Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

Kemal Devri – Kocatepe Gazetesi

Kocatepe Gazetesi 10 Kasım 2010 Çarşamba 02:00:00
  Türk uzayının sönmeyen yıldızı M. Kemal Atatürk’ün ölümünün 72 yılında anıyoruz. Bu vesileyle Atatürk’ün bir anısını sizlere anlatacağım.
Cumhurbaşkanı M. Kemal Atatürk yürüyüş yapmak için Ankara çevresinde gezintiye çıkar. Yol kenarında bulunan çeşme yanına gelir. Çeşmeye doğru bakınca çeşmenin başında sırtında kepenek, elinde çoban değneği, yanında çoban köpeği ve çocuğu olan bir kişiyi görür. Bu görüntü bu kişinin koyun otlatmakta olan bir kişi olduğu kanaatini verir. Bu kanaate göre Atatürk şöyle bir etrafına bakar. Gözleri koyun sürüsünü arar. Fakat koyun sürüsüne benzer bir şey göremez. Atatürk çeşmenin yanına gelir. Çeşme başında oturan adamla selamlaşır. Atatürk çeşme başında oturan adama sen burada ne yapıyorsun diye sorar. Adam koyunlarımı otlatıyorum cevabı verir. Atatürk koyunların nerede görünmüyorlar der. Çoban adam uzak bir tepeyi gösterir. Koyunlarım orada otluyor der. Atatürk tarif edilen yere doğru bakar. Koyunları güçlükle görür. Çobana döner sen burada koyunların çok uzakta. Koyunları kurtlar yemezler mi? Niye koyunlarının başında bulunmuyorsun diye sorar. Çoban adam sorun kişinin Atatürk olduğunu bilmemektedir. Çoban adam Atatürk’e doğru elini havada sallayarak; “Hey… hemşerim sen bu devir Kemal Devri olduğunu bilmiyorsun galiba. Bu devir Kemal Devri’dir. Kurt kuş benim koyunlarımın tüyünün kılına bile dokunamazlar” der. Çobanın bu söylemleri Atatürk’ü sevindirir. Atatürk çobana kendini tanıtır. O dağda kurt varsa sahipsiz koyun sürüsü görünce Atatürk, Kemal filan mı dinler. Saldırır koyunu götürür yer. Fakat Atatürk halk üzerinde öyle bir güven duygusu sağlamış ki kurtların kuşlarında Atatürk’ten korkacağı inancı yerleşmiştir.
Mustafa Kemal’in Türk halkına güveni inancı, Türk halkının Mustafa Kemal’e güvenci ile yedi düvele karşı savaşarak ülkemiz kurtarılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur.
Şu günlerde ülkemiz aklın alamıyacağı kadar tehlikelerle kuşatılmış durumda. Emperyalist devletler ülkemizdeki Kemalist Sistemi çökertip topraklarımızı paylaşmak istedikleri kesinlik kazanmıştır. Ülke yöneticilerimiz tarihten ders alarak sıkıntıları yok etmeliler.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti