Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

ALİ FUAD GÖLBAŞI, DEĞER KATTI

Murat Arısoy 17 Şubat 2017 Cuma 12:07:29
 

Afyonkarahisar’da yaklaşık 5 yıldır görev yapan Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Ali Fuad Gölbaşı, bugün itibariyle Afyonkarahisar’dan ayrıldı.
Gölbaşı’yı, ilk olarak Basın İlan Kurumu Afyonkarahisar Şubesi’nde, o zamanki Şube Müdürü şimdi BİK Kontrol Hizmetleri Müdür Yardımcısı olan Burak Orhan’ın odasında yapılan toplantı sırasında tanımıştım.
O günden sonra irtibatımız kuvvetlendi.
Ali Fuad Gölbaşı, hem bilgi ve deneyimlerini aktardı basın camiasına, hem de basın mensuplarının kendilerini geliştirmesi için yollar açtı, önerilerde bulundu.
Ali Fuad Gölbaşı’nın BYGEM İl Müdürlüğü döneminde çeşitli Avrupa Birliği projeleri hazırlandı.
Ayrıca Afyonkarahisar’dan basın mensupları Ankara’nın yanı sıra Belçika’nın başkenti Brüksel’deki gazetecilik faaliyetlerini inceleme fırsatı buldu.
Mütevazı kişiliği ile dikkat çeken Ali Fuad Gölbaşı, gazeteciliğin araştırarak, inceleyerek ve öğrenilerek yapılması gerektiğini hem söylerdi; hem de bunun uygulanmasına çalışırdı.
İnanıyorum ki Afyonkarahisar’dan sonra görev yapacağı Bursa’da da önemli başarılara imza atacak ve adından çok söz ettirecektir.
Tabii ki memuriyette tayinler doğaldır.
Ama Ali Fuad Gölbaşı gibi bir değerin Afyonkarahisar’dan ayrılması, içimizi burktu. Kendisinden öğreneceğimiz daha nice bilgi, edineceğimiz nice tecrübe vardı.
HARB-İŞ ADI GEREKLİ Mİ?
Afyonkarahisar’da bir semt var, adı: Harb-İş. Nereden kaynaklanıyor bu isim? Askeri Fabrika’nın şaşaalı döneminde, Afyonkarahisar’daki neredeyse her aileden bir kişinin bu fabrikada çalıştığı günlerde, işçilerin bağlı bulunduğu sendikasının isminden mülhem, Askeri Fabrika’nın bulunduğu semtin adı olarak kalmış Harb-İş.
Bugün geldiğimiz noktada, Askeri Fabrika, şaşaalı günlerinden uzak. Personel sayısı neredeyse 4’te 1’e düştü. Üretim biraz daha seyrek.
Hatta semte ismini veren sendika, üye kaybettiği için “şube” konumundan “temsilcilik” konumuna düşürüldü.
Şu anda, meselâ bir Demiryol-İş’in üye sayısı, Harb-İş’ten daha çok. Fabrikaya sahip çıkamadıktan, üye sayısını artıramadıktan sonra “kendi gitti, adı kaldı yadigâr” demenin bir anlamı yok.
Kanaatimce Harb-İş ismi, işlevini yitirmiştir.
Bu semtimize yeni bir isim bulunabilir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER