Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
Sezer Küçükkurt

SÖYLENECEK SÖZÜ OLANLAR – Kocatepe Gazetesi

Sezer Küçükkurt 10 Ocak 2017 Salı 12:23:12
 

2016 yılını geride bırakıp, 2017 yılına başladığımız bu günler, insanlar için nasıl bir “hesap/muhasebe” zamanı ise kurumlar için de öyle.
Pek çok kamu kurumu kendi içinde, küçük bir azınlık ise kamuoyu önünde kendini hesaba çekiyor. “2016 yılı değerlendirme” toplantıları, bu muhasebelerin kamuoyunun bilgisine sunulduğu toplantılardan.
Kimileri çeşitli gerekçelerin ardına sığınarak basın karşısına çıkmaya çekinirken “Söyleyecek sözü” olanlar için birer fırsata dönüşüyor yılsonu değerlendirme toplantıları.
Önce AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığı ile başladı “2016 yılı değerlendirme toplantıları.” İl Başkanından, milletvekillerine, Belediye Başkanından, İl Genel Meclisi Başkanına kadar AK Parti mensubu siyasilerimiz bir yıl boyunca yaptıklarını özet olarak, ama göğüslerini gere gere anlattılar. “Söyleyecek sözleri” vardı çünkü.
***
Geçen hafta içinde Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, alışık olmadığımız bir şekilde 2016 yılı boyunca yaptıkları hizmetleri anlattı basın mensuplarına. Pek çok kamu kurumu “neler yaptınız” diye soran basın mensuplarına “Beyanat yasağı var. Valilik’ten izin alın” cevabı vererek topu taca atarken, “söyleyecek sözü olduğu” için toplantıyı fırsata dönüştürenlerdendi Yunus Hoca.
Çalışmalarını “Tesisler, spor turizmi, spor ve gençlik merkezleri” olmak üzere 4 ayrı bölümde toplayan Yunus Tortop son derece profesyonel hazırlanmış brifingi ile doyurucu, aydınlatıcı, umutlandırıcı bir sunum yaptı gazetecilere. Afyonkarahisar’ın sporda, gençlik hizmetlerinde, spor turizminde ve tesisleşmede nereden nereye geldiğini rakamlarla, görüntülerle ortaya koyan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Dr. Yunus Tortop, ekibiyle birlikte “söyleyecek sözü olduğu”nu fazlasıyla ortaya koydu. Çünkü sırtlarını yaslayacakları “icraatları” vardı. Hem alaylı, hem akademik olmanın verdiği tecrübe ve özgüvenle yaptıklarını anlattığı gibi, yapacaklarını da ortaya koyan Yunus Tortop Afyonkarahisarlı bir hemşehrimiz olarak bizleri mutlu etti.
Bürokraside Afyonkarahisar’ın yetiştirdiği isimlerin, memleket çocuklarının bulunmasının ne kadar önemli olduğu gerçeğini bir kez daha hatırlattı bizlere. Kendini iyi yetiştiren, liyakat sahibi, alanına hakim bürokratların, kendi insanına ve memleketine hizmet kaygısıyla, siyasi iradenin de desteğini alarak neler yapabileceğinin en güzel göstergelerinden birisidir Yunus Tortop. Çalışmaları nedeniyle teşekkür ediyor, ekibine ve kendisine başarılar diliyoruz.
***
Dün İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel ile ekibi tarafından İl Genel Meclisi’nin ve İl Özel İdaresi’nin “bir yılı” masaya konuldu.  İl Genel Meclisi Başkanı Salih Sel, 2016 yatırımları ile 2017 hedeflerini kamuoyuyla paylaşmak amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. İGM Başkanı Salih Sel, 2017’de de yatırımların tüm hızıyla süreceğini kaydetti.
Kapanan beldelerin yaklaşık 45,5 milyon liralık borcunun yarısını ödediklerini, kapanan beldelerde 60 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdiklerini, bunun yanında özellikle bu beldelerde sürekli dile getirilen hizmet konusunu da en iyi şekilde yerine getirdiklerini belirten Sel, “45 kilometrelik içme suyu isale hattı yapmışız. 40 köy 165 bin metre kanalizasyon. Nüfusa göre bazı köylerde ferdi fosseptik yapıyoruz. Toplamda içme suyu ev sondajlar için 5,2 milyon TL, kanalizasyon için 7,5 milyon TL, sulama için yaklaşık
2 milyon TL toplamda ise yaklaşık 15 milyon TL’lik yatırım yapıldı. Köylerimize 16 düğün salonu yapılmış, 44 adet halı saha, çocuk oyun parkları zaten bütün köylerimizde vardı, nüfusu bine yakın olan köylere oyun grupları kurduk. 21 adet pazaryeri yaptık.” dedi.
İl Özel İdaresi bütçesinin yüzde 70’inin yatırımlara giderken, 2016 yılında 465 kilometre asfalt yol, 16 adet köprü, 40 km stabilize yol, 4 bin adet trafik işaret levhası, 500 bin metrekare parke taşı çalışması yapılmış.
İl Genel Meclisi üyeleri, 2016 yılında 70 oturum gerçekleştirdi. 70 oturumda il ve köyler için toplam 401 karar alındı. İl Özel İdaresi’nin 2017 yılı bütçesi 140 milyon lira olarak belirlendi. İl Genel Meclisi’nin de taşındığı İl Özel İdaresi Yerleşkesi, 14 milyon 966 bin liraya mâl oldu. Yerleşke’de 15 bin metrekarelik kapalı alan, 100 kişilik Meclis salonu, 400 kişilik yemekhane ve 3 bin metrekarelik atölye binası bulunuyor.
***
Bugün de Belediye Başkanı Burhanettin Çoban’ın basın mensupları ile buluşması gerçekleşecek.
Dedik ya; “Söyleyecek sözü olanlar için basınla buluşma bir fırsat.”
Yeter ki, sepette pamuk olsun…

YAZARLAR
TÜMÜ

SON HABERLER

Afyon Haber Son Dakika Afyon Namaz Vakti