Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Turan Civelek
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

BİR TESPİT

Amerika’nın, petrol ve doğalgaz başta olmak üzere, enerji alanındaki yeni politikasının; enerji zengini ülkelerin bu alandaki dünya arzını sınırlamak (Rusya, İran, Azerbaycan, Venezuela gibi) (bu amaçla hangi metotları izlediği çok iyi bilinmektedir, ör; libya ve ırak ın durumu) ve bu piyasaya, aslında bizler tarafından çok da bilinmeyen bir özelliği ile, enerji zengini bir ülke olarak, hakim olmak olduğu artık görülmektedir.
Kendi konvansiyonel enerji kaynaklarını dünyaya ihraç etme gayretindeki Amerika’nın bu planı dahilinde, Türkiye olarak enerjiyi gelecekte daha da pahalı kullanmama adına, bunun önüne geçebilmemizin yolu; alternatif ve daha ucuz veya öz kaynağımız olan unsurlardan (mümkünse Bor gibi) enerji eldesini sağlamak, bu bağlamda özellikle rüzgar, güneş, nükleer gibi alternatif enerji kaynaklarını çok daha hızlı ve verimli bir şekilde kullanıma almak olmalıdır.
Amerika’nın ekonomik açıdan ülkemize saldırmasının altında, sadece enerji yönüyle konu irdelendiğinde; enerji zengini bir bölgeye komşu olmamız, enerji geçiş yolu üzerinde oturmamız, enerji zengini ülkeler üzerindeki söz sahipliğimiz ve büyük bir enerji pazarı olarak son dönemde alternatif enerjiye yönelmiş ve bu alanda yoğun olarak yatırım yapıyor olmamız, muhtemeldir ki, yatmaktadır.
Türkiye gün geçtikçe büyümektedir. Bu büyümeden ve Türk Milletinin yeniden dirilişinden rahatsız olan mihraklar binbir türlü oyunla üstümüze gelmeye devam edecektir. Cumhur bir oldukça, özünü ve gücünü keşfettikçe, Millet, Milliyet ve Milliyetçilik kavramlarını özümsedikçe ülkemizin daha da güçleneceği ve daha da büyüyeceği açıktır. Yüce Allah Türk Milletini korusun ve yüceltsin. Selam ve muhabbetle.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER