Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

30 Mart’tan sonraki görev – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 26 Mart 2014 Çarşamba 02:00:00
  Yerel seçimlere az bir zaman kaldı. İddialı bütün adaylar, “mesai” mefhumu dinlemeden çalışıyorlar. Günde 12 saat çalışan da var, 13 saat de. 30 Mart’ta seçilecek Afyonkarahisar Belediye Başkanı’nın önünde ise “acil” kodlu bazı görevler var.
17 NİSAN’DA TARIM FUARI
“Acil” eylem planı listesinin başında, Tarım Fuarı’na katılım sağlanması gelmeli. Art Fuar şirketi tarafından düzenlenecek Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı, 17 Nisan’da başlayacak.
“MARKAYIZ DEMEKLE OLMUYOR”
Geçen yıl katılımın düşük olması, morali bozmuş; hatta Fuar’ın açılış töreninde haklı olarak dile getirilen “Markayız demekle marka olunmuyor” cümlesi çok tartışılmıştı. “Geleceğim” deyip de Fuar’a katılmayan şirketler, “Parasını verdik kardeşim, stant boş dursun” diyen şirket yöneticilerinin yanı sıra yerel idarelerin de fuara katılımı teşvik edici bir çalışmasını göremedik.
BÜTÜN BELEDİYELER KATILMALI
30 Mart’tan başarıyla çıkan her kim olursa olsun, bu seferki Fuar’ın Afyonkarahisar’ın iddialarını karşılayacak şekilde tasarlanmasını sağlaması lazım. Gerekirse tüm ilçe belediyelerini, salatalık, domates üreten belde belediyelerini, seracılık yapan kişi ve kurumları Fuar’da görmek istiyoruz. Bununla birlikte, Belediye Başkanı’nın “Fuar’da stant açıp, buhar enerjisiyle seracılık yapacağımızı gösterelim” önerisinin de AFJET tarafından geri çevrilmeyeceği kanaatindeyim.
SUCUK EVİ DİKKAT ÇEKER
Sadece tarım ürünleri deği tabii ki Fuar’ın muhatabı. Afyonkarahisar’daki suçukçuların Fuar için özel bir “Sucuk Evi” oluşturması sağlanmalı. Gerekirse, Ticaret Borsası ile irtibata geçip şehirde 100 bin ekmek arası sucuk dağıttırılmalı. Bu tür etkinlikler ne kadar çoğalırsa, Tarım Fuarı’nın amacı da o kadar gerçekleşir.
ULAŞIM SAĞLANMALI
Özel Halk Otobüsleri ve minibüslerle de anlaşma yapılmalı. Yolcular, Köy Garajı, Pazar ya da Hastane’nin yanı sıra, Fuar süresince Fuar Alanı’nda da toplu taşıma araçlarına binmeli.
NİSAN’IN BAŞINDAKİ ÖZEL GÜNLER
Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri Fuarı’nın yanı sıra 31 Mart’ın Belediye Başkanı’nın önünde “özel gün ve haftalar” var. Bunların da hatırlanması gerekiyor. Benim bulduğum kadarıyla, Nisan’ın ilk iki haftasındaki “özel” günler şöyle:
1-7 Nisan: Kanserle Savaş Haftası, 5 Nisan Avukatlar Günü, 7-13 Nisan Sosyal Güvenlik Haftası, 8-14 Nisan Sağlık Haftası, 10 Nisan Polis Teşkilatı’nın Kuruluş Günü.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER