Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Galip Leblebicioğlu
e-posta: YAZARIN TÜM YAZILARI

SAMİ ÖZNUR – Kocatepe Gazetesi

Galip Leblebicioğlu 9 Ocak 2017 Pazartesi 12:41:20
 

Hazım ağabeyin vefatı sonrası, Sami bey reis vekili olarak göreve başladı. Örnekevler’den sabah yürüyerek, Belediye’ye gelirdi.
Daireleri tek tek dolaşır. Kim ne yapıyor kontrol ederdi. Encümen Üyesi olarak, Mahmut Dönerkaya ve bana siz tecrübelisiniz. Ne yapacaksak bir program yapalım dedi.
Belediye uykudaydı, her birim bir beylikti. Birim amirleri 35 yıllık memurlardı. Yenileyelim istedik.
Mağdur olmasınlar diye, emekli taleplerini alalım dedik.
Baş kâtip (reis yrd) Emekli olmuş tekrar görev verilmiş. Yerine geçecek kimse yok . Bir bölümdekini çağırıp dilekçeni ver dedik. Bir bağrış ,bir gürültü vermem diyor. Sami bey bundan başlayalım dedi. Baktı pabuç pahalı dilekçeyi ertesi sabah getirmiş. Elektrik amirinin yerine geçecek teknik eleman yok. Sanat okulundan Alâddin hocayı ikna ettik. Görevlendirdik. Muhasebe müdürü 33 senelik, yardımcısı 34 senelik. Genç var. Ben anlamam yaz derler yazarım diyor.
Yapı kredi Bank’tan şefi belediyeye aldık. Muhasebe müdürüne 6 ayda onu yetiştir dedik. Zabıtayı, itfaiyeyi ayırdık.
İnşaat kalfaların elinde. Afyon’da hiç bir mühendis görev  almıyor. Sami bey Ankara’da bir hemşerimiz sıkıntıda onu ben getiririm dedi. İnşaat – imar Müdürü yaptık.
Zaman, zaman çarşı mahalle Sami beyle dolaşıp dertleri dinledik. Yol isteyene yol, su isteyene su taşıdık. Elektrik işleri yoluna girdi.
Bir gün köy garajına girdik. İlgili Rüsum (bilet) memuru koltuğa yan gelmiş ayakları masanın üstünde, bizi gördü istifini bozmadı. “Reis bey” bu arkadaş rüsum toplar belediyeye getirir deyince Memur zıpladı. Hazır ol vaziyeti aldı. Çoğu kişi Sami Öznur. Sonra nasıl bağımsız aday olup reisliği kazandı diye sormuştur.
Reis vekilliği döneminde çok faal olduğumuzu, bir reform yaptığımızı Sami Bey’in mütevazi, halka yakın olduğunu, dertleriyle ilgilendiğini anlatırım.
Halkımız derdiyle, hemdert olanı sever sayar. Başına tac eder.
Hazım ağabeye karşı lâf olsun diye (zira Sami bey Ankara sendikada görevli idi. Nasıl olsa gelmezdi) reis vekili seçtiğimiz kişi gerçekten çaba gösterdi. Reis oldu.
Allah’tan rahmet dilerim.
(Ekliyeyim. Reislik çay, kahve, gazete, misafir, ziyafet giderlerini cebinden öderdi.)

YAZARLAR

TÜMÜ

SON HABERLER