Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy

Hamama 6 milyon lira – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 15 Ekim 2014 Çarşamba 03:00:00
  Afyonkarahisar’ı başka şehirlerle karşılaştırdığım için eleştirilebilirim. Bu eleştirilerde haklılık payı da var. Zira bir şehir sürekli “Bak onlar yaptı, biz yapmadık” serzenişiyle, öykünmesiyle ilerleyemez. Burada başka şehirler neyi fazla yapıyor, Afyonkarahisar neyi eksik yapıyor; bunu sorgulamak gerekiyor.
Afyonkarahisar’da tarihi Millet Hamamımız var. Daha çok kadınlara yönelik bazı kurslara ev sahipliği yapıyor bu Hamam. Yılda bir kez de Hüseyin Başkadem’in öncülüğünde Klasik Müzik ile Caz Festivalleri sanatçılarını “izin çıkması” hâlinde ağırlıyor.
Oysa Millet Hamamı, Afyonkarahisar’ın yukarı mahallelerinin turizmle bütünleşmesini sağlayacak ana unsurlardan. Her gün tanıtılsa, her gün bir etkinlik düzenlense, Millet Hamamı vazgeçilemeyecek bir nokta olur.
Şimdi sizi Kırklareli’nin kendinden büyük ilçesi Lüleburgaz’a götüreyim. Lüleburgaz’daki Sokullu Mehmet Paşa Külliyesi’nin hamam kısmı Belediye Meclisi olarak kullanılmaya başlandı. Bunu da yaygın gazeteler arasında ilk kez Hürriyet, Vahap Munyar imzasıyla yayınladı. 6 milyon lira harcanan restore çalışmasından sonra toplantı yapılır hâle gelen hamam, siyasetçilerin birlikte karar almasıyla hangi güzelliklerin ortaya çıkabileceğini gösteriyor.
Bir not daha:
Hamamın restore işlemine 6 milyon lira harcayan Lüleburgaz Belediyesi’nin bütçesi yaklaşık 86 milyon lira.
Bu bütçeyi iki türlü yorumlamak mümkün:
İlk yorum: Bir ilçenin bile 86 milyon lira bütçesi bulunuyorsa, Afyonkarahisar Belediyesi’nin 150 milyon liralık bütçesi normal karşılanmalı.
İkinci yorum: 86 milyon liralık bütçeye sahip bir ilçe belediyesi bile restorasyona 6 milyon lira harcayabiliyor.
Lüleburgaz’dan dönelim Afyonkarahisar’a.
Millet Hamamı başlı başına bir örnek.
Millet Hamamı’nın verimli bir şekilde kullanılması, Afyonkarahisar’ın tanıtımına katkı sağlayacak.

İMAM GÖREVİNİ İHMAL EDERSE…

“Cami ne kadar büyük olursa olsun, imam bildiğini okur” derler. Cami ve Din Görevlileri Haftası’nda bunu yazmak nasipmiş. Bazı mahallelerden “İmam görevini yapmıyor”, “Müezzin görevini yapmıyor” şikâyetleri geliyor.
Şikâyetler, genel olarak şu şekilde yoğunlaşıyor:
“İmam ve müezzin, 3 vakit namazda görünüyor. Ama akşam ve yatsı namazlarında bazen biri, bazen ikisi birden gelmiyor. Yetkililere durumu aktarıyoruz. Onlar da personel sayısının yeterli olmadığını, imamların vicdanlarıyla hareket etmeleri gerektiğini söylüyor. İmam mesaiye riayet etmezse cemaat ne yapmaz?”
(Yukarıda İmaret Camii’nin fotoğrafını temsili olarak kullandık. Burada kastedilen camimiz İmaret değildir.)

YAKLAŞIM FARKI

Balıkesir’in Altıeylül Belediyesi’ndeki Gümüşçeşme Mahallesi’nde çocuklar, tren yolundan geçerken yaralanmış. Bu nedenle aileler, yol kapatma eylemleri gerçekleştirmiş. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, mahalle halkının sorunlarını dinlemek ve çözmek için mahalleye gitmiş. Kafaoğlu’nun yanında da yetkililer varmış.
Afyonkarahisar’da da tren yolunda yaralananların, hayatını kaybedenlerin haberlerini yazıyoruz, okuyoruz. Ama netice yok.
Gel de karşılaştırma.

TEKNOPARK
HİSSELERİNE İLGİ

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Eylül ayının sonuna doğru üyelerine bir çağrı yaptı. Çağrıda ATSO’nun da ortağı olduğu Afyon-Uşak Teknoloji Geliştirmesi Bölgesi Anonim Şirketi’nin, 350 bin lira kuruluş hissesiyle faaliyete geçeceği belirtiliyordu. Bizim anladığımız lisan ile söylersek Teknopark.
Bir hissenin 3 bin 500 lira olduğu kaydedilen çağrıya göre başvuru sayısına göre Teknopark’ta yüzde 1 ilâ 4 arasında hisse sahibi olunabiliyordu. Edindiğim bilgiye göre ATSO üyeleri, Teknopark hissedarlığı için gereken ilgiyi göstermiş.

MÜHSÜRLER’DEN YENİ PROJE

Afyonkarahisar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mühsürler, kararlı: Canlı Hayvan Borsası alıcı için de satıcı için de otel gibi olacak. Herkesin rahat ettiği ortamdan, Afyonkarahisar Ticaret Borsası da para kazanacak.
Mühsürler’in, dolayısıyla ATB’nin yeni projesi ise Canlı Hayvan Borsası’nın kendi elektriğini üretmesi. Borsa, elektrik üretimi için ihaleye çıktı bile. İhale metninde şöyle yazıyor:
“Afyonkarahisar Ticaret Borsası’na ait Canlı Hayvan Borsası’nda kullanılmak üzere, elektrik enerjisi ihtiyacının bir kısmının karşılanması için kurulacak olan 100 kWe gücünde. Ana Şebekeye Paralel bağlı Fotovoltaik Güneş Enerji Santralinin genel teknik özelliklerini, temin koşullarını, projelendirme ve onay işlemlerini, kurulum ve montajını, şebekeyle bağlantısı ve senkronizasyonunu, sistemin tüm elemanları ile devreye alınması, garantiye alınması Yapım İşi.”
Güneş enerjisi çevreci, uzun vadede para kazandıran, en azından yapılan yatırımı amorti eden bir kazanım. Canlı Hayvan Borsası’nın güneş enerjisini benimsemesi, bu konuda geride kalan kurumlara örnek olabilir.

RAKİP OLDULAR

Muhterem eşim Elif Arısoy ile samimi arkadaşım Oktay Yüksel, Kanal 3’ten tanışıyorlar. Bir dönem birlikte çalıştılar, ardından farklı kurumlarda meslek hayatlarını sürdürdüler. Şimdilerde ise muhterem eşim Elif Arısoy, Karahisar Tv’de, arkadaşım Oktay Yüksel ise Kanal 3’te haber sunuyorlar. Kısacası rakip oldular. Her ikisinin de ekranda kendilerine has bir üslupları, seyirciye hitap tarzları var. Her ikisi de kendi üsluplarıyla izleniyorlar. Bu vesileyle hem muhterem eşime, hem arkadaşıma, hem de çalıştıkları televizyonlardaki basın emekçilerine başarılar diliyorum.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti