Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Saltuk DURUALP

İsrail’den Sonraki Döneme Hazırlanalım

Terör devleti İsrail’in Gazze’de yaptığı soykırım, ayyuka çıktı. Artık İsrail destekçisi diğer ülkelerin siyasetçileri bile “Ateşkes ilan edilmeli” demeye başladı.
Çok kesin kuraldır: Zalimin zulmü, tarih sahnesinden ayrılacağı gün yaklaştıkça daha da artar. Terör devleti İsrail, görülmemiş bir zulmün müellifi olduğuna göre, görülmemiş bir son da kendisini bekliyordur.
Bu terör devletini yıkmak kime nasip olur, Allah’ın hangi sevdiği kulları bu zulmü bertaraf eder; bilemeyiz. Allah bizleri o yolda memur kılsın.
Bununla birlikte üzerinde asıl düşünmemiz gereken konu, terör devleti İsrail yıkıldığında, bölgedeki boşluğu kimlerin, hangi devlet ve teşkilatların dolduracağıdır.
Büyük imparatorlukların mirasçısı olan Türkiye Cumhuriyetimiz, terör devleti İsrail sonrasındaki yeni dünyanın yönlendiricisi, lideri, başat oyuncusu olmalıdır. Bunun için şimdiden akıl yürütmeli, toplantılar düzenlemeli, projeler geliştirmeliyiz.
Hem bölgenin imarını düzenlemeliyiz, hem bölgenin huzur ve barışa yeniden kavuşmasının mimarı olmalıyız.
Terör devleti İsrail’in terör suçu işlemiş bütün yetkililerine ve ‘yerleşimci’ adı altında halkın mülkünü gasp edenlere uluslararası kurumlar ve mahkemeler nezdinde en yüksek cezanın verilmesi için çalışmalar yapmalıyız.
Bölge halkından, terör suçlarına karışmamış olanları bir “Türk Barışı” felsefesi ile kazanmalı, dünyanın bu kanayan yarasını durdurmalıyız.
Sorumluluk üzerimizde. Her alanda çok çalışmalı, üretmeli, mazlumların ümidi olmayı sürdürmeliyiz.

Yazıldığı tarihten günümüze güzel izler bırakan, Müfide Ferit Tek’in unutulmaz kitabı Aydemir’de Türk’ün bakış açısı nasıl aktarılmış:
“Mazlumların hâkim oldukları gün, zalimler kahredilmeyecek. Onlar da serbest ve memnun kalacaklar. Çünkü bizim aradığımız, mazlumla zalimin vaziyetlerini değiştirmek değildir; bu ilelebet iki tarafı da perişan edecek neticesiz bir işkence olurdu. Biz insaniyetin saadetini arıyoruz. Eğer onlara zulüm ile ceza vermek istiyorsan aldanırsın oğlum, zira emin olalım ki zulüm yapmak, zulüm görmek kadar işkencelidir.”
“Gaza”mız mübarek olsun.

 

İMRENİYORUM
Terör devleti İsrail’in yaptığı soykırıma karşı yapılan gösterilere imreniyorum.
Mesela bir futbol takımı taraftarının tribünlerde Filistin Bayrağı ile gösteri yapmasına imreniyorum.
Mesela başka bir futbol takımının Filistin Bayrağı’nı temsil eden renklerle sahaya çıkmasına imreniyorum.
Mesela konuyla hiç ilgisi yokmuş gibi duran müzik gruplarının, şarkıcıların konserlerinde Filistin’e özgürlük istemelerine imreniyorum

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti