Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Kemal DEMİRKIRKAN

NE BEKA, NE ZEKA. EN BÜYÜK SORUNUMUZ MENFAATÇİLİK

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli 2014 yılında miting meydanından dönemin Başbakanı Erdoğan’a andımızı kaldırılması ile tepki göstererek “Sayın Başbakan bir gün iktidardan ayrıldığın dönemde eğer Cenab-ı Allah Milliyetçi Hareket Partisine iktidarı nasip ederse, nerede ikamet edersen et, onun 20-30 metre karşısına “Ne mutlu Türk’üm diyene” yazmazsam namerdim. Mahallenin ilkokula giden çocuklarına en az haftada bir gün o ikametgahın önünde andımızı okutmazsan namerdim. Devlet dairelerinden sildiğin TC’yi her tarafa yazdırmazsan namerdim. Bunların alayının hesabını sormazsam namerdim.”  dedi. Yetmedi Ekim 2018’de twetter’dan “Andımız milli kimliğimizin alameti farikalarından biridir. Sevmeyen varsa sussun, Okumayacak varsa kendi işine baksın” diye tepki gösterdi.
****
06.02.2019 tarihinde TBMM Genel Kurulu’nda, İYİ Parti’nin Andımız’ın okullarda tekrar okutulmasına dair Danıştay kararının uygulanması konusunda verdiği araştırma önergesi CHP ve İYİ Parti’nin “EVET” oylarına karşın, AK Parti ve HDP’nin RED, MHP’nin Çekimser oyları ile reddedildi.
Birgün öyle, birgün böyle diyen, aynı ağızdan birbirine taban tabana zıt söylemleri duyabildiğiniz bir siyasi partinin, seçimlerde oy artırması ya da en azından oy kaybetmemesi sanırım sadece bizim ülkemizde görülür. Ahmet Kaya’nın bir şarkısında dediği gibi “Bu ne yaman çelişki anne” demekten kendimizi alamıyoruz.
****
Adamın biri, müslüman mezarlığına ölü bir köpeği defneder. Bu olayı görenler adamı, zamanın kadısına şikayet ederler. Kadı, adamı çağırır ve işin doğrusunu sorar.
Adam:  “Doğrudur, öyle yaptım, çünkü; köpeğin bana vasiyeti böyleydi, onun vasiyetini yerine getirdim” der.
Kadı: “Sen bizim aklımızla alay mı ediyorsun” diye çıkışır.
Adam: “Hayır efendim, aynı zamanda bana, kadıya da 10.000 dirhem vermemi vasiyet etti.” der.
Bunu duyan kadı: “Rahmetli köpeğin ölümü bizi fazlasıyla üzdü” der.
Kadının değişen bu tavrına hayretle bakan insanları gören Kadı “Bu durum sizi hayrete düşürmesin, bu köpeğin geçmişini araştırdım, Ashab-ı Kehf köpeğinin soyundan geldiğini keşfettim.” der.
Maalesef bazılarının değerleri, duruşları, söylemleri, menfaatleri doğrultusunda değişiyor.
Son Söz: Memleketin bugün en büyük sorunu ne Beka, ne de Zeka sorunu. En büyük sorunumuz menfaatçilik.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER