Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KIRAATHANE MESELESİ – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 29 Haziran 2018 Cuma 13:25:19
 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim sürecindeki en önemli vaadlerinden birisi “Kıraathaneler” projesiydi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı Millet Kıraathaneleri projesi kapsamında, Başkent Ankara’nın ilk kıraathanesi, Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü bünyesinde kuruldu. BYEGM Kıraathanesi’nde 1800’lü yıllardan kalma Osmanlıca ve Türkçe 7 binden fazla eser ile günlük dergi ve gazeteleri ziyaretçilerle buluşturuluyor. Kıraathanede ayrıca, BYEGM sistemi üzerinden tüm ulusal ve yerel gazetelere erişim imkanı sağlanıyor.
BYEGM Genel Müdürü Mehmet Akarca, ilk kıraathanenin açılışında yaptığı açılış konuşmasında dikkatleri önce “kıraathane” kelimesinin sözlük anlamına ve Türk tarihindeki önemine çekti. Kıraathaneden bahsedilen ilk metnin 1861’de kurulan Mecmua-i Fünûn dergisinde yer aldığını ve bu derginin de BYEGM Kıraathanesi’nde bulunduğunu söyleyen Akarca, “Bu topraklarda ilk kıraathane 1864 yılında açılmış. Ulusal ve uluslararası gazeteler ile pek çok kitap, okumak ve bilgi sahibi olmak isteyen halka o kıraathanede sunulmuş.” dedi.
***
Umuyoruz ki zaman içerisinde Afyonkarahisar’da da “kıraathane” projesi hayata geçirilecektir. Bu kapsamda dikkate alınır mı bilemeyiz ama, bir öneride bulunmak isteriz.
Afyonkarahisar’ın en merkezi noktasındaki AKÜ Rıza Çerçel Kültür Merkezi ne yazık ki; Rektörlük şimdiki yerine taşındığından beri tam manasıyla verimli olarak kullanılamıyor. Bizce bu bina Afyonkarahisar’ın ilk kıraathanesi için biçilmiş kaftan…
Eğer AKÜ’nün Rıza Çerçel Kültür Merkezi bu iş için uygun bulunmazsa, Afyonkarahisar Belediyesi’nin Belediye Şehir Çarşısı arkasında restore edip, Kültür ve Sanat Evi olarak hizmete aldığı tarihi bina da bu işe uygun olabilir.
Ankara’da Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü’nün üstlendiği vazifeyi Afyonkarahisar’ da da basın camiasını tek çatı altında buluşturmayı amaçlayan Afyonkarahisar Basın Yayın Derneği ile, BYEGM, BİK, AKÜ ve Belediye gibi kurumlar ortaklaşa üzerlerine alabilirler. Sanırız ki verimli bir sonuç ortaya çıkacak, kurulacak olan kıraathane ile Afyonkarahisar’ın kültür, sanat ve eğitim hayatına önemli katkılar sağlanacaktır.
Bizim aklımızdan geçenler bunlar… Şehrin yöneticileri, karar alıcıları ne düşünürler bilemiyoruz. Sonuçta karar verecek olan onlar, hayırlısı olsun…

 

VEKİLLER NE YAPACAK?

 

Dün bu köşeden milletvekillerimizden beklentilerimizi dile getirmeye çalışmıştık. Bir çok okurumuz görüşlerimizi desteklediklerini belirttiler. Daha bir çok beklenti eklediler vekillerimizle ilgili. Uygun zamanda bu beklentiler listesini de aktarmaya çalışırız.
Bizim beklentilerimizi dile getirmeye çalıştığımız yazımızı okuyan bir okurumuz “Bu haber milletvekillerinin bundan sonraki durumunu biraz belirler gibi” diyerek bir gazete haberini bizimle paylaştı.
Biz de sizlere aktaralım bu haberi:
AK Partili vekillere memleket görevi
AK Parti, yeni sisteme uyum kapsamında milletvekillerinin çalışma yönteminde de değişikliğe gidiyor. Vekiller, aday olmadan önce imzaladıkları taahhütname gereği zamanlarının çoğunu memleketlerinde ofis açarak vatandaşla iç içe geçirecek.
AK Parti seçim öncesinde milletvekillerine taahhütname imzalatarak, kendi seçim bölgelerinde daha yoğun bulunma zorunluluğu getirdi.
 AK Parti, yeni yönetim modeli ile birlikte partili milletvekillerinin çalışma yöntemlerinde de yeniliğe gidiyor. Yeni sistemin mimarı olan AK Parti, milletvekili anlayışının değişmesinde de öncülük ediyor. AK Parti seçim öncesinde milletvekillerine taahhütname imzalatarak, kendi seçim bölgelerinde daha yoğun bulunma zorunluluğu getirdi. Milletvekillerine imzalatılan taahhütnamede, “Milletvekili seçilmem halinde, seçim çevremde ikamet edeceğimi, TBMM’nin çalışmadığı ve partimin görevlendirmede bulunmadığı günlerde bütün zamanımı seçim çevremde geçireceğimi kabul ve taahhüt ederim” ifadeleri yer aldı.
Taahhüt gereği milletvekilleri evlerini Ankara’ya taşımayacak, kendi şehirlerinde yaşamaya devam edecek. Meclis çalışmaları ve partilerinin kendilerine verdiği görevler dışında illerinde bulunacak. Milletvekilleri kendi illerinde “Milletvekili iletişim” ofisi açacak. Bu ofislerde ve sahada milletvekilleri halkın sorunlarını dinleyecek. Milletvekillerinin yeni sistemle birlikte Meclis’teki tek işleri yasama faaliyetleri olacak. Vekiller milletin sorunlarına çözüm bulacak yasa tekliflerini hazırlayacak. Meclis artık sadece yasama faaliyetlerine yoğunlaşacak. Bu da milletin sorunlarına daha hızlı çözüm bulunmasını sağlayacak.
***
İşte AK Parti’nin yeni dönemde milletvekilleriyle ilgili planları bu şekilde imiş. Yaygın basın organları buna işaret ediyorlar. Beklentilerin ne kadarının hangi yöntemlerle karşılandığını hep birlikte yaşayarak göreceğiz inşaAllah…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER