Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Aziz Aslan
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Bir HİLAL uğruna/ ÇANAKKALE ZAFERİ

Şehitlerimizi anma ve Çanakkale zaferinin yıldönümündeyiz.
Türk’ün en büyük imtihanlarından biridir Çanakkale destanı. Türk’ün adının geçtiğinde suratı asılan Haçlı zihniyeti ile mücadelesidir. İslam’ın ve Türk’ün varlık yokluk meselesidir.
Çanakkale, Yüce Türk Milletinin çoluğu, çocuğu, genci, ihtiyarı ile bütün halinde vatan toprağında düşman çizmesinin izleri olmasın diye canını feda ettiği ateşle imtihanıdır. Tarihin en zor meydanıdır.
Tarihte Türkiye Cumhuriyeti dışında hiçbir Devlet bağımsızlığını 6 ülkeye karşı savaşarak kazanmamıştır. Türk’ ün üstünlüğü de Cihangirliğidir. Zor durumda imkansızı başarmasıdır. Bu nedenle Çanakkale hiç bir millete nasip olmayacak bir zaferdir.
Çanakkale’de 3 evlâdını Şehid verip,
14 yaşındaki son evlâdını da cepheye uğurlayan ANAlar; garibanlığın hududu yok, üstte yok, elde yok, ayakta yok!
O haldeyken bile düşmana bu vatanı teslim etmeyen atalarımıza minnettarız. İbretlik bir sürü yaşanmış vardır.
Çanakkale başından sonuna dek, TÜRK ‘ün davasıdır, TÜRK’ün savaşıdır, TÜRK’ün namusudur! Şuurdur, ufuktur, gururdur, emanettir.
TÜRK’ün savaş meydanlarında yenilmezliğinin dünyaya haykırışı ve tescilidir. TÜRK’ün konuştuğu yerde başka milletlerin susması gerektiğinin anlaşılmasıdır.
“Çanakkale Geçilmez.” düsturunun TÜRK nesline idrak ettirilmesi ve Vatan bütünlüğü hedefinin idrakidir. İslamın bayraktarlığının ve yükselişinin tarihte olduğu gibi Türklerle olabileceğinin bir kez daha ispatıdır. Çanakkale, İstiklal savaşımızın, terörle mücadelemizin ilhamı, özgüveni ve kararlılığıdır.
Bugün dünyanın en anlamlı bayrağı özgürce dalgalanıyorsa, vatan dediğimiz bu topraklarda onurluca yaşıyorsak aziz şehitlerimize borçluyuz. Kutsal emanet olan ve zor kazanılmış olan Türk vatanı ilelebet hür kalacaktır.
Millet olarak Çanakkale’yi iyi anlamanın yanında daha da önemlisi gelecek nesillerimize de iyi anlatmalıyız.
Çanakkale…
“Koca Seyit’ dir..!
“Nusret Mayın Gemisi’ dir..!
“Tokat’ın OnBeşlileri’ dir..!
“57. Alay’ dır..!
Çanakkale MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’dür…!
Çanakkale Savaşını bizlere kazandıran; Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, Silah arkadaşlarını ve Mehmetçiklerimizi minnet ve saygı ile anıyoruz. Zaferimiz Kutlu Olsun.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER