Karal: Tarih boyunca Türklerin dünya uygarlığına yaptığı katkı Köy Enstitüsü okulları uygulamasıdır.
Köy Enstitüsü okullarının ülkemiz için yararlarını şu sütunlara aldırmak mümkün degildir.
Köy Enstitüsü okullarının açılması Cumhuriyetin en büyük atılımıdır. Köy Enstitüsü okullarının kapatılması ülkemize en büyük zarar veren hatanın yapılmasıdır.
Köy Enstitüsü okullarının açılmasında büyük çabalar gösteren Hasan Âli Yücel ve İsmail Hakkı Tonguç ve diğer tüm büyüklerimizi saygı ve sevgi ile anıyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti