Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayriye Caner

17 YIL ÖNCE SALLANMIŞTIK

3 Şubat 2002’de Afyon’da merkez üssü Sultandağı olan 6 büyüklüğündeki depremde 41 hemşehrimiz hayatını kaybetmiş, 300’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Yüzlerce binada hasar oluşmuştu. Yarın bu acı olayın sene-i devriyesi…
Sultandağı, Eber, Çay, Bolvadin ilçeleri başta olmak üzere birçok belde ve köylerde de etkili olan depremde kış mevsiminin etkisi ile depremzede vatandaşlarımız zor anlar yaşamıştı. Depremin sabah saat 09.00 sularında meydana gelmesi belki de can kaybını azalmıştı. İnsanlar depreme uykuda yakalanmamıştı. Birçok öncü sarsıntının ardından büyük deprem gelmişti çünkü. Artçı sarsıntıların en büyüğü 3 Şubat Pazar günü 5.3 olarak gerçekleşirken, son 24 saatte ise en şiddetlisi 3.7 büyüklüğünde 66 artçı şok saptandı.
3 Şubat 2002 tarihinde Afyon’a bağlı Sultandağı ve Çay ilçelerinde etkili olan art arda iki deprem meydana gelmişti. İlk deprem, yerel saatle 09:11’de Eber Gölü güneyinde Mw:6.3 büyüklüğünde; ikinci deprem ise saat 11:26’da Çay batısında Mw:6.0 büyüklüğünde meydana gelmişti. Bu deprem ile Sultandağı Fayının batı bölümünde, Eber Gölü güneyi, Yeşilyurt Mahallesi, Çay ilçe merkezi, Cumhuriyet ve Maltepe Mahalleleri arasında yüzey kırıkları oluşturmuştu. İkinci deprem ile Kadıköy, Maltepe Mahalleleri yakın civarında yüzey kırıkları oluşmuştu. Depremler Konya, Ankara, Eskişehir, Kütahya ve Isparta illerinde hissedilmiş, özellikle Çay, Sultandağı, Bolvadin, Çobanlar, Şuhut, İscehisar ve Afyon şehir merkezinde etkili olmuştu.
3 Şubat 2002 Çay depremleri, Eber Gölü güneyinde kurulu olan Sanayi Sitesinde yıkımlara neden oldu.
Afyonkarahisarlılar olarak halen, Dinar’da, Çay’da, Bolvadin’de, Sultandığı’nda depremlere neden olan fay hatlarının üzerinde oturuyoruz. Bunu değiştirmenin şimdilik imkanı yok. O zaman gerekli tedbirleri alıp, her an deprem olacakmış gibi hazırlıklı olmalıyız. Peki hazırlıklı mıyız?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti