Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

ATATÜRK VE HATIRASI – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 8 Ağustos 2017 Salı 12:47:10
 

Bir süre önce ülke gündeminin önemli maddelerinden birisi Adapazarı Demokrasi Meydanı’nda Atatürk heykeline tiner döküp yakmak isteyen kendini bilmezler olmuştu. Mayıs ayındaki bu haber unutulur gibi olduğunda geçen hafta Şanlıurfa’da geçmişi karanlık bir kişi eline aldığı tahra ile Atatürk heykeline zarar vermiş, bunu da dini duygularına bağlamıştı.
Yani kışkırtma heveslileri, heveslerini tazelemişlerdi. Zaman zaman bu tür haberler medyada hep gündeme geliyor. Her gündeme gelişinde de provakasyon amaçları, toplumsal hassasiyetleri kaşıma çabaları tartışılıyor.
Bizde de Utku Anıtı’nın yerini değiştirmeyi düşünenler çıkmamış mıydı kısa süre önce?
Neyse, işte Türkiye böylesi provakatif, sinir uçlarına dokunucu haberlerle uğraşırken, Afyonkarahisar’da Atatürk’ün aziz hatırasına hürmeten yeni bir Atatürk Hatıra Ormanı açıldı. AK Parti’li Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin desteği ve işbirliği ile birkaç aydır hazırlık çalışmalarını sürdürdüğü Atatürk Hatıra Ormanı Kocatepe Mezarlığı arka sırtlarında, Kent Ormanı’nın yanı başında hizmete açıldı.
Atatürk Hatıra Ormanı’nın detayları, özellikleri basına yansıdı, biz bunları tekrar anlatarak sizleri sıkmayalım. Ama boş zamanınızda ailenizle birlikte gidip, Atatürk Hatıra Ormanı’nı görmenizi, sıcak yaz günlerinin bunalttığı bu günlerde Afyonkarahisar’ın batı yakası manzarası eşliğinde güzel bir doğa gezintisi yapmanızı tavsiye ederiz.
Türkiye’nin bir çok yerinde, milletçe ortak değerimiz, birliğimizin, beraberliğimizin, bağımsızlığımızın, devletimizin sembol ismi, Cumhuriyetimizin kurucusu, Milletimizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili üzücü olaylar yaşanırken, Afyonkarahisar’da Atatürk’ün adını taşıyan bir orman hazırlanması, toplumun her kesiminden katımcılarla açılışının yapılması bizce önemlidir. Atatürk’ün aziz hatırası da, ismi de yaşayacaktır, yaşatılmaya layıktır.

 

SAĞLIK PARKI İLE BAŞLAYAN SÜREÇ

 

Eski Devlet Hastanesi yanında, Cirit Kayalığı olarak bilinen kayalığın önünde, yıkılan un fabrikası ile hastane otoparkının arasında kalan küçük bir yeşillik alan vardı. Sağlık Parkı olarak bilinen bu alanda bir de Atatürk anıtı bulunuyordu. Devlet Hastanesi taşındıktan sonra eski hastane binası bir süre boş, çevresi de bakımsız kaldı. Sağlık Parkı da bu bakımsızlık ve terk edilmişlikten nasibini aldı. Bu mekan, mekansızların, uygunsuz işlerin adresi olmaya başladı.
Hastane oradan gitti, başka sağlık birimleri geldi, un fabrikasının yerine dev bir rezidans dikildi. Afyonkarahisar Belediyesi de bu parkla ilgili yeni düzenleme kararı aldı. Park’ın olduğu yerde Belediye’ye ait yeni bir bina yapılacaktı. Bildiğimiz kadarıyla bu binada Afyonkarahisar Belediyesi ekmek ve unlu mamüller imalatı ile satışını yapmayı düşünüyordu. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban büyükşehirlerdeki kaliteli ekmek çeşitleri ile ilimize özgü hamur işlerini burada hazırlatıp, satışa sunmayı planlıyordu. İşte bu çalışmalara başlanırken, Sağlık Parkı içindeki Atatürk Anıtı’nın durumu endişe yarattı. Öyle ki, Atatürk Anıtı kaldırılsa ortalık birbirine girecek, Afyon Belediyesi Atatürk’e saygısızlık yaptığı gerekçesiyle suçlanacaktı. Başka kentlerde benzeri krizler yaşanmıştı. Bunun işaretleri de gelmeye başlamıştı. ADD temsilcileri de bu hazırlıkları duymuş olacaklar ki, Belediye ile temasa geçtiler. Sonuç olarak ortak akıl devreye girdi ve Atatürk Anıtı’nın adına yakışır, daha güzel ve geniş bir yere taşınması fikri oluştu. İşte bugünkü Atatürk Hatıra Ormanı fikri böylece ortaya çıktı. Fikir gerçeğe dönüştü, iyi de oldu.
Şimdi eski hastane yanında Belediye’nin inşaatı tamamlanmak üzere. Orada nasıl bir faaliyet gerçekleşeceğini hep birlikte göreceğiz. Anlatmak istediğimiz; birbirlerini dinlemeyen, anlamayan kesimlerin büyük krizlere yol açmasının işten bile olmadığı; ortak akıl devreye girdiğinde ise büyük kriz konusu gibi görülen meselelerin kolaylıkla aşılabildiğidir. Kriz çıkarmadan, eser bırakılmasında emeği geçenleri kutluyoruz.

 

AFYON-KONYA

 

Afjet Afyonspor şehrimiz gündeminin ilk sıralarındaki yerini koruyor. Gazeteniz Kocatepe konunun taraflarıyla ilgili olarak objektif bir şekilde “bilgilendirme” görevini yerine getirmeye çalışıyor. Bizim Afjet Afyonspor ile ilgili olarak bugün bahsetmek istediğimiz konu başka… Atiker Konyaspor örneği…
Yeşil-beyazlı Atiker Konyaspor birkaç ay önce Türkiye Kupası’nı aldıktan sonra, önceki gün de Süper Kupa’nın sahibi oldu. Futbolun devlerini dize getirerek dikkatleri üzerine çeken Atiker Konyaspor Anadolu futbolunda başarının yeni adresi olarak yükseliyor.
Afyonkarahisar’ın il olarak kendisinden önde yürüyen 3 komşusu var. Konya, Eskişehir ve Denizli’nin ekenomik, şehirleşme, kültürel faaliyetler ve sosyal yaşam olarak bizden önde olduklarını elbette kabul ediyoruz. Biz de peşlerinden yürüyoruz. Bu 3 komşumuz diğer alanlarda olduğu gibi Türk Futbolu’nda da başarılarını tescilledi, kendilerini gösterdi. Şimdi sıra bizde… Konya Atikerspor gibi, Afjet Afyonspor’un da futbolun devleriyle mücadele ettiği günleri, diz çöktüremese de bu topraklarda ağırladığı maçları sabırsızlıkla bekliyoruz. O günler uzak değil inşaAllah…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti