Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ALLAH’I SEVEN, ALLAH’I SEVENLERİ DE SEVER

Muharrem Günay 28 Ekim 2013 Pazartesi 02:00:00
  Allah ve Peygamber sevgisi imandandır. Bu sevgiden yoksun olan kimsenin gerçek anlamda inanmış olduğu söylenemez.
Mü’min sevdiğini Allah için sevmelidir; bu onun en belirgin özelliklerinden biridir. Sevdiğini Allah rızâsı için sevmek, esasen Allah’ı sevmektir. Hatta Peygamber aleyhisselâm’a duyulan muhabbetin kaynağı da Allah sevgisidir. Peygamber (s.a.v.) Efendimizden öğrendiğimize göre:
“İmanın zevkine varabilmenin önemli şartlarından biri, sevdiği kimseyi Allah için sevmektir.” (Buhârî, Îmân 9, 14)
Peygamber sevgisi Allah sevgisinden sonra gelir. Nitekim Hz. Ömer:
– Ey Allah’ın Rasûlü, ben sizi canımdan başka her şeyden daha çok severim, dedi. Peygamberimiz:
– Ey Ömer, canımı kudret elinde tutan Allah’a yemin ederim ki, beni canından da daha çok sevmedikçe olgun mü’min olamazsın, buyurdu. Peygamberimizi dikkatle dinleyen Hz. Ömer:
– Ey Allah’ın Rasûlü, vallahi ben şimdi sizi canımdan da daha çok seviyorum, diyince, Peygamberimiz:
– İşte ya Ömer! Şimdi olgun mü’min oldun. Buyurdu.(Aynî, Umdetü’I-Kârî, c. I, s. 144)
Peygamberi sevmek, Allah’ı sevmek demektir. Âlimleri, muttakileri ve hayır sahiplerini sevmek de böyledir. “Allah muhsinleri, muttakileri ve âlimleri sever ve diğer kullarından üstün tutar. (Ali İmran:76; Nahl:128; Zümer: 93; Enbiya: 7) Zira sevilenin sevgilisi de sevilir. Sevilenin elçisi de sevilir. Sevileni seven de sevilir. Burada gerçekte sevilen yalnız Allah’tır. Çünkü bizi Allah’a ulaştıran sevgiler gerçekte ârızîdir, yâni geçicidir. Biz bu bakımdan Allah ve Rasûlünü sevdiğimiz gibi Allah ve Rasûlünü seven ve yolundan giden İslâm âlimlerini de sever ve sayarız. Fakat bu konuda Müslümanlar çok dikkatli olmak durumundadır. Çünkü sosyal medyada, televizyonlarda harama helal, helale haram diyen, kaza ve kaderi inkâr eden, sünnet düşmanlığı yapan, Müslümanlar arasında fitne ve fesat saçan, milli birlik ve beraberliğimizi bozma peşinde olan, Â’raf suresi 17. Ayette de belirtildiği gibi insanlara sağdan yanaşarak, dindar görünerek dini ve dindarları istismar eden bir sürü sözde İslâm âlimi dolaşmaktadır. Böyle sözde âlimleri seven ve onlara itaat edenler – Allah korusun – müslümanım dedikleri ve Allah’a ibadet ettikleri halde şirke düşerler. Peygamber Efendimiz böyle insanlara karşı bizleri şöyle uyarmaktadır:
“Kıyamete yakın bir takım topluluklar türeyecek, bunlar dini vasıta kılarak dünyayı yiyecek, dini midesine alet edecek. Sözleri şekerden tatlıdır, fakat kalplerinde birer canavar gizlenmiştir. Adalet-i ilahiye’nin tecelli edeceği gün Allah (CC) onlara şöyle hitap edecektir: “ Siz benimle mi gurura kapıldınız, yoksa bana karşı mı cür’etkar davrandınız? “ (Tirmizi)
Sevgili Peygamberimizi seven ve sünnetine uyan, dünyada olduğu gibi ahirette de mutlu olacak, onunla birlikte cennete girecektir. Enes b.Malik (r.a.) anlatıyor: Bir defa Peygamberimizle birlikte mescitten çıkıyorduk. Mescidin kapısında karşımıza bir adam çıktı ve: (Devamı yarın)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti