Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

SAKIN FIRKA FIRKA OLMAYIN – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 31 Mart 2014 Pazartesi 02:00:00
  Yüce dinimiz İslâm, Tevhit dinidir. Hepinizin bildiği gibi “Lâ ilâhe İllallah Muhammedün resûlullah: Allah’tan başka İlah (mabut yoktur)Muhammed O’nun elçisidir” sözüne, kelime-i tevhit denir. Tevhit, tek Allah inancı etrafında birleşmektir. Allah tektir, birdir, bir ve beraber olanı sever.
Yüce Allah: “Hep birlikte Allah’ın ipine (Kur’an’a) sımsıkı sarılın. Parçalanıp bölünmeyin. Allah’ın size olan nimetini hatırlayın. Hani sizler birbirinize düşmanlar idiniz de O, kalplerinizi birleştirmişti. İşte O’nun bu nimeti sayesinde kardeşler olmuştunuz. Yine siz, bir ateş çukurunun tam kenarında idiniz de O sizi oradan kurtarmıştı. İşte Allah size âyetlerini böyle apaçık bildiriyor ki doğru yola eresiniz.” (Al-i İmran, 3/103, 105)
“Mü’minler ancak kardeştirler. Öyleyse kardeşlerinizin arasını düzeltin. Allah’a karşı gelmekten sakının ki size merhamet edilsin.” (Hucurat 49/10) buyuruyor.
Rum suresinde: “Allah’a yönelerek O’na karşı gelmekten sakınınız, namaz kılınız, dinlerinde ayrılığa düşüp fırka, fırka olan, her fırkasının da kendisinde bulunanla sevindiği müşriklerden olmayınız.” (Rum suresi 31, 32) denilirken; Din konusunda ayrılığa düşmüş müşriklere dikkat çekilerek sakın sizde onlar gibi fırka fırka olmayın deniliyor. Enfal suresinde dünyadaki küfür hakimiyetinin ve fitnenin çıkış sebebinin Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde olmayışları olduğuna dikkat çekilip şöyle buyruluyor:
“İnkâr edenler de birbirlerinin velileridir. Eğer siz bunların gereğini yapmazsanız, yeryüzünde bir karışıklık ve büyük bir bozulma olur. (Fite çıkar, küfür hakimiyeti olur)” (8/Enfâl, 73)
Bu ayette de açıkça görüldüğü gibi Ortadoğu başta olmak üzere İslam dünyasındaki fitnenin, küfür hakimiyetinin tek sebebi Müslümanların ve İslam devletlerinin birlik içerisinde olmayışlarıdır.
Enam suresinde dinlerini paramparça ederek gurup gurup, fırka fırka olanların durumlarına dikkat çekiliyor:
“Dinlerini parça parça edip, grup grup olanlar var ya, (Habibibm) senin onlarla hiçbir ilişkin yoktur. Onların işi Allah’a kalmıştır… (Enam/159)
Sevgili Peygamberimiz (s.a.v) ise; “Cemaatten uzaklaşan Allah’tan uzaklaşır”, “Birlik rahmettir, ayrılık azaptır”, “Allah’ın rahmeti topluluk üzerinedir” “İman etmedikçe cennete giremezsiniz, birbirinizi sevmedikçe de gerçekten iman etmiş olamazsınız” “Bölücülük yapan bizden değildir” (Camius-Sağir Men maddesi) “Şeytan namaz kılanların kendisine ibadet etmelerinden ümidi kesti. Ancak aralarında fitne çıkarmak suretiyle, birbirlerine karşı kışkırtmaktan da geri durmayacaktır.” (Tirmizi iBirr:25) buyurmaktadır.
Allah’ı, Peygamberi, Kitabı bir; Kabesi ve gayesi aynı olan Müslümanlar Kur’an ve sünnet etrafında birleşmeli, “birlikte dirlik vardır.” ilkesine sarılmalı, asla bölünüp parçalanmamalıdırlar. Tarihe baktığımız zaman görürüz ki, birlik ve beraberliğini devam ettiren milletler, yücelmiş ve yükselmişlerdir. Bölücülüğün pençesine düşen milletler ise tarih sahnesinden silinip gitmişlerdir.
Devletiniz Elden Gider
Cenabı Hakk; “Ey iman edenler! Allah ve Resulüne itaat edin, birbirinizle çekişmeyin; Sonra korkuya kapılırsınız da kuvvetiniz/devletiniz gider” buyurmaktadır. (Enfal, 8/46)
Bu ayette devletin elden gitmesinin sebebinin, ayrılık, bölücülük ve iç çekişme olduğuna dikkat çekiliyor. Allah’ın rahmeti bir ve beraber olanların üzerinedir.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER