Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Muharrem Günay

ŞEYTANIN SEVMEDİKLERİ VE KANDIRAMADIKLARI – Kocatepe Gazetesi

Muharrem Günay 16 Aralık 2017 Cumartesi 12:22:28
 

Rivayet olunduğuna göre, şeytan, askerlerini sahabe-i kiram zamanında yeryüzüne yaymış ve bir zaman sonra askerler, ümitsiz olarak üslerine dönmüş. Şeytan askerlerine sormuş:
– Neden böyle kızgın ve hırçınsınız?
– Biz bunlar gibi, hiç kimseye rastlamadık. Bunlar bizi son derece yordukları halde bir tanesinin kılına bile dokunamadık.
– Siz bunları yenmeğe muktedir değilsiniz. Çünkü onlar peygamberleriyle arkadaşlık yapmış, Allah’ın ayetlerinin indirilişini, nüzûlünü müşahede etmiş kimselerdir. Fakat üzülmeyiniz, bunlardan sonra bir kavim-topluluk gelecektir. Siz ihtiyaçlarınızı ve öcünüzü onlardan alırsınız.
Tâbiîn-i kiram zamanı geldiğinde, şeytan yine ordularını seferber etmiş ama ordular yine mahrum olarak üslerine dönüp şöyle haykırmışlar:
– Biz bunlardan daha acayip kimseler görmedik. Kendilerini peyderpey günaha sokup bir şeyler alıyoruz. Fakat günün sonunda akşama doğru istiğfar etmeye başlıyorlar. İstiğfarları sayesinde
Allah günahlarını sevaba çeviriyor..
– Siz bunlardan da bir şey elde edemezsiniz. Çünkü inançları sıhhatli ve doğrudur. Peygamberlerinin sünnetine tâbî olmakta ciddîdirler. Fakat bunlardan sonra bir kavim-topluluk, gelecektir. Gözleriniz onların gelişi ile aydınlanacaktır. Siz onlarla oyuncak gibi oynayacaksınız. Onları hevâ ve heves gemleriyle istediğiniz şekilde, istediğiniz istikamete çekebileceksiniz. Onlar af dilerlerse affolunmazlar. Tövbe de etmezler ki, Allah günahlarını sevaba çevirsin.
Râvi diyor ki: ‘Birinci yüzyıldan sonra bir kavim-topluluk geldi. Şeytan, içlerine hevâ ve heves tohumunu ekti, bid’atları süslü ve câzip gösterdi. Onlar da bid’atleri helâl saydılar ve bid’atleri din edindiler. O bid’atleri yaptıklarından dolayı Allah’tan af dileyip tövbe de etmezler. Bu bakımdan düşman, onlara musallat oldu ve istediği tarafa sürükledi!’
İbn Mes’ud (r.) şöyle buyurmuştur: “Âhir zamanda güzel hidayet çok amelden daha hayırlıdır. Siz öyle bir zamandasınız ki, en hayırlınız emirleri aceleyle yapanınızdır. Fakat sizden sonra bir zaman gelecektir ki, o zamandaki insanların en hayırlısı şüphelilerin çokluğundan ötürü teenni ile (yani îtina) ve dikkatle adım atanlardır.”
Âhir Zamanda hidayet, doğru yol üzere olmaya çok dikkat etmek gerekir. Çünkü din adına ortaya çıkan, din adamı, akademisyen görüntüsünde İslam’ın özüne Kur’an ve Sünnet’e uygun olmayan birçok fikir ve görüşleri ileri sürenler vardır. Bu tür insanların peşlerine takılırsak Allah korusun sapıtır, imanımızdan oluruz. Şeytanın Allah ile aldatması da bu şekilde olur. Din adamı, dindar, hacı, hoca, hoca efendi, profesör, akademisyen şeklinde ortaya çıkar, bozuk fikirler ortaya atarlar ve bizi saptırırlar.  Bu tehlikeden korunmak için Yüce Kitabımıza ve Sevgili Peygamberimizin sünnetine sımsıkı sarılmalı ve Peygamber Efendimiz ve O’nun yolundan giden Ehli- sünnet âlimlerinden ayrılmamalıyız.

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER