Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Mehmet Şenkaya

BEN OLAMAM SENCİLEYİN, SEN OLURSUN BENCİLEYİN

Mehmet Şenkaya 12 Ağustos 2016 Cuma 12:07:06
 

Yaşlı, gençliğe dönemez ama genç kişi ömrü olursa yaşlı olabilir.
Yaşlılara iyi davranırsan yaşlandığında sen de iyilik görürsün. Ne ekersen onu biçersin. Hadis: “İhtiyarlık, akıl ve güce koyduğu engel nedeniyle devası ve şifası olmayan bir hastalıktır. Allah’ım ihtiyarlıktan sana sığınırım. (Buhari-cihat 25, Müslim-zikir 52)
“Kültür kimliğini yitiren toplumlarda insanların yaşama arzusu olmaz. Halk yığına dönüşür. Yaşlılara saygı kalmaz. Ailenin büyükleri için en uygun yer Huzurevi olur. Manevi değerlerin yerini para, ünvan, makam, han hamam ve apartman alır. Güçlü kimse haklı olur. Parayı kim verirse düdüğü o çalar. Kişisel menfaat vatan-Millet menfaatinden önce gelir. İyi, güzel ve doğrunun ölçüleri tanınmaz hale gelir.”  
Afyonkarahisar Belediyesi Halk otobüsü şehir içi ücretsiz taşımalarda vasıtaların zararına çalıştığını bahane ederek kanuni açık hüküm bulunmasına rağmen kısıtlamaya gitti.
Kısıtlama Kararı Şanlıurfa Belediyesi emsal alınarak yapılmış.
“12 Temmuz 2013 T. de 4736 S.lı Kanunda yapılan değişiklikle getirilen: Şehit yakınları, gazi, gazi yakınları, vazife malulleri, engelliler ile devlet sporcusu unvanı verilen kişilere ücretsiz seyahat uygulaması tüm Türkiye’de hayata geçti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığınca hazırlanan yönetmeliğe göre, 65 Yaş ve üzeri kişiler şehir içinde ücretsiz, şehir dışında %50 ücretle seyahat eder.”  
Ücretsiz seyahat hakkı için yönetmelikte belirlenen kartlar tüm Türkiye’de geçerli olacaktır. Ücretsiz seyahat hakkından, engelliler mevcut engelli kimlik kartları ile yaşlılar ise nüfus cüzdanları ile sadece yaşadıkları şehirde değil farklı şehirlerde de yararlanabilecek.      
Belediyelerin taşıma hizmetlerini düzenlemek üzere sağladığı özel taşıma kartlarına sahip olmamak ücretsiz seyahat hakkından faydalanmaya engel teşkil etmeyecek.”
Halk otobüsleri saatli ve düzenli çalışıyor. Minibüslerse dolmuş usulü taşıma yapıyor. Yolcu; gideceği yere daha çabuk ulaşmak istediği için minibüsü tercih ediyor. Otobüs şirketinin taşıma ücretini minibüsle aynı ayarda tutması vatandaşa avantaj sağlamıyor. Müşteri pratik olması hem zamandan tasarruf sağlaması açısından dolmuşu tercih ediyor. Toplu taşımada ücret mutlaka minibüsten düşük olmalı.
Geçmişte hat minibüsçüleri ile Belediye Halk Otobüsleri Şirketi arasında fiyat farkı yüzünden rekabet doğdu. Normalin altında ücretle müşteri taşımalar, anlaşmazlık ve dalaşmalar oldu. Belediye, Halk Otobüsleri firmasını, 350 Minibüsçünün sahiplenerek, bir şirket kurup çalıştırması çözümünü buldu. Her araç için devletin 600 lira destek verdiği halde, şirketin zarar ettiği söyleniyor. Ticarette kâr zararın kardeşidir.
Belediye, belediye ise toplu taşıma hizmetini yerine getirmeli. Ulaşım hizmetinde topu özel şirkete atıp sorumluluk almaktan geri durmamalı. Ücret düşürerek tasarruf edilecek yerde; yasal hak ihlal ederek kısıtlamaya gitmek yanlış olur.
Türkiye’de şehir içi ücretsiz taşıma kısıtlaması yapan Şanlıurfa’nın 2009–2014 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)  Verilerine göre 5 Yıllık net göç eden sayısı:-51076 kişi Afyonkarahisar ise: -21368 Kişidir. Mağdur halkımıza kucak açalım; mahrum etmeyelim.
Sadece bazı köyleri şehre katmakla büyük şehir olunmuyor.
Ucuz arsa üretmek, üretilen imara dâhil olan yerlere, alt yapı ve yol yapmak ucuz ve kolay ulaşım sağlamak. Belediyenin görevleri arasındadır. Şehir içi toplu taşımada raylı sisteme geçilmeli. Asil ve köklü çözüm budur.
Bu Millet varlığının sebebi olan kişileri ve bunların geride bıraktığı yakınlarını; gideceği yere sırtında taşısa yine hakkını ödeyemez.
Rabbim bizleri, evlatlarımızı, torunlarımızı ve bütün din kardeşlerimizi Kur’an ahlakıyla ahlaklandırsın.
Cumanız mübarek olsun.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti