Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

HAÇLI ZİHNİYETİ SADECE FİLİSTİN’DE DEĞİL YUKARI KARABAĞ’DA, DOĞU TÜRKİSTAN’DA, IRAK’TA VE AFGANİSTAN’DA DA YAŞIYOR.. (VI)

Muharrem Günay 7 Haziran 2010 Pazartesi 03:00:00
  Kur’an’ın bu tesbitine göre Kur’an’dan ayrılmak ve sapmak, zalimlere yönelmek, onlara meyletmektir. Bu meylin miktarı önemli değildir. Onların yaptıkları haksızlıkları, zulümleri onaylar anlamına gelecek şekilde yüzlerine güleç bir yüzle bakmak bile yasaktır. Ayetteki “Terkenû” sözü, yağcılık ve yardakçılık, haksızlıklara rıza göstermek, en ufak bir şekilde bile olsa onlara meyletmek, onlardan yardım istemek olarak tefsir edilmiştir. (Tefsiru’l Kur’ani’l Azim İbni Kesir 4/283) Bu ayetin tefsirini yapan Müfessir Kurtubi “Küfürle dostluk küfür, Allah’a isyan edenle dost olmak isyandır. Çünkü dostluk ancak sevgiden dolayı olur. Ancak bu hükmün bir tek ayrıcalığı, zalimle dostluk, onun kötülüğünden korunmak için (öyle görünmek şeklinde) çaresiz durumlarda olursa başkadır” demektedir. (Safvetü’t-Tefsir, Sâbunîi, 2/36)
Yüce Allah (CC) Kur’an-ı Kerim’de Müslümanlara hitaben şöyle buyuruyor:
“İşte siz öyle kimselersiniz ki, onları seversiniz, halbuki onlar sizi sevmezler… Size bir iyilik dokunsa fenalarına gider, başınıza bir kötülük gelse onunla sevinirler.” (Al-i imran,119-120)
Kur’an’ ın beyanına göre; Müslümanlar olarak onların dinine girmediğimiz (onların milletinden olmadığımız ) müddetçe onların bizi kabul etmeleri mümkün değildir. (Bk.Bakara Suresi: 2/120) “
Birinci Dünya Savaşında İngilizler KUDÜS’ ü işgal edince, cephede beraber savaştığımız Almanya-Avusturya askerleri bayram yapmışlardır. Sebebi sorulduğunda: “Hz. İsa’nın doğduğu mukaddes Kudüs Hıristiyanların eline geçti” diye cevap vermişlerdir. (Mehmet Arif Bey. Başımıza Gelenler / 264 ) Bu konu da Sevgili Peygamberimiz de: “Kişi dostunun dini üzerinedir“ buyuruyor. Başka âyetlerde ise: “Ey iman edenler! Yahudi ve Hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostudurlar. Sizden kim onları dost edinirse, o onlardandır. “ ( Maide/51 )
”Allah’ın kendilerine gazap ettiği bir topluluğu dost edinenleri görmedin mi? Onlar ne sizdendirler, ne de onlardan…..” (Mücadele Sûresi/14) “Kafirleri dost ve veli edinmeyiniz. ” (al-i imran 28 )
KİMLERLE HANGİ ŞARTLARLA
DOST OLMALIYIZ
Kur’an Müslüman olmayan millet ve devletlerle dostluk kurmayı, onlara iyilikte bulunmayı “Din ve yurt konusunda bizimle savaşmamış olmak, bize düşmanlık beslememek” (Mümtehine/8-9) şartıyla meşru sayar ve ardından “siz onları sevseniz de onlar sizi sevmez (Ali imran/119) uyarısıyla ilişki-lerde dikkatli olmaya çağırır:
“Allah, sizi din konusunda sizinle savaşmamış, sizi yurtlarından da çıkarmamış kimselere iyilik etmekten onlara adil davranmaktan men etmez. Şüphesiz Allah adil davrananları sever.” “ALLAH, sizi ancak din konusunda savaşan, sizi yurtlarınızdan çıkaran ve çıkarılmanız için destek verenleri dost edinmekten men eder. Kim onları dost edinirse, işte onlar zalimlerin ta kendileridir.” (Mümtehine/8-9)
YERYÜZÜNDEKİ FİTNENİN SUÇLUSU KİM?
“Kâfirler de aslında birbirlerinin dostları ve yardımcılarıdırlar. Eğer siz de öyle yapmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar.” (Enfal/73) emriyle de kafirlere karşı bizimde birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma içerisinde bulunmamızın gereğine işaret eder. Ayette geçen “Eğer siz de öyle yapmazsanız (yani birlik ve dayanışma içerisinde olmazsanız) yer yüzünde büyük bir fitne çıkar” uyarısı çok dikkate değerdir. Dünya üzerinde görülen bu günkü fitnenin baş sebebi Müslümanların ve Müslüman devletlerin birlik içerisinde olmayışı değil midir?
Küfre karşı mücadele BOP’un EŞBAŞKANI olduğunu alenen ilan eden, Yahudilerden Üstün Cesaret ödülü alan, Irak’ta şehit edilen milyonların, tecavüze uğrayan on binlerce kadına ilgi göstermeyen bir hükümet başkanı ve ona destek veren kadrolarla nasıl yapılacaktır? PKK’nın vahşi eylemlerine ve döktüğü kana karşı seyirci kalan ve kılları dahi kıpırdamayan kadroların Filistin konusundaki samimiyetlerine ne derecede ina-nabiliriz..
MAYINLI ARAZİLER ve AKP
Mayınlı arazileri temizlemek bahanesiyle İsrail şirketlerine 44 yıllığına kiraya vermek için can atan R. Tayyip Erdoğan ve AKP hükümetinin İsrail karşıtı söylemlerine ne derece de güveneceğiz? Bu yasa Anayasa Mahkemesi tarafından iade edilmiş olmasaydı, bu gün İsrail, kendilerince “Kutsal” ve “Vaad edilmiş sayılan” bu topraklara mayın te-mizleme bahanesiyle çoktan yerleşmiş olacaklardı..
NELER YAPILMALI
İsrail ile 5 milyar dolar tutarında askeri alım satım analaşmalarının olduğu belirtiliyor.
(Devamı yarın)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER