Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Hayriye Caner

FESTİVALLER ŞEHRİ AFYONKARAHİSAR

Kaymak, lokum, sucuk, mermer ve termal tesisleriyle Türkiye’de ve dünyada adından söz ettiren Afyonkarahisar, düzenlenen festival ve şenliklerle de sosyal aktiviteleri en fazla gerçekleştiren kentler arasında.
Başta İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Konya olmak üzere birçok karayolunun kesiştiği noktada bulunan ve günde yaklaşık 50 bin aracın geçiş yaptığı Afyonkarahisar, bir yandan tarihi Frig Vadisi ve termal konaklama tesisleriyle turizm potansiyelini kullanırken, bir yandan da değişik festival ve şenliklere ev sahipliği yapıyor. Afyonkarahisar’daki festival ve şenlikler özellikle haziran ve temmuz aylarında yapılıyor. Vatandaşlar ise kimi 3 gün süren festivaller sayesinde hem eğleniyor hem de stres atıyor.
Bazıları zaman zaman aksıyor olsa da Afyonkarahisar’da düzenlenen etkinliklerin bazıları şöyle:
“Bezelye ve Barbunya Festivali: Sinanpaşa ilçesine bağlı Güney beldesinde 3 yıldır düzenlenen festival renkli görüntülere sahne oluyor. Festivalde en güzel bezelye ve barbunya yarışmaları düzenleniyor.
Ayazini (Metropolis) Turizm Şenliği: Frig Vadisi içerisinde bulunan İhsaniye ilçesine bağlı Ayazini beldesinde düzenleniyor. Afyonkarahisar’da yapılan festivaller arasında en büyüklerinden birisi olan Ayazin Turizm Şenliği’ne, Afyonkarahisarlılar’ın yanı sıra Türkiye’nin birçok yerinden ziyaretçiler akın ediyor.
Yunus Emre ve Hocası Tabduk Emre’yi Anma Etkinlikleri: Sandıklı ilçesinde kaymakamlık ve belediye başkanlığı tarafından düzenleniyor.
Mermer ve El Sanatları Festivali: Mermerin beşiği olarak bilinen İscehisar ilçesinde haziran ayında düzenleniyor. 3 gün süren festival kapsamında mermer ürünleri tanıtılırken, birbirinden ünlü sanatçılar konser veriyor.
Kiraz ve Kayısı Festivali: Sultandağı ilçesi ile ilçeye bağlı Yakasenek beldesinde temmuz ayının ilk haftasında düzenleniyor. Festivalde en iyi kiraz yetiştiricilerine ödüller veriliyor.
Vişne Festivali: Çay ilçesiyle Dinar ilçesine bağlı Avşar köyünde temmuz ayının 2. haftasında düzenleniyor.
Kaymak Festivali: Afyonkarahisar’ın en meşhur ürünlerinden birisi olan kaymağın festivali ise Bolvadin ilçesinde “Kaymak ve Kültür Şenlikleri” adıyla ağustos ayının 1. haftasında gerçekleştiriliyor.
Biber Festivali: Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesine bağlı Haydarlı beldesinde Ağustos ayı içerisinde düzenleniyor. Festivalde “Biber Ağası” seçiminin yanı sıra en iyi biberi yetiştiren üreticilere ödül veriliyor.
Flamingo ve Yumurta Festivali: Başmakçı ilçesi de Flamingo ve Yumurta Festivali’ne ev sahipliği yapıyor. Festival sayesinde Türkiye’nin yumurta borsası olarak bilinen Başmakçı ile flamingoların ürediği 5 alandan birisi olan Acıgöl’ün adı dünyaya duyuruluyor.
Marsyas Müzik ve Sanat Festivali: Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde her yıl 6 Mayıs tarihinde yapılan festival, oldukça ilgi görüyor.
Hazma Şeyh Dede’yi Anma ve Hıdırellez Kültür Bayramı: Mayıs ayının ilk haftasında Şuhut ilçesinde düzenleniyor ve 2 gün sürüyor. Etkinlik kapsamında konserler düzenlenirken, vatandaşlara yemek dağıtılıyor.
Karaadilli Geleneksel Yağlı Güreşleri: Şuhut ilçesinde her yıl mayıs ayının 4. haftasında düzenleniyor.
Döğer Kültür ve Turizm Şenliği: İhsaniye ilçesine bağlı Döğer beldesinde düzenlenen şenlik, ilgi gören etkinliklerden.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti