Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kocatepe Gazetesi

AFYONKARAHİSAR’DA TEOG’DA HEYECAN YOKTU. İL YÖNETİCİLERİNİN UMRUNDA BİLE DEĞİLDİ…..

Kocatepe Gazetesi 2 Aralık 2014 Salı 02:00:00
  İl Milli Eğitim Müdürü ve yöneticileri ne yapıyorlar? Müdürlükte kara bulutlar, herkes kendi dünyasında. Olan Afyonkarahisar’a oluyor.
TEOG, TEOG diyorduk, işte o da bitti. Peki, geriye ne kaldı? İsterseniz gelin bu son birkaç günün bir değerlendirmesini yapalım…
Önemli ölçüde eğitim-öğretim trafiğini aksattığı kesin. Zaten çok kısa olan eğitim süresi bir de bu yüzden makaslandı.Her ne kadar heyecanı azalttı denilse de tam aksi söz konusu. Çünkü sınav sözcüğü her zaman öğrencileri strese sokar.
Sınav disiplininden ve sağlıklı bir ölçme değerlendirmeden söz etmek çok zor. Kolay sorular, kendi okulunda sınav ve aynı puanda yığılmalar daha şimdiden tartışmaları da beraberinde getirdi.
Görünen o ki geçen yıldan hiç ders alınmamış. Afyonkarahisar İl Milli Eğitim Müdürlüğü ben ne dersem o mantığının ve dayatmasının esiri olmaya devam ediyor. Bunun sancılarını da veli ve öğrenciler çekiyor.
Öğrencilerin sınav başarılarıyla okul başarıları mutlaka mukayese edilmelidir! Bakın o zaman ortaya neler neler çıkacak!
Daha pek çok madde sıralanabilir ama sanki değişen hiçbir şey olmayacak. Çünkü yaşananlardan ders almasını bilmiyoruz.
İl Milli Eğitim Müdürlüğü asli görevini unuttu, okullara kendi yandaşlarını atama derdinde olan yöneticiler, bu güne kadar önemsemedikleri, başlarında okul müdürü olmayan okullar ve rotasyon derdine düşen öğretmenler, anlayacağınız asli görevleri öğrencileri yetiştirmek olan kurum maalesef TEOG sınavlarını görmedi, görmezden geldi.
Bu güne kadar okul müdürlerini bir araya getiremediler, yüzleri yoktu. Okul müdürlerinin yüzüne bakacak yüzleri olmadığından, eğitimde başarı adına bir proje geliştiremediler. En azından başarılı olan proje üreten okul müdürlerini görevden aldıklarına pişman oluyorlar mı? Sanmıyorum. Onlar hala neden o görevde olduklarını bile bilmiyorlar.
Ben söyleyeyim; Siz öğrenci varsa varsınız, öğretmen varsa varsınız. Asli göreviniz, İlin başarı seviyesini yükseltmektir.
İlin ileri gelenleri, kanaat önderleri, siyasiler ve sayın Vali, artık olan biteni görünüz. Dün yakalanan başarı neden 3 yıldır geri geri gidiyor. Yazık oluyor çocuklarımıza…….
(Bir eğitimci)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER