Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

KURULAN TUZAKLAR ALLAH’IN İZNİYLE BOZULACAKTIR

Muharrem Günay 26 Nisan 2018 Perşembe 13:25:46
 

Tarih boyunca Türk milletine Türk düşmanları tarafından birçok tuzak kurulmuştur. Hâlâ daha da kurulmaktadır. Bu tuzakların birisini 15 TEMMUZ 2016’da yaşadık. Türk milletinin feraseti, Cenâb-ı Hakk’ın yardımı ile bu kurulan tuzağı boşa çıkardık.
Türk düşmanları, düşmanla işbirliğine girerek Türk milletine tuzak kurdu, Allah ta onlara tuzak kurdu. Çünkü Allah tuzak kuranların ve kurulan tuzakları boşa çıkaranların en hayırlısıdır.
24 Haziran 2018 tarihinde erken seçime gidilmesi kararından sonra, 15 Temmuz’da yer ile yeksan olan dış güdümlü şer güçler yeni tuzaklar kurma peşine düşmüş görünüyor.
 Aralarında en küçük bir duygu, düşünce ve fikir birliği olmayan bu siyasi partiler başta FETÖ terör örgütü ve PKK olmak üzere Kandil, ABD ve AB tarafından desteklenmektedirler. 15 Temmuz 2016’da hezimete uğrayan FETÖ Terör örgütü bu partileri kullanarak başta kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri ve Türk milletinden intikam alma peşine düşmüşlerdir.
Aslında bu tür girişimler muhalefetin acziyetinin en belirgin göstergesidir. Muhalefet bu kadar acziyet ve çaresizlik içinde olmasaydı Sayın Erdoğan’ın kardeşim diyerek cumhurbaşkanlığı makamına çıkardığı Sayın Abdullah GÜL’e cumhurbaşkanlığı adaylığı teklif etmezlerdi. Sayın Gül bu teklifi kabul ederse bu oyunun ve tuzağın bir parçası olmaktan öteye geçemeyecektir. Aziz milletimiz dün olduğu gibi bu günde kendisinse tuzak kuranların tuzaklarını başlarına geçirecektir.
Kur’an-ı Kerim’de geçen kelime ve kavramların en önemlilerinden birisi de “mekr” kavramıdır. Mekr hile, aldatma, tuzak, pusu, düzen kurma ve entrika gibi anlamlara gelir.
Bu kavram Al-i İmran suresinde şöyle geçer:
“Ve mekeru ve mekarallah (mekarallahu), vallahu hayrul makir”n (makir”ne)/Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.” (Ali İmran 54) Merhum Elmalılı Hamdi Yazır bu ayete şöyle meal vermiştir:
“Bununla birlikte (Yahudiler) hileye başvurdular, Allah da onların hilelerini boşa çıkardı. Allah, hileyi boşa çıkaranların en hayırlısıdır.”
Müslüman Müslümana Tuzak Kurmaz
Yüce kitabımızdan anladığımıza göre tuzak kurmak, hile yapmak, insanları aldatmak bil cümle müşrik, münafık ve kâfirlerin işidir. Gerçek anlamda bir mü’min tuzak kurmak ve hile yapmak gibi işlerle uğraşmaz. Nitekim Sevgili Peygamberimiz:
“Bizi aldatan bizden değildir” [Müslim, ëman 164, Fiten 16] buyurmuştur. Buna rağmen bir Müslüman bir başka müslümana tuzak kuruyor ve hile yapıyorsa o müslümanda münafıklara, müşriklere ve kâfirlere ait olan bir alamet var demektir.
Aldatmak; Hakkın, hakikatın ve adaletin zıddı demektir. Yalanla eş anlamlıdır. Yalan da hakkı, hakikatı red etmek, örtmek demektir. Unutmayalım ki küfür kelimesi de sözlük anlamı olarak “gerçekleri örtmek, perdelemek” manalarına gelir. Yalan/Dolan/Hile/Tuzak, gerçekleri ört bas etmek münafıklarda bulunan üç büyük özelliğin birincisidir.
Nisa suresi 58. ayette emanetlerin ehline verilmesi; Nahl suresi 90. Ayette ise adaletle iş yapılması emredilmektedir. Birinin bir başkasını veya toplumu aldatması, aldatmak üzere plan ve hile kurması, bilerek hakikat dışı bilgi vermesi, yanıltarak kendi lehine hak etmediği birtakım menfaatler elde etmesi, bir başkasının hakkını gasp etmesi her şeyden önce Allah’ın en şerefli yaratığı olan insana büyük bir saygısızlıktır. Türklüğün adını tarih sahnesine altın harflerle yazdıran atalarımızın savaşta bile hileyi mubah görmediklerine cümle alem şahittir.
İslam, doğruluk ve güven üzere kurulmuştur. Mü’min kelimesi Allah’ın en güzel isimlerinden birisi olup “Güven ve huzur veren” demektir ve bu ismi kullarına ad olarak veren Yüce Allah kullarından çevresine emniyet veren, güven ve huzur veren mü’minler olmasını olmasını istemiştir.
Tarih boyunca başta Hz. Muhammed ve diğer peygamberler olmak üzere hak ve hakikat yolunda yürüyenlere birçok tuzaklar kurulmuştur. Yine İslam’ın bayraktarlığını, Allah’ın askerliğini yapmış olan Türk milletine karşı da birçok hile ve tuzaklar kurulmuştur. Fakat Cenab-ı Hakk, her zaman tuzak ve hile kuranların tuzaklarını ve hilelerini başlarına geçirmiştir. Bundan sonra da böyle olacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bu konuda son sözü ve hükmü ålemlerin Rabbi’ne verelim:
“Onlar tuzak kurar, Allah da tuzaklarını başlarına geçirir. Allah, hileyi hile ile cezalandıranların en hayırlısıdır.” (Enfal Suresi, 8/30)
“Onlar hileye başvurdular, Allah da onların tuzağını boşa çıkardı. Allah hileleri boşa çıkaranların en hayırlısıdır.” (Al-i İmran, 3/54)
“Onlar tuzaklar kurdular, ama Allah nezdinde de onlara tuzak var; isterse onların tuzakları dağları yerinden oynatacak olsun.” (İbrahim, 14/46)
“Onlar böyle bir tuzak kurdular, biz de kendileri farkında olmadan onların planlarını altüst ettik.” (Neml, 27/50)
“Ya İlah”, umudumuz Sensin, efendimiz Sensin; eğer bize tam isabet edecek bir ok atmak istemişlerse, Sen onların okunu yamult! (onlara dönsün!)”
“Ya Rabbi, kesin olan iraden ile bütün zarar verenlerin tuzaklarını ve içlerinde sakladıkları kinlerini bizden çevir. Onların hile ve tuzaklarını başlarına geçir.”
Ya Rabbi sırf bu davaya menfaatleri uğruna bağlanan ve çıkarları doğrultusunda çaba gösterenlerin çaba ve gayretlerini başlarına geçir. Senin rızan için çalışanlara zafer nasip eyle..
“Onlar, ağızlarıyla Allah’ın nurunu söndürmek isterler. Kâfirler istemese de Allah nurunu mutlaka tamamlayacaktır.” (Tevbe, 9/32; Saf, 61/8).
Türk milletine hile ve tuzak kurma sevdasında olanlar şunu iyi bilsin ki ” Ve mekeru ve mekarallah(mekarallahu), vallahu hayrul makir”n(makir”ne)/Onlar tuzak kurdular. Allah da tuzak kurdu. Allah, tuzak kuranların en hayırlısıdır.” (Ali imran 54)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER