Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Adaylar – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 19 Haziran 2013 Çarşamba 03:00:00
  Yerel yönetimler seçimine doğru hızla ilerliyoruz. Yaklaşık 9 ay kadar bir zaman sonra yerel yöneticilerimizi belirlemek üzere sandık başına gideceğiz.
Daha önce de bahsettik, pek çok sohbetin konusu “kim aday olacak” şeklinde gelişiyor şu günlerde. Tüm partiler, seçmen bazında yaptıkları anketlerle, şehrin kanaat önderleri ile yaptıkları görüşmelerle aday tespiti açısından yol almaya çalışıyorlar.
AK Parti için mevcut Belediye Başkanı Burhanettin Çoban şimdilik “tek aday” konumunu koruyor. Çoban’la ilgili “Ankara ile arası iyi değilmiş”, “AK parti aday arıyor” tarzı söylentilerden sonuç alınamamış olsa gerek (!) bunlara ek olarak “Anketlerde Parti iyi ama başkan geride” söylentileri eklenmeye başladı. Eğer bundan da sonuç (!) çıkmazsa “hakkında süren davalar” konusu ele alınacağa benziyor.
Tüm bunlara rağmen mevcut Başkan Çoban şimdilik AK Parti’nin tek aday adayı. Seçim takvimi yaklaşırken neler olur, hep birlikte göreceğiz.
MHP’de yaklaşık 10 kişinin ismi Belediye Başkan adaylığı için geçtikten sonra şu günlerde ortada kalan ciddi aday adayı isimleri Halil İbrahim Baykara, Kemalettin Yılmaz ve Fatih Çetinkaya… Daha önce ismi anılanlardan Kadir Çalışıcı’nın “teşkilatın ilgisizliği” nedeniyle yönünü Eskişehir’e çevirmesinin ardından Afyonkarahisar’dan adaylığına zayıf ihtimal gözüyle bakılıyor. Bir başka aday adayı olarak anılan Abdülkadir Akcan ismi yeterli yankıyı göremezken, iş dünyasından ismi geçenlerin de olaya çekimser kalışı nedeniyle raytingleri düşmüşe benziyor. Milletvekili Kemalettin Yılmaz’ın milletvekilliğinden ayrılarak başkan adayı olması “muhtemel” görülürken, Belediye Meclisi üyesi Halil İbrahim Baykara da parti tabanında oldukça kabul gören bir başka isim. Genç aday Fatih Çetinkaya ise adaylık çalışmalarını sürdürüyor. Öte yandan hafta sonu Afyonkarahisar’da gelen eski Belediye Başkanı Hayrettin Barut kendisine sorulan “Aday olacak mısınız?” sorularına kesin bir ifadeyle “hayır” cevabı verdi.
CHP’de Dr. Mehmet Ecer ile birlikte seçim çalışmaları devam ediyor. CHP’de AK Parti’nin karşısında oluşacak gayri resmi bir ittifak için de kapıları kapatmadığı biliniyor.
Geçtiğimiz günlerde Kocatepe Gazetesi’ne verdiği röportajla yerel seçim dengelerini karıştıran bir başka isim ise eski Milletvekili Dr. Mahmut Koçak oldu. “Milletin çağırdığı yere gelirim” diyerek belediye başkan adaylığı için de hazır olduğunu belirten Koçak’ın seçmen bazındaki çalışmaları, yoklamaları, değerlendirmeleri, girişimleri herkes tarafından ilgiyle izleniyor.
Koçak’ın MHP’den de, Demokrat Parti’den de aday olabileceği, AK Parti karşısındaki tüm partilerin gayri resmi ittifak adayı olabileceği de tartışılıyor. Hatta öyle ki, Çoban olmazsa, Koçak’ın AK Parti’den aday olabileceğini bile dillendirenler var.
Şu an için adayların ve partilerin tüm dikkatleri yapılan anket çalışmalarında. Herkes anketlerden önde çıkmanın çabasında. Tabi seçmen tabanı da boş bırakılmıyor.
Daha vakit çok, köprünün altından çok sular akacak. İzlemeye devam…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti