Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

CİN VE ŞEYTANDAN KORUNMA DUÂLARI

Şeytan cin gurubundandır. Cinler ateşten yaratılmış olup, tıpkı insan gibi nefisleri olan varlıklardır. Tıpkı bizim gibi inananları/müslümanları olduğu gibi inanmayanları/kâfirleri de vardır. İşte bu kâfir olanlar aynı zamanda şeytandırlar. İblis cinden olma bu şeytanların başıdır. Şeytandan/Cinden korunmak için çok sayıda dua vardır. Biz aşağıda bunların en etkililerini vereceğiz. Bu duaların hepsi Kur’an-ı kerim’de geçen ayet ve surelerdir.
ŞEYTAN VE CİNDEN KORUNMA DUÂSI:
EUZÜ BİLLAHİMİNEŞŞEYTANİRRACİM
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM
“RABBÎ ENNÎ MESSENİYEŞŞEYTÂNU BİNUSBİN VE AZÂB; RABBÎ EÛZU BİKE MİN HEMEZÂTİŞŞEYÂTİYNİ VE EÛZU BİKE RABBÎ EN YAHDURÛN. VE HİFZAN MİN KÜLLİ ŞEYTÂNİN MARÎD. (Sad: 41 / Mü’minun: 97-98 Saffat: 7. AYETLER) “ (Bu dualar Kur’an-ı kerim’den alınmıştır) (Üzerinde uzatma işareti olan harfleri biraz uzatarak okuyalım)
TÜRKÇE MEALİ:
SAD 41- Kulumuz Eyyub’u da hatırla. Hani o: “Herhalde şeytan, bana kahredici bir acı ve azap dokundurdu” diye Rabbine seslenmişti.
MÜ’MİNUN 97- Ve de ki: “Rabbim, şeytanın kışkırtmalarından Sana sığınırım.”
MÜ’MİNUN 98- “Ve onların benim yanımda bulunmalarından da Sana sığınırım Rabbim.”
SAFFAT 7-Ve itaatten çıkmış her azgın şeytandan koruduk;
Bu duâ kişinin beyninde cinleri son derece sıkan ve hatta yakan dalgalar yayınlanmasına vesile olur… Böylece de o kişiye musallat olan CİNLER o kişiden uzaklaşmak zorunda kalırlar…
İçlerinde sebepsiz sıkıntı duyanlar; “BÜYÜ” yapıldığından şüphelenenler, cinni yoldan başkalarının kendisini etkilediğini düşünenler bu duâya olayın şiddetine göre sabahları ve geceleri 41 ile 150’şer defa arasında bir sayıyla okumaya devam ederlerse büyük fayda görürler… Çünkü bilebildiğimiz kadarıyla cinlere karşı tek silah bu duânın yaymış olduğu beyin ve ses dalgalarıdır…
Şayet cinnin ve şeytanın zarar verdiğinden şüphelendiğiniz bir kişi yanında veya birkaç arkadaşınızla bu duâyı bir süre okursanız, sonuçlarını görürsünüz…
Bu konuda sıkıntıda olan kişinin yanında birkaç kişi toplanıp da her biri 300’er defa bu duâyı okursa ve arka arkaya üç gün devam edilirse büyük fayda elde edilir… Ayrıca bu dua etme sırasında ortada bulunacak bir suyun içilmesi de yararlı olur.
Bu duayı okumaktan dolayı çok rahatsız olan cinler okuyana ve okuyanlara duayı okumamaları için baskı yapabilirler. Duayı korkmadan okumaya devam etmek gerek. Dünyanın bütün cin ve şeytanları bir araya gelseler Allah’ın izniyle bu duaları okuyana bir zarar veremezler. Çünkü Kur’an-ı Kerim’den öğrendiğimize göre “Şeytanın hilesi çok zayıftır.” (Nisa 76. Ayet) Yukarıdaki duaların yanında her işe Euzü besmele ile başlamayı, evlerimiz ve vücudumuzu temiz tutmayı alışkanlık haline getirmek gerek. Çünkü pis mekanlar şeytan ve cinlerin arayıp bulamadığı mekanlardır. VC’ye ve banyoya girmeden önce euzü besmele çekmek ve buralara sol ayakla girip sağ ayakla çıkmalıyız. VC’ye ve banyoya euzü besmele ile girenler şeytan ve cine karşı manevi bir perde edinmiş olurlar.
Şunu hiçbir zaman unutmayalım ki euzü besmele her hayrın başı ve kulun kendisini Allah’a emanet etmesidir. Yani euzü besmele kulun manevi sigortasıdır.
Kâinatın Efendisi Sevgili Peygamberimiz buyurdu ki:
“Hiçbir kimse yoktur ki evine girmek istediğinde şeytan ona talip olup içeri girmek istemesin. Ama evine girerken Bismillâhirrahmânirrahîm derse, şeytan artık ümidini kaybedip şöyle der: Bu eve girmem için bir imkan kalmadı! Evde kendisine yemek takdim edilince de Bismillâhirrahmânirrahîm derse; şeytan artık bu evde benim için yiyecek bir şey kalmadı, diye söylenir. Kendisine su yada şerbet (içecek) takdim edildiğinde, Euzü Besmele çekerse; şeytan, burada artık bana bir içecek yoktur, der. Yatağına uzandığında yine Besmele çekerse, şeytan, benim için artık burada bir yatak kalmadı, der. Ama evine girerken Besmele’yi terk edecek olursa, onunla birlikte şeytan da içeri girer. Yemek yerken terk edecek olursa, şeyten da onunla birlikte yer. Bir şey içerken terk edecek olursa, şeytan da onunla birlikte içer; ondan önce ağzını bardağa dokundurur. Karısıyla cinsi temasta bulunurken yine Besmeleyi terk edecek olursa, şeytan da onunla birlikte temasta bulunur; böylece doğan çocuğun bir kısmı onun (şeytanın) suyunun karışmasıyla oluşur; çocuklardan bir kısmı kör, bir kısmı şaşı, bir kısmı topal, bir kısmı Hak yolundan çıkmış, bir kısmı Hakk’ı inkâr etmiş olur.
Ayrıca yatmadan önce Ayetelkürsiyi, Felak ve Nas surelerini okumayı ihmal etmemeliyiz. Evimizden işimize ve oklumuza çıkarken euzü besmele ile çıkmaya ayetel kürsiyi ve şu duayı okumaya “Rabbiyesir vela tuassir Rabbi temmim bil-hayır: Rabbim işimi kolaylaştır, güçleştirme, Rabbim bu işi hayırla tamamla!” dikkat etmek gerekir.
NOT: Bu tür takıntıları ve korkuları olanların piyasada dolaşan cinci hocalara gidip yolunmasına hiç gerek yoktur. Bu duaların okunması yeterlidir.

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER