Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Afjet Afyonspor – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 19 Ağustos 2013 Pazartesi 03:00:00
  Afyonkarahisarlılar’ın uzun süredir çektiği “profesyonel futbol kulübü” hasretini sona erdirmek için yeni bir adım atıldı. Amatör liglerde yıllardır top koşturan Sahipataspor’da yönetim ve isim değişikliği ile Afjet Afyonspor, spor camiasındaki yerini aldı. “Oldu, oluyor” derken yeni takımımız sahalara indi ve çalışmalarına başladı bile.
Yaşanan süreçte Sandıklı Belediyespor’un devralınması, Emirdağspor’un devralınması ve son olarak İscehisarspor’un devralınması girişimleri bir çok dedikodu ve söylentinin ardından yarım kaldı. İlçelerdeki hemşehrilerimiz “Bu takımlar bizim, kaptırmayız” mantığı güdünce ili temsil edecek güçlü bir takım çalışmaları biraz uzadı.
İlçeler geri çevirdi,
en başa dönüldü
Neyse, nihayetinde 3. Lig ve BAL (Bölgesel Amatör Lig) liginden takım bulunamayınca gözler amatör liglere çevrildi. Amatör ligin pürüzsüz ve değerli takımlarından Sahipataspor ile yapılan görüşmeler sonuç verdi ve Sahipataspor oldu Afjet Afyonspor. Afjet Afyonspor’un yönetimi de birbirinden değerli isimlerden oluşturuldu.
Kamuoyunda profesyonel bir takım beklentisi varken işe en tabandan, amatör ligden başlanması beklentileri tam olarak karşılamadı. Afyonlular yeni spor kompleksi tesislerinde top koşturacak kendi takımlarını beklerken bu beklentilerini 2-3 yıl ertelemek zorunda kaldılar. Amatör ligden yola çıkan Afjet Afyonspor’un hedefi yüksek. Ama bu yüksek hedefe ulaşmak için en azından 2-3 yıl vakit gerektiği biliniyor.
1967’den bu yana kurulup batırılan üç Afyonspor örneğinden ders alındığı, bu kez yeni kulubün borçsuz ve profesyonel bir şekilde amaca ulaştırılması hedeflendiği belirtiliyor. Doğru bir mantık… Ama vatandaşlar da “Önceki takımların hepsi de aynı amaçla kurulmuştu. Sonrası hepimizin mâlumu. Bu takım ile ilgili niyetler de halis. Ama sonucun aynı olmayacağını kim garanti edebilir” endişesindeler.
“İstemezük” demeden
önce bir görelim
Yeni yönetimdeki isimlerin hepsinin itibar sahibi kişiler olduğu biliniyor. Ancak önceki örneklerde de yöneticilerin büyük bölümünün aynı özelliklerde olmasına rağmen bilinen sondan kurtulunamadığı da yine bilinen bir başka gerçek.
Ayrıca yeni takımın AFJET şirketi üzerinden hayata geçirilmiş olması insanımızın başka bir endişe kaynağı. Her ne kadar başta kulüp Başkanı Salih Sel olmak üzere yöneticiler “AFJET kaynakları futbolda kullanılmayacak. Takımı sponsorlar finanse edecek” dese de AFJET aboneleri “Yükü biz çekeceğiz” derdinde. Oysa AFJET aboneleri önceki dönemlerde de kapanan Afyonspor’a AFJET’ten milyarlarca kaynak aktarıldığını unutuyorlar.
AFJET’in binlerce abonesinden toplanan paraların futbolda değil, daha ucuz ısınmada kullanılması gerektiğini söyleyenler seslerini yükseltmeye başladılar bile.
Afyonkarahisar’ın futbol alanındaki eksiğini gidermek adına açılan bu beyaz sayfaya elbette ki destek verilmeli. Kendi itibarlarını, mesailerini, çabalarını bu iş için ortaya koyan insanlara önyargı ile yaklaşılmamalı. Olumlu çabaları baltalama yerine elini taşın altına koyanlara destek verilmeli. Daha hiç bir adım atılmamışken “İstemezük” demek yanlış. Neler yapılacağına bir bakalım, beğenmezsek o zaman karşı çıkalım.
Soru işaretlerini giderelim
Ancak, insanların zihninde şimdiden beliren soru işaretlerini de daha fazla büyümeden gidermeli. Yeni kulübe destek verilmesi herkesin görevi olduğu gibi, insanların endişelerini, şüphelerini gidermek de yöneticilerin görevi olmalı. Sponsorların ne karşılığında takıma destek vereceğini merak ettiklerini ve eğer AFJET kaynakları kullanılmayacaksa takıma neden AFJET ismi verildiğini anlayamadıklarını belirten AFJET abonelerine doyurucu açıklamalar yapılmalı. Isı bedellerinde, şirket kaynaklarında futbolun izi olmayacağı net bir şekilde ortaya konmalı.
“Benden aylık 150 TL alan AFJET’in parası fazla ise benden aldığı aylık parayı 100 TL’ye düşürsün. Hizmet böyle olur” diyen AFJET abonesi mantıklı açıklamalarla ikna edilmeli.
Aksi takdirde “Resmi bütçelerden yapılamayan harcamaların kılıfı AFJET bütçesi oldu. AFJET örtülü ödenek gibi kullanılıyor” dedikodularının önünü kesmek ilerde daha zor olacaktır.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti