Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

Seçimin ardından – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 3 Kasım 2015 Salı 03:00:00
  Feraset; anlayış, sezgi manasına gelir. Seçim sonuçlarını yorumlarken “Bu milletin ferasetinin göstergesidir” diyenler, Türk halkının bir özelliğine dikkat çekmek istiyorlar.
Milli irade, 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi 1 Kasım seçimlerinde de siyasi partilere adeta “milimetrik” ayar vermiştir. Nasıl ki önceki seçimde “birliktelik, ortaklık” isteği sandıkta tecelli etmişse, bu seçimde de “istikrar, uyum, tevazu” talepleri karşılık bulmuştur.
Görüldüğü kadarıyla AK Parti’nin yönetim kadroları bunun bilincindedir. Diğer partiler için bunu söylemek pek mümkün değil.
Atalar ne demişler; “İnce feraset, çifte keramete kıç attırır”
***
Afyonkarahisar’ın seçim sonuçlarına bakmayı sürdürelim isterseniz. Afyonkarahisar’ın 5 milletvekilinin “4 AK Parti, 1 MHP” olarak dağılımına adeta ramak kaldığına dikkat çekmek isteriz. CHP’li Burcu Köksal’a milletvekilliği yolunu açan oy sayısı 1800 civarındadır. Yani 900 seçmen CHP’ye değil de bir başka partiyi tercih etmiş olsaydı Afyonkarahisar’da, bugün AK Parti’nin Afyonkarahisar’da 4 milletvekili bulunacaktı. MHP’nin 1 milletvekilini getiren oy farkı ise yaklaşık 4600’dür.
Yani AK Parti’nin Afyonkarahisar’da tulum çıkarması öyle çok zor bir ihtimal değildi.
***
Bu seçim, seçmenin katılım oranı açısından da önem arz ediyor. Afyonkarahisar’da kayıtlı bulunan 495 bin 461 seçmenden, 440 bin 880’i sandığa gitmiş. Afyonkarahisar için yaklaşık yüzde 90’a varan bir katılım söz konusu.
Bu seçimin bir başka özelliği ise, sonucu en erken açıklanan seçim olması. Bundan önceki seçimlerde en erken seçimin ertesi günü sonuçlar verilebilirdi. Daha öncesine gidersek seçim sonuçlarını almak için milletin 3-5 gün beklediği seçimler çok uzakta kalmış değil. Bu seçimde ise sandıklar açıldıktan yaklaşık 3 saat sonra sonuçlar az çok ortaya çıkmış oldu.
***
Seçimlerin Afyonkarahisar açısından değerlendirilmesi gereken bir başka yön de “hemşehri” faktörü. Afyonkarahisar dışından milletvekili adayı olan isimlerden 3 Afyonlu vekilimiz daha oldu. DP Lideri hemşehrimiz Gültekin Uysal İzmir’den aday olmuştu, seçilemedi. Bahçeli’nin danışmanlarından Emirdağlı İzzet Ulvi Yönter İstanbul 1. Bölge’den MHP adayı idi, milletvekili seçildi. Aslen Dazkırılı olan Aydın AK Parti Milletvekili adayı Abdurrahman Öz de milletvekili seçildi.
***
Gazetemiz açısından bu seçimi değerlendirdiğimizde “Yine en detaylı ve kesin sonucu Kocatepe verdi” diyebilmenin mutluluğu içerisindeyiz. Dün Afyonkarahisar kamuoyu, ve hatta bazı siyasi partiler dahil siyaset camiası sonuçları Kocatepe sütunlarından takip ettiler. Sabahın ilk ışıklarına kadar süren emekleri karşılığında çalışma arkadaşlarımıza siz okurlarımız adına teşekkür ediyoruz.
Afyonkarahisar ve ilçelerinin seçim sonuçlarını Kocatepe sütunlarında okudunuz. Yarından itibaren şehir merkezinin sandık sandık seçim sonuçlarını da gazeteniz Kocatepe’de bulabilirsiniz. Hatta yanında 7 Haziran seçimlerinin sonuçları ile birlikte.
Siyasete ilgisi olanların iki seçimin sonuçlarını karşılaştırma imkanını kaçırmayacaklarını biliyoruz.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER