Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
İrfan Ünver NASRATTINOĞLU

EMİRDAĞ’LI HEMŞEHRİMİZ Mahinur Özdemir Göktaş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı oldu

Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanlığını yaptığım süreç içerisinde birçok ülkede, bilimsel sempozyumlar ve Karma Türk Sanatları Sergileri düzenleyerek, ülkemizi ve kültürümüzü tanıtıyorduk. Bu cümleden olarak 03-07 Haziran 2021 tarihlerinde Belçika’nın başkenti Brüksel’de, “Ulaslararası Türkiye-Belçika İlişkileri Ve Türk Kültür-Sanatı Sempozyumu” yapmış ve daha çok geleneksel Türk Sanatı ile ilgili geniş bir sergi açmıştık.
Bu düzenlemenin hazırlığı ve uygulanması için dört kez Belçika’ya gidip gelmiştim. Bu ülkenin özellikle başkentinde çok sayıda Emirdağlı hemşehrilerimizin yaşamakta olduğunu biliyordum. Bunlar arasında irili ufaklı iş adamları, çeşitli partiler bünyesinde siyaset yapanlar ve bir de Bakan vardı. Kimi hemşehrilerimiz yapacağımız düzenlemeye destekte bulunurlarken, kimileri kıllarını kıpırdatmamışlar, kimileri de bizi sıkıntıya, hatta başmızı belaya sokacak öneri ve davranışlarda bulunmuşlardı. Bir gün bunları, ayrıca yazmak isterim.
Ancak, bize son derece samimi davranan ve hatta yardımda bulunan hemşehrilerimiz de vardı. Bunlardan Pideci Metin Edeer ile ağabeyi Ozan Fakı Edeer, Ozan Kamil Sayın ile özellikle Brüksel Yunus Emre Enstitüsü Müdürü (Emirdağ damadı olan) Rahmi Göktaş’ın candan ilgi ve yardımlarını yaşadığım sürece unutamam.
Açılış konuşmalarını, Halk Kültürü Araştırmaları Kurumu Başkanı olarak bu satırların yazarı, Milletvekili Mahinur Özdemir Göktaş ve T.C.Brüksel Maslahatgüzarı Oya Yazar Turan’ın yaptıkları Sempozyumda 50’den fazla bildiri sunuldu, bunlar arasında şu konuları içeren bildirilir de vardı:
*Osmanlı Modernleşmesinde Belçika’nın Etkisi,
*Atatürk dönemi Türkiye-Belçika İlişkileri;;
*Batı Avrupa’daki Türk İşçilerin Aile İçi Sorunları (Bölünmüş Aileler);
*Geleneksel Türk Osmanlı Han Yapıları ve Belçika’da Bulunan Han Yapıları…
*Avrupalı Türklerin Entegrasyonu Sürecinde Camilerin Rolü;
*Türkiye’deki Belçikalı Göçmenler;
*Avrupa-Konya Hattında Mevlâna Aşkı.
Müdürlüğünü Rahmi Göktaş’ın yaptığı Brüksel Yunus Emre Enstitüsü salonlarında düzenlenen Karma Türk Sanatları Sergisinin açılış kordelasını, Mahinur ve Oya hanımlarla birlikte etkinlikleri düzenleyen Kurumun Başkanı olarak bu satırların yazarı birlikte kestiler.
İşte bu 2021 yılındaki etkinlikle tanıştığımız ve candan bir kardeş ya da evlat muhabbetiyle sevip saydığımız Mahinur Özdemir Göktaş hanımefendi, o tarihten sonra Cumhurbaşkanımız Sn.Recep Tayyip Erdoğan tarafından ülkemizin Cezayir Büyükelçiliği gibi çok önemli göreve atandı.
Mahinur Hanım 7 Kasım 1982 tarihinde Brüksel’de dünyaya geldi. Ama o, Emirdağlı bir işçi ailesinin çocuğu idi. Brüksel Üniversitesi Ekonomi, Siyasal ve Sosyal Bilimler Fakültesi Bilgiler İktisat ve İşletme Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra, Kamu Yönetimi konusunda yüksek lisans yaptı.
2019 yılında Belçika’nın en büyük ödülü olan Kral Leopold Devlet Nişanını aldı.
Brüksel Parlamentosu Milletvekili oldu. Parlamentoda Sosyal İşler Komisyonu Başkanlığı, Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanvekilliği gibi önemli görevlerde bulundu.
Ve artık Sayın Mahinur Özdemir Göktaş, T.C. Hükümetinde Aile ve Sosyal İşler Bakanı olarak görev yapmaktadır. Onu en halisane temennilerimle kutluyor, başarılı olacağına inanıyorum. Hemşehrileri olarak tüm Afyonkarahisar’lılara düşen görev ise, ona destek olmaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti