Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Murat Arısoy
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KİTAP MEKTUPLARI – Kocatepe Gazetesi

Murat Arısoy 17 Mart 2017 Cuma 12:19:57
 

Saygıdeğer büyüğüm Ümit Demir, “Murat, Siverek’te kitap ihtiyacı var” dediğinde, açıkçası sıradan bir kitap kampanyası ile bu konunun neticeye ereceğini düşünmüştüm. Önce Sinada Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Hasan Başdemir girdi devreye, ardından da kitap dostu güzel insanlar.
Kitaplar Siverek’te, Molla Ramazan İmam-Hatip Anadolu Lisesi’ne ulaştırıldıktan sonra, aklımıza “Kitap gönderdiğimiz gençlere mektup yazalım” fikri geldi.
Afyonkarahisar’da yazıp çizmek kolay. Mühim olan, Afyonkarahisar’dan Siverek’teki bir gencin gönlüne dokunabilmek.
Bu konuda da dostlarım ve büyüklerim beni yalnız bırakmadı.
Mektuplarımızı gönderdik.
Ve çok şükür, yazdığımız mektupların cevabı geldi.
36 mektuptan bazı bölümleri paylaşmak isterim:
-“Mustafa Kutlu’nun hikayesini okudum. Çok beğendim. Çok teşekkür ederim. Bu hikayeleri gönderenlere çok teşekkür ederim. Allah hepinizden razı olsun. Yüksel Kocaman.”
-“Anladım ki kitap herkesin bir sırrıymış. Kitap herkesin derdine dermanmış. Herkes kitapta kendini döküyor. Bize umut verdiğiniz için teşekkür ederim. Lütfü Akan.”
-“İnsanlar birer tohum gibidir, kitaplar da su gibidir. Suyun tohumu büyüttüğü gibi, kitaplar da insanın beynini büyütür. Abdullah Sağır.”
-“Hepimiz, bu mektupları ne için bize yazdığınızı düşündük. Okuduk ki bizi özlemiş ve merak etmişsiniz. İnanın ki biz de sizi merak ediyoruz. Bir gün buraya gelin, olur mu? Yusuf Keskin.”
-“Bizi çok duygulandırdınız. Heyecanımı size anlatamam. Ben de sizin gibi olunca bizim yerimizde olan arkadaşlarımıza kitap hediye edeceğim. Serhat Karahan.”
-“Ben de sizler gibi büyüdüğüm zaman, bizim gibi kitaplara muhtaç kalan kardeşlerimize yardım edeceğim. Erencan Çelen.”
-“Sizin sayenizde kitap gördük, hayat gördük, eğitim gördük. Eğitim hayattır, eğitim umuttur. Okuyup başarılı olacağımıza size söz veriyorum. Harun Taşçı.”
BİR TALEP DAHA
Kitaplarla ilgili bir talep de Baki Deveci’den geldi. Baki Deveci’nineşi Güssüm Deveci ricası şöyle:
“Afyonkarahisar’da özel bir Kolej’de öğretmenlik yapmaktayken Hakkari Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine Tarih öğretmeni olarak atandım. Atandığım okulun kütüphanesinin olmadığını gördüm. Son günlerde ulusal haber kanallarında Doğu illerine kitap kampanyasının yapıldığını biliyoruz. Ben de Afyonkarahisar’daki hemşerilerimin kullanmadığı veya az kullandığı YGS – LYS, roman, vb. kitaplarını göndermelerini istiyorum. Öğrencilerimize ışık olmak isteyenlerden kitap kampanyamıza destek vermelerini istiyorum.
Öğrencilerimi geleceğe daha sağlam hazırlamak ve kendi ayakları üzerinde duran, topluma faydalı birey yetiştirmek istiyorsak sizlerde destek verebilirsiniz. Sizler de bu aşamada bizlere yardımcı olursanız çok sevinirim.
Hakkari Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
Adres: Hakkari Merkez, Bulak Mah. Gençlik Cad.
30000 Hakkari, Türkiye”

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER