Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

Hayırlı olsun – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 2 Kasım 2015 Pazartesi 03:00:00
  Türkiye Cumhuriyeti’nin 26. Dönem Meclisi’ni oluşturacak olan milletvekillerimizi seçtik. Afyonkarahisar’ın 5 milletvekilinin partilere göre dağılımı değişmedi. 3 vekilimizi AK Parti, 1 vekilimizi CHP ve 1 vekilimizi de MHP kazandı. Hayırlı, uğurlu olsun.
Seçim sonuçları açıklanmaya başladıktan sonra pek çok kişinin derin bir “ohh” çektiğini biliyoruz. Seçimden bir gün öncesi fikrini aldığımız, görüşünü dinlediğimiz pek çok hemşehrimiz “istikrar” vurgusu yapıyor ve sandıktaki tercihinin yönünün AK Parti olduğunu söylüyordu çünkü. Haziran’dan bu yana yaşanan “istikrarsızlık” endişesi seçmeni yeniden AK Parti’ye yönlendirdi.
Sözün sonunda söyleyeceğimizi, başta zikretmek gerekirse; millet “istikrar, istikrar, istikrar” dedi, kavgacılığı, uyumsuzluğu ve terörü de sandığa gömdü.
“Bunlar koalisyonu bile kuramıyorlar”, “Hayırdan başka bir şey bilmiyorlar”, “Her şeye ayak diretiyorlar” dedirtenlere “hayır” dedi seçmen.
***
Afyonkarahisar başta olmak üzere milliyetçi-muhafazakar bölgelerde MHP’den AK Parti’ye önemli bir oy kayması yaşandığı bariz ortada. 7 Haziran’daki seçimde AK Parti’ye kırgın ve kızgın olan, “bir ders gerekli” diyen seçmen kitlesi AK Parti tarafından mesajın alındığını düşündüğü gibi, muhalefette bir ışık görememesi nedeniyle de yeniden AK Parti’ye döndü.
Bir nevi, 7 Haziran’da seçmenlerde oluşan AK Parti-MHP koalisyonu beklentisi, 1 Kasım’da yine seçmenin tercihi ile AK Parti’nin bünyesinde hayat buldu. MHP oylarının AK Parti’ye gitmesi ile tepede kurulamayan “milliyetçi-muhafazakar” koalisyon adeta tabanda, sandıkta kurulmuş oldu.
Bahçeli’nin terörün yangın gibi ülkeyi sardığı günlerde hükümet kurmak için elini taşın altına koymak istemez görünmesi tepki çekti. Seçmen hem AK Parti nezdinde istikrara destek ve teröre cevap verdi, hem de özellikle MHP politikalarını cezalandırdı.
***
Öyle görülüyor ki, bu dalga MHP’de genel ve yerel yönetimlerin değişimini gündeme getirecektir.
CHP’nin Afyonkarahisar’da oylarını büyük oranda koruduğu görüntüsü, CHP il yönetimini rahatlatacağa benzer.
AK Parti Afyonkarahisar il yönetiminde ise tam bir zafer havası hakim. Haklılar. Milletvekili sayısını değiştiremeseler de oy oranlarında büyük artış sağladılar. Türkiye ortalamasının 15 puan üzerinde bir sonuç alarak zafer kazandılar.
AK Parti’nin Afyonkarahisar’dan 4 vekil çıkarması ihtimali adeta “gitti gitti, geldi” Sandıkların yaklaşık yüzde 70’i açılana kadar AK Parti’de 4. vekil umudu sürüyordu. CHP’nin Afyonkarahisar’dan bir vekil çıkarması gelecek oyların oranına bağlanmıştı.
Ve gelen oylar CHP’nin Afyonkarahisar’ daki 1 vekilini kurtardı, AK Parti’nin 4. vekilliğini önledi. Durum sonradan 3-1-1’e döndü.
***
Aslına bakacak olursak, son güne kadar AK Partililer de endişeliydi sonuçtan. Son beyanlar, çalışmalar, detaylar AK Parti’de “bıçak sırtı” beklentisine işaret ediyordu. Böylelikle AK Parti teşkilatları canhıraş bir şekilde çalıştı. Belki de gaye buydu; teşkilatların tam kapasite çalışması istendiği için, rehavete meydan verilmemesi için bu hava oluşturulmuştu.
Gerçekten AK Parti’de teşkilatlar çalıştı, özellikle ilçelerde, kırsalda bu fark görüldü. Dün akşamki kutlamalar da AK Parti teşkilatlarının bu işi ne kadar sıkı tuttuklarının ispatı gibiydi. 7 Haziran’daki rehavetin atılmış olması hem sonuçlara, hem de coşkulu kutlamalara yansıdı. Dünkü kutlamalar önceki seçim kutlamalarından çok daha coşkuluydu çünkü.
***
Afyonkarahisar’ın seçim sonuçlarına bakıldığında sevindirici bir başka gelişme HDP’nin oylarının ilimizde düşüş göstermesidir. Afyonkarahisar’da geçen seçimde 5 bine yakın oy alan HDP yarıya yakın oy kaybetti. Bu düşüş, 7 Haziran’da HDP’ye oy veren CHP’li seçmenin 1 Kasım’da yeniden partisine döndüğü yorumlarını güçlendirdi.
***
Milli iradenin kararı gereği 2002’de başlayan AK Parti iktidarları dönemi 2019’a kadar sürecek. Sonuç itibariyle, Türk halkı olarak 17 yıllık kesintisiz bir iktidara “evet” dedik. Hayırlı, uğurlu olsun…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER