Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

MÜZAKERELER VE ANKETLER

MHP İLE MÜZAKERE Mİ VAR?

Hal böyle iken siyasi kulislerdeki dalgalanma durulmak bilmiyor. Son olarak dün yaygın basında yer alan haberlerde AK Parti’nin Afyonkarahisar adayının belirlenmesi için AK Parti’nin MHP ile yapılan görüşmelerinin sonuçlanmasının beklendiği dile getirildi. Milliyet Gazetesi’nin dünkü sayısında AK Parti’nin açıklanan 40 başkan adayıyla ilgili olarak yer alan haberde şu görüşlere yer verildi:
MHP ile müzakere: AK Parti’nin üzerinde çalışmayı sürdürdüğü, bir kısmında da MHP ile yürütülecek müzakereler sonucu stratejisini netleştireceği 31 il ise şöyle:  “Adana, Afyonkarahisar, Ağrı, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Çorum, Edirne, Eskişehir, Hatay, Isparta, Mersin, Kars, Konya, Kütahya, Manisa, Mardin, Muğla, Muş, Sakarya, Sivas, Trabzon, Uşak, Van, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Karaman, Iğdır, Osmaniye.”
Eğer bu haberin gerçeklik payı varsa Afyonkarahisar’ın yeni belediye başkanını belirlenmesinde AK Parti ve MHP’nin Cumhur İttifakı en büyük etken olacak.

 

ANKETLER PEŞPEŞE

 

Öte yandan anketler de olanca hızıyla sürüyor. Anketler konusunda kendi tanık olduğumuz iki olayı anlatalım: Perşembe günü yaşlı teyzemi doktora götürmek için beraberken önce teyzemin cep telefonu çaldı. Bakamadığı için telefonu bana verdi. Karşımızdaki ses “Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz: Burhanettin Çoban için 1’e, Bülent Eser için 2’ye, Hüseyin Tutumlu için 3’e basın” dedi.
Teyzemin telefonunu kapatır kapatmaz benim telefonum çaldı ve aynı sorular tekrarlandı.
Dün de telefonum yine çaldı ve anket şirketinin ismi verilerek yapılan aramada önce yaşadığım il, ilçesi, mahallesi, yaşım ve tahsil durumum soruldu. Benim ismim zikredilmeden yapılan aramada “Şu isimleri tanıyor musunuz? Bir kez görmüş olmanız, ismini duymuş olmanız tanıyorsunuz anlamına gelmektedir” denilerek Bülent Eser ve AK Parti eski İl Başkanı Mehmet Zeybek’in isimlerini sıraladılar.
Bu isimlerle ilgili cevabımızı aldıktan sonra geçen seçimde hangi partiye oy verdiğim ve bu seçimde hangi partiye oy vermeyi düşündüğüm soruldu.
Bu anket çalışmasının bir çok hemşehrimize yapıldığını duyduk. Böylece AK Parti eski il başkanı Mehmet Zeybek’in yarışa yeniden dahil olduğu fikri oluştu. Mehmet Zeybek’in ismi seçim sürecinin en başlarında aday adayları arasında dillendiriliyor olsa da, sonradan sonraya ismi gündemden düşmüş, Zeybek de bu konuyla bir açıklamada bulunmamıştı. Şimdi mevcut 3 aday adayına ilaveten eski il Başkanı Zeybek’in isminin seçmene soruluyor olması neyin göstergesi?
AK Parti’nin tepe yönetimi Afyonkarahisar için kılı kırk yarıyor. Bugün de sürecek olan inceleme süreci sonrası yarın AK Parti adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından ilanı bekleniyor. Haydi hayırlısı bakalım…

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER