Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

İyiliği emretmek ve kötülükten sakındırmak (EMR-İ Bİ’L MARUF VE NEHY-İ ANİL MÜNKER)

Muharrem Günay 23 Mart 2010 Salı 02:00:00
  Bunun üzerine. “Yâ Rasûlullah, mazlumsa yardım etmeyi anlıyorum fakat, zalimse nasıl yardım ederim?” diye sordular. Sevgili Peygamberimiz. “Te’huzü fevga yedeyhi” “Onu zulümden alıkoyarsın, bu da ona yardımdır” buyurur. (Buhari, Mezalim 4, 111, 98; İkrah 7, VIII, 59, Tirmizi, Fiten, 68,IV,523)
Hz. Musa (AS) Allah’ü Teala ile Tur Dağı’nda kelam ederken bir gün der ki, “Yarabbi Ad Kavmi’nde, Lut Kavmi’nde, Semut Kavmi’nde hiç mi iyi insan yoktu ki hepsini helâk ettin.” Başka bir gün yine Tur Dağı’na çıkacağı sırada uykusu gelir derin bir uykuya dalar. Uykusunda kendisini cennette yüce Mevla ile perdesiz konuşurken görmekte iken, bir karınca gelir ısırır. Musa (AS) uykusundan uyanır ve tatlı rüyası yarıda kalır. Buna çok sinirlenen Musa (AS) bu öfkeyle kalkar ve yuvada bulunan bütün karıncaları helak eder. Tur Dağı’na ulaşıp Cenab-ı Hakk ile kelam ederken Yüce Mevla, “Ya Musa seni ısıran bir tek karınca olmasına rağmen neden tüm karıncaları öldürdün” buyurur. Musa (A.S) da “Yarabbi diğer karıncalar iyi olsaydı o bir tek karıncanın yaptığı kötülüğe engel olurlardı” buyurur. O zaman Yüce Mevla da “Ya Musa, işte Ad Kavmi’nde de, Lut Kavmi’nde de Semut Kavmi’nde de iyiler vardı ama kötülere engel olmadılar” buyurur.
Yeryüzündeki Fitne ve Anarşinin Nedeni
Dünyaya şöyle bir baktığımızda, kan ve gözyaşının aktığı, güçlünün zayıfı ezdiği, hak sahiplerinin hakkını alamadığı bir zulüm düzeninin hüküm sürdüğünü İslam ülkeleri başta olmak üzere tüm dünyada terör olayları başta olmak üzere bir fitne ve kargaşa döneminin yaşandığı görülmektedir. Bu tablonun baş sorumlusu hiç şüphesiz Müslümanlardır. Çünkü Müslümanlar yeryüzünde barışı ve adalet sağlamakla görevlidirler. Fakat aralarında birlik ve dayanışma olmadığından bu görevlerini yerine getirememektedirler. Dünyada barışı adaleti tesis etmek bir yana bugünün İslam coğrafyası kendi kendini idare etmekten aciz bir konuma düşmüş Yahudi ve Hıristiyanların oyuncağı konumundadır… Bunun tek sebebi vardır o da Müslümanların birlik ve dayanışma içerisinde olmayışlarıdır. Kur’an-ı Kerim bu gerçeğe parmak basıyor ve bizleri şöyle uyarıyor:
“Kâfirler de aslında birbirlerinin dostları ve yardımcılarıdırlar. Eğer siz de öyle yapmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar.” (Yani siz Müslümanlar da kafirler gibi birbirlerinizin dostları, yardımcıları velileri olmazsanız, birlik ve beraberlik içerisinde olmazsanız, kendi aranızda yardımlaşmazsanız, yeryüzünde büyük bir fitne ve fesat çıkar.) (Enfal/73)
Yüce Mevla’nın Araf süresinin 155. Ayet’inde buyurduğu gibi (İÇİMİZDEKİ BEYİNSİZLERİN YÜZÜNDEN BİZLERİ HELAK EDERMİSİN YA RABBİ..) bizim de helak olmayacağımız anlamına gelmemektedir. -BİTTİ-

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER