Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BENİ ZİKREDENİ BEN DE ZİKREDERİM

“…Kullarımdan velilerim, yaratıklarımdan sevdiklerim, beni zikredenlerdir ki, zikirlerine karşılık, Ben de, onları zikrederim!” (Ahmed B. Hanbel – Müsned c.3, s.430, Ebu Nuaym – Hilyetülevliya c. 1, s. 6)
“Ey Âdemoğlu! Sen, Beni zikrettikçe, bana şükredersin. Beni unuttukça da, Bana nankörlük edersin!” (Heysemi – Mecmauz-zevaid c. 10, s. 192)
“Ey Âdemoğlu! Sen, beni Fecirden (Tan yeri ağardıktan) sonra ve ikindiden sonra bir müddet zikir et ki, aralarındaki müddet içinde sana yeteyim!” (Aliyyülmüttaki – Müntehabu Kenz ‘ül Ummal c. 1, s. 328)
“…Kulum nafilelere devam edip bana öyle yaklaşır ki, nihayet, Ben, onu severim.” (Abdurrezzak – Musannef c. 11, s. 192) Sevince de, kendisinin gözleri olurum, göreceğini, onlarla görür! Kulakları olurum, işiteceğini, onlarla işittir! Elleri olurum, tutacağını, onlarla tutar. Ayakları olurum, yürüyeceği zaman, onlarla yürür! Bana sığınacak olursa, onu, barındırır, korurum. (Ebu Nuaym – Hilyetülevliya c. 1, s. 5) Bana, dua ederse, duasını kabul ederim. Benden, bir şey isterse, istediğini veririm.” (Abdurrezzak – Musannef c. 11, s. 193) Bağışlanmasını isterse, kendisini bağışlarım.” buyurmuştur. (Abdurrezzak – Musannef c.11, s. 193)
Yine, Peygamberimizin bir Hadis-i şeriflerinde açıkladıklarına göre: “Yüce Allah, bir kulu, sevdiği zaman, Cebrail’e (Ben, filanı seviyorum!) Cebrail de gök halkına Yüce Allah filanı seviyor diyerek seslenir. Melekler onu sever. O kul için yeryüzüne sevgi indirirler.” (Ahmet Bin Hanbel, Müsned c. no. 5 s. 263)
Ebu Hüreyre ile Ebu Said El- Hudri’ nin birlikte rivayetlerine göre: Peygamberimiz, “Hiçbir cemaat yoktur ki, Allah’ı zikre otursun da, Melekler, onların çevrelerinde dönüp dolaşmasın, Rahmet, onlar, katındaki Melekler yanında anmasın!” buyurmuştur. (Müslim – Sahih c. 4, s. 2074)
Meleklerin Zikir Meclislerini Araştırmaları ve Zikir edenler hakkında Allah ile konuşmaları:
“Yüce Allah’ın, insanların amellerini yazan meleklerden fazla olarak yeryüzünde dolaşan bir takım melekleri daha vardır ki, onlar zikir sahiplerini ve zikir meclislerini ararlar.
Melekler, Allah’ın zikredildiği bir meclis buldukları zaman (Aradığınıza geliniz!) diyerek birbirlerine seslenirler. Gelirler. Onlarla birlikte otururlar ve birbirlerini, oturup dinlemeye kanatları ile teşvik ederler. Onlarla, sema arasındaki mesafeyi doldururlar. Onları dünya semasına kadar kanatları ile tavaf ederler. Melekler dağılıp semaya yükseldikleri, çıktıkları zaman, Yüce Allah, daha iyi bildiği halde, onlara (Nereden geldiniz?) diye sorar. Melekler (Yeryüzündeki kullarının yanından geldik!) derler Yüce Allah (Kullarımı, ne iş yapar bir halde bıraktınız. Kullarım, ne diyorlar? Diye sorar. Melekler (Onları, Suphanallah! Diyerek seni tespih eder, Allah’ ü Ekber! Diyerek Seni tekbir eder, Elhamdülillah! Diyerek Sana hamd eder, La ilahe illallah! Diyerek Seni tehlil eder ve Senden, dileklerde bulunur bir halde bıraktık! Derler. Yüce Allah (Onlar, beni görmüşler midir?) diye sorar. Melekler (Hayır! Vallahi, Seni, görmemişlerdir!) derler.
Yüce Allah (Ya Beni görseler, nasıl olurlardı?) buyurur. Melekler (Eğer, Seni görselerdi, Sana ibadetleri, daha çok, Sana hamd ve şükürleri daha fazla, Sana tazimleri ve Seni tespihleri daha çok, Seni zikirleri daha fazla oldurdu!) derler. Yüce Allah (Onlar, benden ne istiyorlar?) diye sorar. Melekler (Cenneti istiyorlar!) derler. Yüce Allah (Onlar, cennetimi görmüşler midir?) diye sorar. Melekler (Hayır! Vallahi Ya Rab! Onlar, onu görmemişlerdir!) derler. Yüce Allah (Ya Cennetimi görmüş olsalar, nasıl olurlardı?) buyurur. Melekler (Eğer, onu görmüş olsalardı, ona karşı daha hırslı, daha istekli ve daha çok düşkün olurlardı!) derler. Yüce Allah (Onlar, hangi şeyden bana sığınıyorlar?) diye sorar. Melekler (Cehenneminden Ya Rab!) derler. Yüce Allah (Onlar, Cehennemimi görmüşler midir?) diye sorar. Melekler (Hayır! Vallahi onu, görmemişlerdir.) derler. Yüce Allah (Ya onu görmüş olsalardı, nasıl olurdu?) buyurur. Melekler (Eğer, onu görselerdi, ondan, daha çok kaçarlar, daha çok korkarlar, Sana daha çok sığınırlardı! Onlar, Senin bağışlamanı da, diliyorlar!) derler. Yüce Allah (Sizi şahit kılarım ki: Ben, onları, bağışladım! Dilediklerini, kendilerine verdim ve onlara eman diledikleri şeyden de, eman verdim!) buyurur. (Müslim – Sahih c. 4, s. 2070, Ahmet b,Hanbel, Musned,c , 2 , s ,251 , Tirmizi Sunen,c,5,s,579)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER