Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

KUR’AN’A GÖRE ALLAH’A ATILAN İFTİRALAR

Muharrem Günay 7 Eylül 2015 Pazartesi 03:00:00
  Kuran-ı kerimde çeşitli ayetlerde müşriklerin Allah’a yapmış oldukları iftiralara dikkat çekilir:
“Allah, bir çocuk edindi” dediler. O, bundan uzaktır. O, her bakımdan sınırsız zengindir. Göklerdeki her şey, yerdeki her şey O’nundur. Bu konuda elinizde hiçbir delil de yoktur. Allah’a karşı bilmediğiniz bir şeyi mi söylüyorsunuz?” (Yûnus: 10/68)
“Bir de Allah’a kızlar nisbet ederler; O bundan pâk ve yücedir. Kendilerine ise canlarının istediğini (nisbet ederler).” (Nahl: 16/57.) (Bak: Araf: 7/40; Meryem: 19/35, 88, 92; Enbiyâ: 21/26; En’âm: 6/94, 136; Rum 30/13.)
“Cinleri Allah’a ortak koştular. Oysaki onları da Allah yaratmıştır. Bilgisizce O’na oğullar ve kızlar yakıştırdılar. Hâşâ! O onların ileri sürdüğü vasıflardan uzak ve yücedir.” (En’âm: 6/100.)
”Onlar Rahmân’ın kulları olan melekleri de dişi saydılar. Yoksa onların yaratılışlarında hazır mı bulundular? Onların (bu yalan) ikrar ve iddiaları yazılacak ve sorguya çekileceklerdir.” (Zuhruf: 43/19). [krş. 16/57-58; 53/21-22; 17/40]
“(Ey müşrikler!) Rabbiniz, oğulları sizin için beğenip seçti de melekleri de kendisine kız çocukları edindi, öyle mi! Doğrusu siz, (vebali) çok büyük söz söylüyorsunuz. (İsra 17/ 40)
“Bir de (tuttular) O’nunla (Allah ile) cinler arasında bir hısımlık icat ettiler. Hâlbuki o cinler (insanlar gibi) kendilerinin de (hesap için) getirileceklerini elbette bilirler. Allah, onların takıp yakıştırdıkları sıfatlardan yücedir, münezzehtir.” (Saffat 37/ 158-159)
Bütün bunların birer uydurma olduğunu haber veren Yüce Yaratıcı kendisinin tek, ilk ve son olduğunu ve her şeyin kendisine muhtaç olduğunu, kendisinin hiçbir şeye muhtaç olmadığını belirtir:
“De ki: ‘O Allah, Ehad’dir (birdir)!’ ‘Allah, Sameddir (herşey her cihetle O’na muhtaç olduğu hâlde, O hiçbir şeye muhtaç olmayandır)!’ ‘Doğurmamıştır ve doğurulmamıştır!’ ‘Ve O’na hiçbir şey denk olmamıştır!’ (Îhlâs: 112/1-4)

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti