Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

PMYO serüvenine devam – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 23 Haziran 2014 Pazartesi 03:00:00
  Afyonkarahisar’da kamu binalarının durumu hep tartışma konusu oldu. Son ayların tartışma konusu olan iki kamu binamız, Eski Belediye ve yeni Polis Meslek Yüksek Okulu binaları. Sayın Valimiz Hakan Yusuf Güner Bey’in göreve gelir gelmez kucağında bulduğu bu iki bina ile ilgili sorunları yakından takip edeceğine inanıyoruz.
Gelin bugün PMYO binası hakkındaki bilgilerimizi güncelleyelim biraz. Hem yaşananları hatırlayalım, hem bugünkü duruma göz atalım…
Afyonkarahisar gündemine Gazeteniz Kocatepe tarafından 16 Mayıs 2013 tarihinde getirilen haberde yeni PMYO binasının tamamlanmasına rağmen hizmete açılamadığı dile getirilmişti. Aradan geçen bir yılı aşkın süre içerisinde sorunların halen aşılamadığı ortada. Keza, inşaat çok büyük bir oranda tamamlanmasına rağmen, taşınma işlemi gerçekleştirilebilmiş değil.
“500 Kişilik Polis Meslek Yüksek Okulu, Nizamiye Binası, Futbol Sahası Tribünü ve Lavabo Mahali, Altyapı ve Çevre Düzenlemesi” işi olarak adlandırılan projedeki sıkıntılar arasında ilk etapta “ısınma ve ulaşım” başlıkları öne çıkıyordu. Başbakanlık’a bağlı Toplu Konut İdaresi tarafından yaptırılan yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun ulaşım sorunun giderilmesi için, değişik formüller gündeme gelmişti. Daha sonra bunlara ilaveten yeni tesisin güvenlik sıkıntıları da gündeme gelmişti. 26 bin metrekarelik kapalı alanı olan yeni Polis Meslek Yüksekokulu’nun temeli, dönemin İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun katılımıyla gerçekleşen bir törenle, 11 Temmuz 2010 tarihinde atılmıştı. Törende yapılan konuşmalarda Polis Meslek Yüksekokulu’nun 30 Temmuz 2011’de, saat 10’u 59 geçe açılacağı belirtilmişti.
Proje başlamadan önce yapılan açıklamalarda Okul kapasitesinin 1000 kişi olacağı belirtilmiş, sonrasında ise, önce 500 kişilik kısmının tamamlanacağı, sonrasında 500 kişilik kısmın ilave edileceği açıklanmıştı.
Eski sıkıntılara ilaveten PMYO’nun yeni binasında zemin katın tamamen su dolduğu da dile getirilmişti. Yeni tesisteki su baskınları birkaç kez tekrarlandı.
Tüm bu tartışmalar sürerken, İl Emniyet Müdürlüğü’nün yeni bir binaya ihtiyacı olduğu, PMYO’nun Erkmenaltı’ndan taşınmasının ardından bu alanda yeni Emniyet Müdürlüğü kompleksi ve polis lojmanlarının yapılabileceği açıklanmıştı.
Kasım 2013’de yapılan Belediye Meclisi toplantısında da şimdiki Polis Meslek Yüksekokulu arazisinin durumu görüşülmüştü. Belediye Meclisi’nde Hamidiye Mahallesi, 20J-1C pafta 288 ada 23 nolu mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait olan parselin imar plan değişikliği yapılarak Polis Okulu’ndan resmi kurum alanına dönüştürülmesini uygun gören rapor kabul edilmişti. Özel Park Hastanesi’nin arkasında kalan PMYO alanının, Emniyet Müdürlüğü’ne hizmet binası yapılması için resmi gerekli imar düzenlemesini uygun gören rapor kabul edilmişti. Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Meclis toplantısında Emniyet Genel Müdürlüğü’nün Emniyet Müdürlüğü’nü bu alana taşımak istediğini belirterek, “Vatandaş bu alanın TOKİ’ye verileceğini de söylüyor. Bu söylentiler hikâye.” demişti.
Yapılan yorumlarda Emniyet Genel Müdürlüğü’nün böylesine değerli bir araziyi başka bir kuruma vermeyi mantıklı bulmadığı, bu alanda, Emniyet’in kendi ihtiyaçlarının giderilmesinin daha doğru olacağı fikrinin benimsendiği ortaya çıkmıştı.
Şimdi söylenenlere göre Organize Sanayi Bölgesi’ne komşu olarak inşa edilen yeni Polis Meslek Yüksek Okulu bölgesinde oldukça büyük bir alan TOKİ’ye geçti. Eski PMYO arazisinde, atış poligonlarının bulunduğu, Erkmen’e doğru olan kısmından da bir bölüm Emniyet Genel Müdürlüğü’ne tahsis edildi. Bugünkü PMYO arazisinde, okul binasının bulunduğu, şehre yakın kısmın TOKİ’ye verilmesi tartışılıyor. Yeni PMYO binasını yapmasına karşılık TOKİ’ye verilecek bu alanın yeterli olmadığı kanaatiyle, bugün Tarım İl Müdürlüğü yerleşkesinin bulunduğu alan da gündeme getirildi. Tarım İl Müdürlüğü’nün, bugünkü PMYO binasının bir bölümüne taşınması, böylelikle eskiden Ziraat Okulu olan PMYO alanının yeniden asli kullanım şekline dönüşebileceği tartışıldı. Bu kapsamda Tarım İl Müdürlüğü yetkilileri PMYO arazisinde incelemelerde bulundu. Sonrasında bugünkü Tarım il Müdürlüğü arazisi ile eski Devlet Hastanesi bahçesinin bulunduğu bölgenin TOKİ’ye devri, burada yeni projeler uygulanması gündeme getirildi. Dedik ya, bunlar güncel bilgiler. Henüz kesinlik kazanmadı, ama gündemde, tartışılıyor.
Yıllardır süren yeni Polis Meslek Yüksek Okulu mevzuu işte bu kadar derinleşti zaman içerisinde. İlk başlangıçta Polis Meslek Yüksek Okulu’nun mevcut fiziki durumunun yeterli olmadığını, yeni binalarla birlikte öğrenci sayısının da artırılarak Afyonkarahisar’a fayda sağlanması planlanıyordu. Yola böyle çıkılmıştı. “Yeni PMYO 1000 kişilik olacak” denildi. Sonra “500+500 olacak. Önce 500’lük kısmı yapılacak” denildi. Ardından ilk 500 kişilik kısmı yapıldı ama, bir türlü taşınmak nasip olmadı. Tüm bu süreç devam ederken Hükümet şimdi, Polis Meslek Yüksek Okullarının kapatılmasını tartışıyor. Bizimse elimizde henüz kullanılmadan su basan yeni bir PMYO binamız ile Tarım İl müdürlüğü, Emniyet Müdürlüğü arasında paylaştırılmaya çalışılan eski PMYO alanımız var. İkisi de son derece kıymetli yerler. Olayın baş aktörlerinden TOKİ’nin eli bu iki tesis üzerinde halen hissediliyor. Öte yandan TOKİ’nin diğer eli de şehrin başka bir gözde alanı olan Tarım İl Müdürlüğü’nün üzerinde.
Her geçen gün karmaşıklaşan bu PMYO hikayesinde son durum bu. Gelişmeler merakla izleniyor. Bakalım zaman neyi gösterecek?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER