Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SEÇİM SONRASI

Aylardır süren seçim tantanamız bittiğine göre artık normal gündemimize döneceğiz ülke olarak… Normal gündemden kasıt ağırlıklı olarak ekonomi ve üretim.
Liderlerin verdiği mesajlar da bu yönde, vatandaşın beklentisi de…
“Seçimi bırakıp, önümüze bakalım” deniyor olsa da, vatandaş olarak bizlerin “seçim gündemi”ni bırakması biraz daha sürecek gibi görünüyor. Hemşehrilerimiz arasında konuşulanlara şöyle bir kulak kabartalım isterseniz beraber:

 

VATANDAŞ NE DİYOR?

 

Mustafa Amca diyor ki; “Seçim sonrası açıklamalara bakıyoruz, herkes kazanmış. İyi de kazanmak kadar ders almak da önemli. Bence ‘ders aldık’ diyenler, geçekten ders alanlar, ‘kazandık’ diyenlerden daha değerlidir”
Mustafa Amca haklı…
***
Hakan Ağabey diyor ki, “Demokrasi güzel şey diye yazmışsın. Bu güzel şeyin eskiden beri süregelen güzel adetleri, gelenekleri vardı. Mesela göreve talip olan da mal varlığını açıklar, görevden ayrılan da mal varlığını açıklardı. Şimdi ne seçim öncesi, ne seçim sonrası mal varlığı açıklaması yapılmıyor. Kimsenin malında gözümüz yok, kimseyi suçlamıyoruz da, ama bunlar güzel adetlerdi”
Hakan ağabey doğru söylüyor. Gelenekler yaşatılsa iyi olur…
***
Hasan Bey diyor ki; “Reis mesajı aldık diyor ya, artık teşkilatlarda da kabinede de değişim yaşanabilir. Hem AK Parti teşkilatının üst kademelerinde, hem de kabinede Afyonlular olsa fena mı olur? Yeniden Afyonlu bakanımız olsa, Veysel Eroğlu Bakanımız partinin üst yönetiminde görev alsa, bürokrasideki hemşehri sayımız artsa fena mı olur? Şimdi siyasilerimize düşen görev bu yönde kulis yapmaktır”
Hiç fena olur mu Hasan Bey, tadından yenmez… İnşaAllah.
***
Fahriye abla diyor ki; “Mahmut Koçak bağımsız aday olsaydı seçimi kazanırdı. Bir gruba bağlı olunca o gruba kızgın olanlar oy vermedi, Koçak da kazanamadı…”
Yok be Fahriye abla, bizce o iş öyle değil. Elbette ki Koçak’ın şahsi oyu oldukça yüksek. Ama Koçak’ın bugün aldığı 40 bini aşkın oyda İyi Partililerin, CHPlilerin, diğer partilerdeki küskünlerin de payı var. Tek başına Koçak olsaydı bu oy oranını bulmaz zor olurdu sanki…

 

REKABET VE KALİTE

 

Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin rekabet her zaman kaliteyi getiriyor. Bunun son örneğini seçimlerde de yaşadık. AK Parti eski Milletvekili, Afyonkarahisar siyasetinin yerinde duramayan ismi Dr. Mahmut Koçak seçimden aylar öncesinden aday olduğunu açıklayıp yola çıktı ya…
Bize göre seçimdeki rekabet çıtasını yükseğe taşıdı. Bu rekabet sonucunda AK Parti ve MHP teşkilatları silkinip kendine geldi. Birbirinden tutarlı projeler, birbirinden önemli çalışmalar yapıldı. Bakanların biri gitti, biri geldi. Seçim sürecinde şehrin sorunlarına ardı ardına el atıldı. Yıllardır açılması gündeme gelip de açılamayan askeri havaalanımızın sivil uçuşlara açılması bile seçim sürecinde istenen noktaya getirildi.
İsimler önemli değil, hepimiz faniyiz. Hizmete vesile olan her kimse, memleketin gelişiminde bir nebze daha katkısı bulunan herkesten Allah razı olsun. Çok katkısı olana çok dua edelim, Allah onlardan gani gani razı olsun…

 

NEZAKET ZİYARETLERİ

 

Seçim sonuçları az-çok belli olsa da henüz mazbatalar alınmadı. Resmi sonuçlar açıklanmadı. Süreç devam ediyor.
Süreç devam ederken hemşehrilerimiz adına siyasetçilerimize bir öneride bulunmak istiyoruz: Nezaket ziyaretleri…
Afyonkarahisar’ın belediye başkan adayları, seçim sürecinde birbirinin rakibi olan parti teşkilatları, hani bayramlarda yaptıkları gibi birbirlerine nezaket ziyaretlerinde bulunsalar. Seçim sürecinde söylenen her sözün üzerine sünger çekilse… “Dün dünde kaldı” denilse… Mesela Koçak Çetinkaya’yı ziyaret etse, İYİ Parti AK Parti’ye gitse. Sayın Bakanımız öncülüğünde seçimin tüm kesimleri Belediye yemekhanesinde bir araya gelip birer yorgunluk kahvesi içse…
Ne güzel olur değil mi?

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER