Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

“MİLLET BAHÇEMİZ” OLACAK MI? – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 30 Mayıs 2018 Çarşamba 13:24:59
 

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayip Erdoğan AK Parti’nin seçim beyannamesini ilan etti. Türkiye’nin geleceği açısından büyük önem taşıyan bu beyanname kapsamında Afyonkarahisar’ı ilgilendiren haberler de yer aldı.
Afyonkarahisar açısından önem taşıyan konulara bakacak olursak; öncelikle Ankara ile Afyonkarahisar arasındaki hızlı tren projesinin 2019 yılında hizmete alınacağını taahhüt etti Cumhurbaşkanı Erdoğan… Hızlı tren ile Ankara’ya bağlanan Afyonkarahisar’ın kazanımları elbette büyük olacaktır. En başta turizm alanında… Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilan ettiği hedefler doğrultusunda sağlık turizmine ayrılacak büyük pay da yer alıyordu. Sağlık Turizminde önemli aşamalar kat eden Afyonkarahisar bu konuda da yeni umutlar beslemeye başladı böylece…
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir başka müjdesi ise Türkiye genelinde kurulacak olan “Millet Bahçeleri” oldu. Komşu illerimizden Eskişehir başta olmak üzere bir çok ilde eski stadyum alanlarının “Millet Bahçeleri”ne dönüştürüleceğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu taahhüdü başta İstanbul olmak üzere bir çok ilde memnuniyet oluşturdu. Şehir merkezlerinde kalan bazı askeri kışlaların da “Millet Bahçeleri”ne dönüştürüleceğini belirten Erdoğan’ın bu sözlerinden biz Afyonkarahisarlılar da oldukça umutlandık.
Lakin, Afyonkarahisar için bu trenin çoktan kaçtığını söyleyenlere de verecek yanıt bulamadık. Olaya iyimser olarak bakan hemşehrilerimiz, “Atatürk Spor Tesisleri alanı parsellenip satıldı. Ancak Kapalı Spor Salonu’nun bulunduğu alan halen duruyor. Salon’un yıkılacağı ilan edilmişti. Hiç olmazsa bu bölüm Millet Bahçesi olsun. Arkeoloji Müzesi’nin yenisi yapılıyor. Eski Müze alanı da Millet Bahçesi olsun.” diye öneride bulunuyorlar.
Şehir merkezindeki askeri alanlarla ilgili yakın geçmişte bir çok girişim ve fikir tartışması yaşamıştık. Ne yazık ki sonuç alınamamıştı. Belki bu sefer yapılacak girişimlerden sonuç alınabilinir.
Şehrimiz yöneticilerinin “geç kalmadan” bu önerilere kulak vermeleri faydalı olacaktır.

 

 

BİR “MİLLET BAHÇESİ” ÖNERİSİ DE BİZDEN

 

Afyonkarahisar’a “Millet Bahçesi” önerileri kapsamında biz de bir önerimizi bu vesile ile sunmak isteriz. Şöyle ki, Afyonkarahisar Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün bulunduğu Maliye karşısındaki alan şehrimizin en merkezi noktalarından birisidir. Bu bölge Akarçay ile bağlantılı olarak yeni yapılaşma alanlarının başlangıç noktasıdır. Şehir merkezinin de “vitrin” bölgelerinden birisi olan bu alanda Tarım Müdürlüğü’ne ait, çok da önemli özellikleri olmayan binalar yer almaktadır.
Alanın arkasında bulunan Cirit Kayalığı ile birlikte bu alan “Millet Bahçesi” olarak düşünülse… Afyonkarahiar şehir merkezinin o bölgedeki yeşil alan, oyun parkı, sosyal tesis gibi ihtiyaçları karşılanabilir. Aynı zamanda bu bölgede cami ihtiyacı da bulunmaktadır. Bölgeye en yakın Cami Dervişpaşa Mahallesi’ndeki Hastane Camisi’dir. Öte yanda Akarçay kenarındaki İmam-ı Azam Camii, beri yanda Sarıkız Camii, diğer tarafta İstasyon Camii yer almaktadır. Karşıyaka, OSB istikametine ise ara ki, cami ya da sosyal tesis bulasın.
Bir cami ile bütünleşen, yeşil alanları, oyun parkları, sosyal alanları olan, Cirit Kayalığı’na kadar uzanıp birleşen bir “Millet Bahçesi” Tarım İl Müdürlüğü alanına “cuk” oturur, büyük de ihtiyaca karşılık gelir.

 

BAKANLIKLARDAKİ DEĞİŞİMİN, MİLLET BAHÇESİ’NE FAYDASI OLUR MU?

 

Mesele Tarım İl Müdürlüğü’ne yeni yer bulmaya kalıyor. Yeni dönemde bir çok bakanlığın yeniden yapılanacağı gündemdeki tartışma konularından birisi.
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle birlikte Bakanlar Kurulu’nda da değişiklik yaşanacak. A Haber kanalından aldığımız bilgiye göre Başbakan yardımcılarıyla birlikte 25 olan bakanlık sayısı 14’e düşecek. 7 bakanlık kaldırılacak. Maliye, Ekonomi ve Kalkınma bakanlıkları tek çatı altında toplanacak. Böylece Bakanlıkların isimleri şu şekilde değişecek: Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı – Aile ve Toplum Bakanlığı
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı – Sanayi ve Bilim Bakanlığı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı – İş Hayatı ve Güvenliği Bakanlığı
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı – Şehircilik Bakanlığı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı – Enerji ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı – Orman, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı
Milli Eğitim Bakanlığı – Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı
Yeni sistemde Başbakanlık makamı tarihe karışacağı için, hal-i hazırda var olan 4 Başbakan Yardımcılığı makamı da kaldırılmış olacak. Avrupa Birliği Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı bünyesine; Gençlik ve Spor Bakanlığı ise Aile ve Toplum Bakanlığı’nın bünyesine alınıyor. Ekonomi, Kalkınma ve Maliye Bakanlıkları tek çatı altında toplanıyor. Yeni bakanlığın adı Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı oluyor. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı; Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’na bağlanıyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı’nın; “Orman” kısmı Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na, “Su İşleri” Kısmı ise, Şehircilik Bakanlığı bünyesine alınıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın;  “Kültür” kısmı Milli Eğitim Bakanlığı’na, “Turizm” kısmı ise Maliye, Ekonomi ve Kalkınma Bakanlığı’na devrediliyor.
Yeni sistemde 6 bakanlık olduğu gibi kalacak. Bu bakanlıklar da şu şekilde: Adalet Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma Bakanlığı
Bu bilgileri neden hatırlattık? Bakanlıklardaki düzenleme yapılacaksa, İl Müdürlüklerinde de düzenleme yapılabilir. Eğer Orman, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı kurulacaksa bu bakanlıklara ait Afyonkarahisar’daki mülkler yeniden değerlendirilebilir. Yeni Bakanlık’a, yeni bina neden olmasın?

 

SALON MESELESİNDE
SIKINTI VAR. ÇARE GEREK

 

Söz Atatürk Kapalı Spor Salonu’ndan açılmışken…
Bu salonun yıkılmasına aslında kimsenin gönlü razı değil. Sapasağlam, yılların eskitemediği, büyük ihtiyacı karşılayan salonun yıkılması çoğu kimseye anlamsız geliyor.
Neyse, bu ayrı bir tartışma konusu. “Yıkım” kafaya konulduysa, karar kesinleştiyse mevcut duruma bakmak gerekir.
Afyon Belediyespor Basketbol’da Süper Lig’e çıkmanın eşiğinde. Afyonkarahisar’da muhteşem bir basketbol sevgisi uyandı.  Binlerce kişi her hafta “Keçiler” lakaplı takımımızı desteklemek için Atatürk Kapalı Spor Salonu’na akın ediyor.
Geçtiğimiz Pazar günü yine Atatürk Kapalı Spor Salonu’na akın vardı. Binlerce Afyonkarahisarlı takımlarını desteklemek için Salon’a gitti. Erken gidenler yer buldu, biraz gecikenler ayakta da, merdiven boşluklarında da olsa maçı izleyebildi.
Birçok taraftar ise dışarıda kaldı.
Kulüp yönetimi ile güvenlik görevlileri arasında taraftarların salona alınması konusunda gerginlikler yaşandı.
Afyonkarahisar Valiliği öncülüğünde maçlardan önce yapılan güvenlik toplantılarında “Salon dolunca kapılar kapatılsın” kararı alındığını biliyoruz. Çünkü salonda izdiham olması vatandaşların güvenliğini tehlikeye düşürebildiği gibi, kulüp açısından da tehlikeli. Federasyon’dan en küçük bir taşkınlığa ceza yağdırılıyor.
Yani Salon’un tıka-basa doldurulması hem güvenlik, hem de Kulüp açısından sorun teşkil ediyor. Bu durumda taraftarı salona almayan polis haklı.
İyi de vatandaş haksız mı? Sen Belediye hoperlöründen ilan edip, maça milleti davet edeceksin, tv ekranlarından tüm Afyonkarahisar’ı takıma desteğe çağıracaksın, gazete sayfalarından “haydi maça” çağrısı yapacaksın, sosyal medyadan bas bas bağıracaksın…
Sonra maç için salona gelen seyirciyi dışarıda bırakacaksın…
Mevcut Atatürk Kapalı Spor Salonu yaklaşık 3 bin kişilik. Eski SSK Hastanesi’nin yerine yapılan salonumuz da 3 bin kişilik. Ek kapasite ile yeni salondaki bu sayının artabileceği belirtiliyor.
Kulüp başarı üstüne başarı kazanıyor. Yarın öbür gün Fenerbahçesi’nden Beşiktaş’ına kadar tüm kulüplerle maçımız olacak belki. Belki Avrupa takımlarını ağırlayacağız.
Ama seyircimiz yine kapıda kalacak.
Pazar günü kapıda kalan taraftar sayısı hepi topu 40-50 kişi olabilir. Ama bu sayının artacağı gün gibi ortada.
Bu sorun büyüyeceğe benziyor, bizden söylemesi…

 

ŞAMPİYONLUKLARIN MİMARLARI: ÇOBAN VE SEL

 

Futbolda ilimizi temsil eden AFJET Afyonspor önceki gün Mersin’de yapılan final maçında Sakarspor’u yenerek TFF 1. Lig’e çıkmayı garantiledi. Bir kez daha tüm kenti “Şampiyon Afyonspor” diye sevince boğan tüm bor-beyazlı camiayı can-ı gönülden tebrik ediyoruz. Aynı mutluluğu basketbolda Afyon Belediyespor takımımızdan da bekliyoruz.
Hiç şüphesiz ki hem futbolda, hem voleybolda, hem de basketbol da son dönemde elde edilen başarıların arkasında öncelikle ekip ruhu, ardından da mali güç yer almaktadır. Her iki kulübün yöneticilerini, sporcularını, teknik adamlarını, taraftarlarını, destek veren işadamlarını, bürokratları, tüm mensuplarını ayrı ayrı tebrik ederken iki ayrı teşekkür daha gerekiyor bu noktada.
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ile İGM Başkanı Salih Sel hem kendi huzurlarını hem de siyasi kariyerlerini risk ederek şampiyonlukların arkasındaki ekip ruhunu ve mali gücü oluşturdular. AFJET gibi tüm kentin malı olan, aynı zamanda mali gücü de bulunan şirketimiz ile Belediye ve Özel İdare imkanları birleşince bugünlere ulaşılmıştır. Kutlu olsun…
Bundan sonrası için tüm spor dallarında alt yapılara daha çok ağırlık verip, Afyonkarahisar’ın gençlerinin profesyonel sporda başarı kazanmalarını sağlama hedefine kilitlenmek gerekiyor. Şampiyonluklar olduysa elbette o da olacaktır.
Bir önemli konu daha var ki, takımların geleceğini aslında bu konudaki tutum ve davranışlar belirleyecek.
Şimdi, kazanılan şampiyonlukların ardından şehir ve seçkin zümre, takım ruhu ile birbirine kenetlenecek mi? Yoksa geçmişte olduğu gibi hasetliklerle, çekememezliklerle, siyasi hesaplarla herkes birbirinin kuyusunu kazacak ve takımlarımız “asansör takım” olmaya devam mı edecekler? Tercihler geleceği belirleyecek…

 

 

MİLLET BAHÇESİ HAYAL EDERKEN, ELDEKİ AĞAÇLAR GİDİYOR

 

 

Millet Bahçesi dedik… Salonumuz yetersiz dedik… Tüm bunlara ilave olarak hemşehrilerimiz tarafından çekilip bize gönderdilen bazı fotoğrafları sizlerle paylaşmak istiyoruz.
Pazar günü maç için Atatürk Spor Tesisleri’nin bulunduğu alana giden vatandaşlar gördükleri manzara karşısında ne diyeceklerini şaşırdılar. Cumhurbaşkanı eski stad alanlarının Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesinden bahsederken, takımlarımızın başarılarıyla göğsümüz kabarıp biz salonların yetersizliğinden bahsederken, eski spor salonunun yola bakan cephesindeki ağaçlara da kıyıldığı görünce ne diyeceğimizi şaşırdık.
Geçtiğimiz günlerde stadın yanındaki ağaçlar da inşaat firmaları tarafından yere serilmişti. Bu kez yol üstündeki yetişkin ağaçlara kıyıldı.
Oysa “yeşil doku korunacak” sözleri verilmişti.
Söylenenler ile yapılanlar birbirine uymayınca “Keşke Atatürk Spor Tesisleri”ne dokunulmasaydı demek geliyor içimizden. Haksız mıyız?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti